Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Ο Χατζημαρκάκης στις υπηρεσίες του Βενιζέλου (και της Πατρίδος βεβαίως...)

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε την Τετάρτη με το νέο Πρέσβυ εκ Προσωπικοτήτων του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργο Χατζημαρκάκη.



“Είχε το θάρρος να ανταποκριθεί στην πρόσκληση της Κυβέρνησης για συστράτευση όλων των εθνικών δυνάμεων, τώρα που αγωνιζόμαστε να ολοκληρώσουμε το Πρόγραμμα Προσαρμογής, να φύγουμε από το Μνημόνιο”, τόνισε για τον κ. Χατζημαρκάκη ο Ευάγγελος Βενιζέλος.


Παρατίθεται το κείμενο των κοινών δηλώσεών τους, μετά τη συνάντησή τους:

«ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Ο κύριος Χατζημαρκάκης είναι ένας εξαιρετικά έμπειρος και Ευρωπαίος πολιτικός που διήνυσε μία εντυπωσιακή διαδρομή στα γερμανικά πολιτικά πράγματα και εκπροσώπησε επί χρόνια τη Γερμανία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Βεβαίως, τώρα δραστηριοποιείται στην ελληνική δημόσια ζωή. Είχε όμως το θάρρος, πριν από λίγες ημέρες, να ανταποκριθεί στην πρόσκληση της Κυβέρνησης για συστράτευση όλων των εθνικών δυνάμεων, τώρα που αγωνιζόμαστε να ολοκληρώσουμε το Πρόγραμμα Προσαρμογής, να φύγουμε από το Μνημόνιο, την κρίση και την τρόϊκα, να περάσουμε σε μία άλλη φάση, τώρα που υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα και προκλήσεις στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής ασφάλειας και άμυνας.

Μου προκάλεσε πολύ μεγάλη εντύπωση αυτή του η τοποθέτηση. Τον κάλεσα, συζητήσαμε, επαναλάβαμε τη συνάντησή μας, του πρότεινα να στρατευθεί στην υπόθεση αυτή θεσμικά, στους κόλπους του Υπουργείου Εξωτερικών, με την ιδιότητα του Πρέσβυ εκ Προσωπικοτήτων, γιατί με την εμπειρία του και τις γνωριμίες του μπορεί να βοηθήσει τη χώρα στα ζητήματα ευρωπαϊκής στρατηγικής, σε διμερές και πολυμερές επίπεδο, με έμφαση φυσικά στα θέματα οικονομίας και ανάπτυξης.


Ο κύριος Χατζημαρκάκης ανταποκρίθηκε και έτσι ήδη υπέγραψα το Σχέδιο Διατάγματος, το οποίο υπέβαλα προς υπογραφή στον κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για το διορισμό του κύριου Χατζημαρκάκη ως Πρέσβυ εκ Προσωπικοτήτων, με το αντικείμενο που ανέφερα προηγουμένως, με έδρα την Αθήνα, αλλά ο κύριος Χατζημαρκάκης είναι έτοιμος να αναλάβει όλες τις αναγκαίες αποστολές στο εξωτερικό υπό τις οδηγίες μου και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες και τις αρχές του Υπουργείου Εξωτερικών.

Χαίρομαι γιατί αποκτούμε αυτό το πρόσθετο δυναμικό στην εξωτερική μας πολιτική, γιατί ο κύριος Χατζημαρκάκης μπορεί να συνεισφέρει εθνικά και τον ευχαριστώ εκ προοιμίου για αυτή του τη συστράτευση. Του εύχομαι δε καλή επιτυχία στα νέα εθνικά καθήκοντα.
Γ. ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΑΚΗΣ: Στην κρίσιμη περίοδο της εξόδου από το Μνημόνιο, η Ελλάδα πρέπει να μεγαλώσει τις συμμαχίες της στην Ευρώπη. Είναι η ώρα της συνεχούς διαπραγμάτευσης στην Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα.


Αυτή την ώρα, αναλαμβάνω το χρέος, να αξιοποιήσω για τη πατρίδα μου, τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τις επαφές που έχω αποκτήσει τα τελευταία 20 χρόνια στις Βρυξέλλες και τη Γερμανία.


  Ξεκινώ ένα δρόμο ευθύνης για την πατρίδα. Όπως κάθε Έλληνας, νιώθω περήφανος για αυτό. Υπόσχομαι μόνο πολλή δουλειά. Ευχαριστώ».http://ysterografa.gr

2 σχόλια:

  1. Ξέρει κανείς τι σημαίνει σύστημα και ποιοι εξυπηρετούν ή εξυπηρετούνται από αυτό το σύστημα;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιάς πατρίδας? Αυτής που έχει σαν σήμα το σαπούνι από ανθρώπινο λίπος? Μονο και που εκστομίζει την λέξη ελληνας λερώνει εναν τόπο με αίμα που αρνήθηκε να προσκυνήσει τον ναζισμό που υπηρέτησε αυτός. Να μείνει στην πατρίδα του στος αουσβιτς να τον καταδιώκουν τα φαντάσματα των άτυχων δολοφονημένων που πέσανε στα νύχια αυτών των εξαθλιωμένων γερμανικών αρπακτικών

    ΑπάντησηΔιαγραφή