Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Ενοχλείται ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και με την ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ αναγραφή του θρησκεύματος.

Ερώτηση στην Βουλή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θ.Δρίτσα

Θέμα: Είναι νόμιμη η αναφορά του Θρησκεύματος σε Δελτίο Απογραφής της Διεύθυνσης Στρατολογίας;
Από το Νόμο προβλέπεται ότι τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του έτους που οι άρρενες έλληνες πολίτες συμπληρώνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους έχουν υποχρέωση να προβούν στη συμπλήρωση Δελτίου Απογραφής μεταβαίνοντας είτε στα κατά τόπους Στρατολογικά Γραφεία είτε μέσω ΚΕΠ. Μεταξύ των στοιχείων που περιλαμβάνονται στο Δελτίο αυτό είναι και το Θρήσκευμα.
Παρόλο που η δήλωση του στοιχείου αυτού από τον ενδιαφερόμενο δεν είναι υποχρεωτική
, εν τούτοις η συμπερίληψή του και μόνο σε κρατικό έγγραφο αντιβαίνει στη συνταγματική διάταξη περί ανεξιθρησκίας και ενέχει κινδύνους διακρίσεων, πολλώ δε μάλλον όταν ήδη η δήλωση θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες έχει προ πολλού καταργηθεί δια νόμου.
Με βάση τα παραπάνω,
Ερωτάται ο κ.Υπουργός
Προτίθεται να πάρει άμεσα τις απαραίτητες πρωτοβουλίες προκειμένου να απαλειφθεί από το προαναφερθέν Δελτίο Απογραφής της Διεύθυνσης Στρατολογίας το στοιχείο του Θρησκεύματος;

Κύριε Δρίτσα ,αν δεν βρεις κατανόηση από τον υπουργό , να αναφέρεις το θέμα  στην Κομισιόν ,όπως κάνατε και με τα απολυτήρια του Λυκείου. Εκεί υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι που θα σε βοηθήσουν να φέρεις εις πέραν το έργο που έχεις αναλάβει .

1 σχόλιο:

  1. Αυτά για όσους λένε μπράβο στον Τσίπρα για αυτά που λέει. Δεν καταλαβαίνουν πως στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, σ' αυτόν δόθηκε η εντολή να μιλά αντίθετα για να νομίζουν μερικοί πως ακούγεται η "φωνή" τους και να συνεχίζουν τον ύπνο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή