Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

"Άξιος" πρέσβυς του Υπουργείου Εξωτερικών ο Χατζημαρκάκης αφού μιλάει και ...''Μακεντόνσκι''!!! (βίντεο)

Δείτε τον νέο Πρέσβυ εκ Προσωπικοτήτων του Υπουργείου Εξωτερικών ,που επέλεξε ο Βενιζέλος, να χειροκροτείται θερμά όταν, "χαρούμενος" επιλέγει να μιλήσει στα "Μακεδονικά"...

Στις 4/11/2011 ο Γιώργος Χατζημαρκάκης,  όχι μόνο τάχθηκε υπέρ του δικαιώματος των Σκοπιανών να αποκαλούνται «Μακεδόνες», αλλά ...


δήλωσε απερίφραστα πως στην Ελλάδα ομιλείται η... «μακεδονική».

   Είχε δηλώσει  : «Χαίρομαι που είμαι σε θέση να σας πω μερικά λόγια στα «Μακεδονικά», στη γλώσσας σας».

Ερωτηθείς αν θα υποστεί συνέπειες στην Ελλάδα, επειδή μίλησε και αναγνωρίζει τη γλώσσα των Σκοπίων ως «μακεδονική», ο ελληνικής καταγωγής Ευρωβουλευτής δήλωσε πως δεν φοβάται αντιδράσεις γιατί «Πολλοί στην Ελλάδα μιλούν «Μακεδονικά» και δεν έχουν πρόβλημα»

Ο ίδιος είχε υποσχεθεί πως θα παρέμβει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να συμπεριληφθεί ο όρος «μακεδονικός» στην τελευταία έκθεση προόδου σχέσεων των Σκοπίων με την ΕΕ.

Στα Σκόπια, όπως είναι φυσικό, τα ΜΜΕ «πανηγύριζαν» για τις δηλώσεις του...


Αυτόν τον τύπο λοιπόν επέλεξαν να προωθήσει τα συμφέροντα της Ελλάδος ως πρέσβυ εκ ..."Προσωπικοτήτων"...


 




2 σχόλια:

  1. Αυτό το "πρέσβυς εκ προσωπικοτήτων" τι είναι ρε παιδιά; Τι αντικείμενο εργασίας έχει; Υπάρχουν κι άλλοι; Και αν ναι τι προσφέρουν; Για ποιο λόγο πληρώνονται;
    Τελικά πόσους απίθανους τρόπους έχουν ανακαλύψει για να βολεύουν ημετέρους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρθρο 100: Πρέσβεις εκ προσωπικοτήτων

      1. Με διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Εξωτερικών μπορεί να διορίζονται έως πέντε Πρέσβεις εκ προσωπικοτήτων.

      2. Στις θέσεις της παραγράφου 1 διορίζονται αναγνωρισμένης αξίας προσωπικότητες της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής και πνευματικής ζωής της χώρας.

      3. Οι Πρέσβεις εκ προσωπικοτήτων εξαιρούνται της μονιμότητας και δεν καταλαμβάνουν οργανικές θέσεις της επετηρίδας του Διπλωματικού Κλάδου. Κατά τη διάρκεια της θητείας τους λαμβάνουν το σύνολο των αποδοχών του βαθμού του εν ενεργεία Πρέσβεως.

      4. Με διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Εξωτερικών, απαλλάσσονται οι Πρέσβεις εκ προσωπικοτήτων από τα καθήκοντά τους.

      Διαγραφή