Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

"Επεισόδιο μαϊμού" στο Αιγαίο από την Τουρκία που θέλει ...την μπανάνα της



Συνεχίζει η Τουρκία ( ή κάποιοι κύκλοι στο εσωτερικό της ή στο εσωτερικό των Ενόπλων Δυνάμεών της ) να ...''γεννούν'' από την κοιλιά τους κρίσεις στο Αιγαίο από το πουθενά προκειμένου να αυξήσουν το κλίμα έντασης με άγνωστες τελικές επιδιώξεις:
Ετσι χθες - με κατάλληλες διαρροές , που βρήκαν έδαφος και στην από 'δω μεριά του Αιγαίου- ...



''γέννησαν '' μια ιστορία με ένα ...αναδυόμενο υποβρύχιο που ...κατατρόπωσε, λέει, ένα ελληνικό περιπολικό, το οποίο νωρίτερα είχε από την πλευρά του- κατά την ...φαντασία του σεναριογράφου - παρενοχλήσει Τούρκους ψαράδες!!!

Την
φανταστική '' ιστορία'' έβγαλε χθες το CNN Turk και το πρακτορείο Dogan και χωρίς να διασταυρωθεί αναπαρήχθη από τους εδώ ''συνήθεις ύποπτους'' που ψάχνονται για καυγά... Κατά την διαρροή - που σήμερα είναι σχεδόν σε όλο τον τουρκικό τύπο (Aksam, Bugun, Cumhuriyet, Haberturk, Hurriyet, Milliyet, Posta, Vatan, Yeni Safak και Bursa Haber )! - επικράτησε ''θερμή προσέγγιση'' χθες στο  Αιγαίο όταν τουρκικά αλιευτικά, , παρενοχλήθηκαν από ελληνικό πλοίο του Λιμενικού.  Κατά τους ισχυρισμούς που αναφέρουν οι εφημερίδες το ''γεγονός'' φέρεται να σημειώθηκε στα ανοιχτά του νησιού Τσατάλ Αντά και της περιοχής Ακγιαρλάρ, σε απόσταση 2 μιλίων από το Τουργκουτρέις της Αλικαρνασσού.
Συγκεκριμένα το ''παραμύθι'' αναφέρει ότι Τούρκοι αλιείς, χθες τις μεσημβρινές ώρες παρενοχλήθηκαν από ελληνικό σκάφος του Λιμενικού, που ήρθε στην περιοχή από την Κω. Οι στρατιώτες από το σκάφος του ελληνικού Λιμενικού που - κατά το σενάριο- εισήλθε δήθεν στα τουρκικά χωρικά ύδατα, ζήτησαν από τους Τούρκους αλιείς να αποσυρθούν στα παράλιά τους.

Μπέρδεψαν το Πολεμικό Ναυτικό με το Λιμενικό

Στις 14:00 υποβρύχιο των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων που φέρεται να ήρθε στην περιοχή από τη Ναυτική Βάση του Άκσαζ της Μαρμαρίδας, εμφανίστηκε ξαφνικά στην επιφάνεια της θάλασσας και ύψωσε τουρκική σημαία. Το ελληνικό σκάφος αποσύρθηκε στα διεθνή ύδατα και αργότερα με ...ελιγμό που έκανε, άλλαξε την πορεία του προς την κατεύθυνση του τουρκικού υποβρυχίου. Οι Τούρκοι αξιωματικοί ...βγήκαν πάνω στο υποβρύχιο και ...εξέτασαν από ...κοντά το ελληνικό σκάφος, στο οποίο προκλήθηκε, λέει,
...αναστάτωση. Το τουρκικό υποβρύχιο έφυγε όταν αποχώρησε το ελληνικό σκάφος στην Κω στις 15:20. Το νόημα που θέλουν να περάσουν όλα τα δημοσιεύματα είναι ότι η δήθεν παρενόχληση του ελληνικού πλοίου του Λιμενικού στους τουρκους ψαράδες παρεμποδίστηκε με την παρέμβαση του τουρκικού υποβρυχίου που δήθεν αναδύθηκε ξαφνικά....
 Mερικά
δημοσιεύματα πλαισιώνονται από φωτογραφία ( την αναδημοσιευουμε) στο οποίο διακρίνονται το σκάφος του Λιμενικού- όπως λέει ο τουρκικός τύπος - μόνο που στην πραγματικότητα είναι του περιπολικού του Πολεμικού Ναυτικού,''Αντωνίου'' το οποίο ήταν μεν εκεί αλλά χωρίς να έχει πάρει μέρος σε κανένα ...επεισόδιο!!!

Τι - συνηθισμένο και ανώδυνο - έγινε στην πραγματικότητα

Αρμόδιες πηγές του Πολεμικού Ναυτικού αναφέρουν ότι ποτέ το περιπολικό
''Αντωνίου'' δεν ήλθε σε επαφή με τουρκους ψαράδες, ποτέ δεν βγήκε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα και ότι απλώς κάποια στιγμή, ενώ έπλεε στο πλαίσιο της περιπολίας του ''διασταυρώθηκε΄΄ με τουρκικό υποβρύχιο που έπλεε στην επιφάνεια με την σημαία του μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα, χωρίς να υπάρξει κανένα ...περιστατικό!!!

Να θυμίσουμε ότι πριν μερικές ημέρες - όπως είχε αποκαλύψει το OnAlert -  οι Τούρκοι ''δημιούργησαν'' παρόμοιο σενάριο  για δημιουργία πάλι κλίματος έντασης.

Το προηγούμενο ''σενάριο''

Συγκεκριμένα μερίδα του τουρκικού τύπου ( από 6-7 εφημερίδες και αρκετα σάιτ) ανέφερε τότε (  την περασμένη Τετάρτη)  ότι πλοίο του Ελληνικού Λιμενικού, ερχόμενο από την Κω, στην περιοχή Τσατάλ Αντά και Τοπάν Αντά απέναντι στο Τουργκουτρέις (δηλαδή στην ίδια περίπου περιοχή ) , εισήλθε δήθεν στα τουρκικά χωρικά ύδατα και παρενόχλησε, επί 2 ώρες, Τούρκους ψαράδες και ζήτησε να αποσυρθούν προς το Τουργκουτρέις και το Ακγιαρλάρ.

Τότε, κατά τα τουρκικά ''στημένα'' δημοσιεύματα , δύο τουρκικά πολεμικά πλοία, που ήρθαν δήθεν στην περιοχή από τη ναύσταθμο του Ακσάζ της Μαρμαρίδας, παρενέβησαν. Τα τουρκικά πολεμικά πλοία έγραφαν τα τουρκικά  ΜΜΕ - κάποιες στιγμές ήρθαν ''μύτη με μύτη'' με το ελληνικό πλοίο και πλησιάζοντας στα 30 μέτρα πέρασαν με ταχύτητα από δίπλα του. Η κατάσταση αυτή συνεχίστηκε , λέει. περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια το πλοίο του Ελληνικού Λιμενικού αποχώρησε από τα τουρκικά ύδατα και αποσύρθηκε στην Κάλυμνο.Βεβαίως τίποτα από αυτά δεν έγινε, σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό!!!

Τα τουρκικά δημοσιεύματα - τίτλοι -φωτιά 


Τώρα για να δείτε το κλίμα που επιχειρούν να φτιάξουν οι Τουρκοι - ή καποια τουρκικά ΜΜΕ
με ''καθοδήγηση '' - ιδού οι τίτλοι τους:

Η Vatan έχει τον τίτλο «Έκπληξη από υποβρύχιο στο ελληνικό σκάφος».

Η Posta
«Το υποβρύχιο βγήκε ξαφνικά στην επιφάνεια».

Η Milliyet
«Ελήφθησαν μέτρα με υποβρύχιο για την παρενόχληση στη θάλασσα».

Η Hurriyet «Εμφανίστηκε και τους έσωσε (τους ψαράδες)». (Το δημοσίευμα υπογράφει ο Γιασάρ Αντέρ, από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dogan).

Η Haberturk
«Έκπληξη υποβρυχίου στην παρενόχληση».

Η Cumhuriyet
«Επικίνδυνη προσέγγιση στη θάλασσα του Αιγαίου».

Η Bugun «Επικίνδυνη προσέγγιση μεταξύ του τουρκικού υποβρυχίου και του ελληνικού πλοίου του Λιμενικού».

Η Aksam
«Επικίνδυνη προσέγγιση στην Αλικαρνασσό».
Η
Bursa Haber, «Τουρκική έκπληξη στο ελληνικό πλοίο του Λιμενικού».


Θα κλείσουμε όπως και στο προηγούμενο σχετικό δημοσίευμά μας :Έχετε καμιά αντίρρηση ότι κάποιοι ...ψάχνονται για να κρατούν “ζωντανό” το κλίμα έντασης στο Αιγαίο και πιο πέρα;.


Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

http://www.onalert.gr/stories/epeisodio-maimou-sto-aigaio-apo-tin-tourkia/38631

2 σχόλια:

  1. Ας μάθουν πρώτα να αναδύονται χωρίς να τρακάρουν με παραπλέοντα εμπορικά και μετά τα ξαναλέμε. μέχρι τότε (δηλαδή ποτέ) κάντε τουμπεκί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mάλτα ...γιοκ (την ξέρεις την ιστορία αυτή ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή