Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Στην Αλβανία θα χτιστεί το μεγαλύτερο τζαμί των Βαλκανίων, με τουρκικά χρήματα

Η Τουρκία θα χρηματοδοτήσει την ανέγερση του μεγαλυτέρου μουσουλμανικού τεμένους στα Βαλκάνια, στο κέντρο της αλβανικής πρωτεύουσας, τα Τίρανα.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, ...



στην οποία αναφέρονται αλβανικά ΜΜΕ, το νέο τέμενος θα είναι το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια και θα έχει χωρητικότητα περίπου 4.500 θέσεων.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Θρησκευτικών θεμάτων της Τουρκίας Ισμαήλ Παλάκογλου, η κατασκευή του θα διαρκέσει περίπου τρία χρόνια.

Ο κ. Παλάκογλου δήλωσε ότι το τζαμί θα αποτελείται από τέσσερις μιναρέδες και το ξεκίνημα των εργασιών είναι θέμα χρόνου, καθώς αναμένεται η απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης για τη διευθέτηση του ζητήματος σε σχέση με την έκταση, στην οποία θα χτιστεί το τέμενος.

Ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Κοινότητας της Αλβανίας, Σκεντέρ Μπρουτσάι, ύστερα από πρόσφατη επίσκεψή στη Τουρκία, είχε ανακοινώσει ότι είχε πάρει την υπόσχεση των αρχών της Άγκυρας για χρηματοδότηση για την κατασκευή του τζαμιού.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/268610/stin-alvania-tha-htistei-to-megalutero-tzami-ton-valkanion-me-tourkika-hrimata/#ixzz3HdMsJW4E

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου