Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Eπιστολή που δίνει εξηγήσεις για το θέμα με την υπεύθυνη δήλωση γονέων για την Θεία Κοινωνία.



 

Και να που ήρθε μετά από πολλές μέρες διασυρμού στα ΜΜΕ να ακουστεί και η άλλη άποψη.

Η άλλη άποψη για την περιβόητη υπεύθυνη δήλωση που έδωσε ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου στο Κεντρί Ιεράπετρας στους γονείς, εάν επιθυμούν ή όχι τα παιδιά τους να κοινωνήσουν!

 

Έτσι, σήμερα διαβάσαμε με χαρά την επιστολή γονέα που δίνει εξηγήσεις για το πολύκροτο θέμα και που βάζει τα πράγματα στη θέση τους!

Υπό τον τίτλο: «ρον ρον, σταύρωσον ατόν !» ο γονέας παραθέτει το παρακάτω κείμενο:


      «Άρχισαν τα Social να ξεσχίζουν το Δημοτικό Σχολείο στο Κεντρί και να περνάνε γενεές 14 ... Δασκάλους και εκπαιδευτικούς.
       Επειδή δεν πάει το δικό σας παιδί στο Κεντρί αλλά το δικό μου, θέλω να σας πω να κατεβάστε τα μαστίγια και να βάλετε αντί για ξύδι κανένα ποτήρι νερό στους εκπαιδευτικούς του.
            Ναι δόθηκε τέτοιο χαρτί.
             Γιατί δόθηκε τέτοιο χαρτί ;
             Το γράφει η έρευνα ;;;; μπαααα
             Το προεδρικό διάταγμα γράφει ότι τα παιδιά πρέπει να εκκλησιάζονται. 


          Όταν πέρυσι μαζί με τον εκκλησιασμό όσα παιδιά ήθελαν να λάβουν την θεία κοινωνία το έκαναν.... ΒΡΕΘΗΚΑΝ 1-2 ΓΟΝΕΙΣ που ζήτησαν εξηγήσεις από τον Διευθυντή του Σχολείου Μ. Ψ. "Γιατί το παιδί μου κοινώνησε ;".
        Οπότε ο χριστιανός φέτος για να μην έχει τα ίδια προβλήματα σκέφτηκε να το λύσει κατά αυτόν τον τρόπο
(λογικό κάπου).
       Διότι θα ήταν μεγαλύτερο λάθος να σταματήσει τα παιδιά να λαμβάνουν την θεία κοινωνία για 1-2 "δύσκολους" γονείς.
         Ποιο το λάθος του ; Η σύνταξη της δήλωσης που αφήνει περιθώρια παρεξήγησης, δηλαδή εάν έγραφε πχ "επειδή το προεδρικό διάταγμα λέει ότι.... μπλα μπλα... και επειδή δεν γνωρίζουμε εάν θέλετε σαν γονείς μπλα μπλα... όσοι θέλετε...".
         Οπότε σας δηλώνω με τον ποιο ξεκάθαρο τρόπο :


1. Μακάρι να είχατε στην Ιεράπετρα Διευθυντές και δασκάλους σαν αυτούς στο Κεντρί που βλέπουν τα παιδιά μας σαν παιδιά τους.
2. Το λάθος στην σύνταξη της δήλωσης δεν άρει την αγάπη μας και την ευγνωμοσύνη μας για το υψηλό επίπεδο που έχουν οι εκπαιδευτικοί στο Κεντρί
3. Ο Διευθυντής Μ. Ψ. (δημοκράτης άνθρωπος και καμία σχέση .. ίσα ίσα.. με ορθοδοξία στυλ ταλιμπάν...) είναι από τους διευθυντές που θέλεις να έχει το παιδί σου μέχρι και το Λύκειο, που κρατά ένα σχολείο με παλιές κτιριακές υποδομές με πολύ μεράκι και αγάπη για αυτό που κάνει.
         Οπότε να σας το ξαναπώ άλλη μία φορά, κατεβάστε τα μαστίγια και να βάλετε αντί για ξύδι κανένα ποτήρι νερό στους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού στο Κεντρί. 

http://www.e-mesara.gr/index.php/2014-01-29-19-20-37/1127-ron-ron-stayroson-a-ton

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου