Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Διεθνές το ένταλμα σύλληψης του Τζορτζ Σόρος.

Πριν από λίγες μέρες, η Ρωσική Ομοσπονδία είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του γνωστού γκουρού των αγορών, Τζορτζ Σόρος - ο οποίος φέρει και το προσωνύμιο «φονέας της στερλίνας». Από χθες και προφανώς κατ' εντολή του πρωθυπουργού και υποψήφιου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, το ένταλμα αυτό μετατράπηκε σε διεθνές!

Γιατί ακριβώς κατηγορεί, όμως, η Μόσχα το Σόρος; Επισήμως, η αιτιολογία αναφέρει ότι ο μεγαλοεπενδυτής σχεδίαζε, με τη χρήση περίπλοκων χρηματοοικονομικών παραγώγων της δανέζικης και της σουηδικής κορόνας,
να εξαπολύσει μέσω Λουξεμβούργου κερδοσκοπική επίθεση εναντίον του ρουβλίου και του χρηματιστηρίου.
Είναι γνωστό, όμως, ότι δεν πρόκειται μόνο γι' αυτό. Άλλωστε, ο Σόρος δεν έκρυψε ποτέ τη συμπάθειά του προς τη ρωσική αντιπολίτευση και το κίνημα των αγανακτισμένων Ρώσων, το οποίο είναι η αιτία για την καταγραφόμενη μείωση της δημοτικότητας του Πούτιν.
 Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι έχει βρει και τρόπο για να χρηματοδοτεί τους αντιφρονούντες - κι αυτό είναι κάτι που ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας δεν μπορεί να αποδεχθεί. Πάντως, εκτός των δυνάμεων καταστολής και των δικαστικών διώξεων, σε βάρος της αντιπολίτευσης μοιάζει να λειτουργεί πλέον και ο καιρός.
Κι αυτό διότι η βαρυχειμωνιά που επικρατεί στη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη και άλλες πόλεις, καθιστούν πολύ πιο δύσκολη υπόθεση την πραγματοποίηση των νέων μεγάλων διαδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.
imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου