Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

"ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ"

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ:

ΕΛΛΗΝΕΣ..Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΔΟΜΝΑΣ ΒΙΖΒΙΖΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΕΝΑΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΟΙΚΙΣΜΟ ΓΙΑ ΟΡΦΑΝΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ..ΥΛΙΚΑ ΟΙΚΟΔΟ...ΜΩΝ, ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ, ΔΑΠΕΔΑ, ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ..Ο,ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΚΤΙΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ..ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΝΤΕ ΔΩΡΕΕΣ ΣΕ ΥΛΙΚΑ..ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ..ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΕΙ...ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΤΗΛΕΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟ..Η ΜΑΝΑ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ...ΑΣ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ..

ΕΛΛΗΝΕΣ....ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΙΒΩΤΟΣ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΧΩΡΟ ΟΠΟΥ ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΟΡΦΑΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ..
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡ ΑΥΤΟΣ Ο ΧΩΡΟΣ..Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ..

Σε κάθε θεομηνία ο άνθρωπος αναζητούσε μία κιβωτό για να σωθεί. Έτσι και σήμερα που μαστιζόμαστε, όχι τόσο από την οικονομική, όσο από την πνευματική θεομηνία που έχει πλήξει την πατρίδα μας, αναζητούμε τη δική μας κιβωτό. Από τον Οκτώβριο, λοιπόν, στη Θράκη του Ορφέα και του Δημόκριτου έριξε άγκυρα «Η Κιβωτός της Δόμνας Βιζβίζη», το δικό μας σχολείο που λειτουργεί από το μεσημέρι για όλους εμάς τους Θρακιώτες που θέλουμε ένα καλλίτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.
Η Κιβωτός έχει ως μαθητές πολίτες από 5 έως 105 ετών. Σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς και πνευματικούς ανθρώπους από όλη την Ελλάδα παραδίδονται καθημερινά αφιλοκερδώς μαθήματα σχολικής ενισχυτικής διδασκαλίας, μουσικής και ξένων γλωσσών σε παιδιά δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Παράλληλα, οι ενήλικες μπορούν να παρακολουθούν σεμινάρια και ημερίδες που αφορούν την αρχαία ελληνική γλώσσα και φιλοσοφία, το αρχαίο θέατρο, την ελληνική ιστορία και παιδεία, τη χριστιανική πίστη, τη διδασκαλία και προσέγγιση των παιδιών και γενικότερα αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες των Θρακιωτών διοργανώνονται ενημερωτικές ημερίδες και συνέδρια, που προσεγγίζουν πανεπιστημονικά τον ελληνορθόδοξο τρόπο σκέψης και διανόησης.
Επιπλέον, στόχος της «Κιβωτού της Δόμνας Βιζβίζη» είναι να καλυφθούν και κάποιες άμεσες βιοτικές ανάγκες συμπολιτών μας (όπως ένδυση, τροφή, παροχή ιατρικών εξετάσεων κτλ) πάντα αφιλοκερδώς. Έχοντας λοιπόν ως οδηγό τη Δόμνα Βιζβίζη, τη Μπουμπουλίνα της Θράκης που πολεμούσε το' 21 έχοντας πάνω στο καταδρομικό της πλοίο τα πέντε παιδιά της και σε συνεργασία με μία ομάδα Ελλήνων και ξένων επιστημόνων, όπως ο διδάσκαλος και συγγραφέας κ. Σαράντος Καργάκος, η φιλόλογος κ. Άννα Ευσταθίου Τζιροπούλου, ο επίτιμος πρόεδρος του Αρείου Πάγου Αθηνών κ. Βασίλειος Νικόπουλος, ο μαθηματικός και γεωστρατηγικός σύμβουλος κ. Νίκος Λυγερός, ο Ισπανός καθηγητής κλασσικών σπουδών και πρόεδρος της Euroclassica κ. Jose Luis Navarro, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Γεώργιος Λεκάκης, ο γεωπολιτικός και ιστορικός ερευνητής κ. Ιωάννης Φριτζαλάς, η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου, καθώς και μια μεγάλη ομάδα από την πανεπιστημιακή, ακαδημαϊκή και εκπαιδευτική κοινότητα της Ελλάδος, προσπαθουμε να θωρακίσουμε τον Έλληνα Θρακιώτη που μαστίζεται από την κρίση των ημερών.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ..ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΑΝ..

 Το κάλεσμα της «Κιβωτού της Δόμνας Βιζβίζη είναι προς κάθε ΕΛΛΗΝΑ ΟΠΟΥ ΚΙΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ :

ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΠΟΣΟ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΤΕ ΣΤΟ ΝΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΠΟΥ Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΕΓΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ


Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΔΟΜΝΑΣ ΒΙΖΒΙΖΗ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΡΙΤΖΑΛΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΟΥ 8
ΚΟΜΟΤΗΝΗ - Τ.Κ.:69100
ΤΗΛ:2531084228 – 6948781892
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 6670-109859-581
ΙΒΑΝ:GR5001716700006670109859581
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου