Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013

Ανακάλεσε προσωρινά το Π.Δ για τις μεταθέσεις ο Αρβανιτόπουλος.

Έκανε τελικά ο Αρβανιτόπουλος αυτό που ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να είχε κάνει μετά από τις πρώτες συναντήσεις με την ΟΛΜΕ και να μην είχε αφήσει τα πράγματα να φτάσουν στα άκρα και από τις δύο πλευρές...
.............................................................................................................................................................

Ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, με έγγραφό του προς το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας ανακάλεσε προσωρινά το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τις μεταθέσεις των υπεράριθμων εκπαιδευτικών των Δημοσίων σχολείων (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μέσα στις επόμενες ημέρες, αν όχι και αύριο, θα κατατεθεί νέο με ορισμένες διορθώσεις.
Ειδικότερα, το συγκεκριμένο σχέδιο διατάγματος κατατέθηκε στις 22 Απριλίου 2013 στο Ε' Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία.
Το διάταγμα ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα σε διάσκεψη των δικαστών, κεκλεισμένων των θυρών, με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Αγγελική Θεοφιλοπούλου και εισηγητή τον πάρεδρο Δ. Βασιλειάδη, αλλά ανακλήθηκε με έγγραφο του υπουργού Παιδείας.
Σήμερα το μεσημέρι το ΣτΕ ενημερώθηκε ότι το διάταγμα θα επιστραφεί στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο με ορισμένες διορθώσεις.
Το σχέδιο διατάγματος καθορίζει τις προϋποθέσεις μεταθέσεων των υπεράριθμων εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που πλεονάζουν, ή είναι περισσότεροι από τις προβλεπόμενες οργανικές θέσεις (υπεράριθμοι).
Πηγή: AMΠE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου