Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

"Μούφα" το θέμα με την τούρκικη σημαία στο δημαρχείο στην Σκόπελο.

Σχετικά με την τούρκικη σημαία που βρέθηκε αναρτημένη δίπλα στην Ελληνική στο δημαρχείο της Σκοπέλου απάντησαν οι διοργανωτές της ΔΙΕΒΑ (ΔΙεθνής  Εβδομάδα Βορείου Αιγαίου).


Στην απάντησή τους αναφέρουν ότι
"η οργανωτική επιτροπή είναι υποχρεωμένη να ‘’σηκώνει’’ σημαίες των πρωταγωνιστών της διοργάνωσης (ιστιοπλόοι, κριτές, σκάφη κ.λ.π)".
Επίσης ότι "δίπλα στην Ελληνική υπήρχε (και υπάρχει) Γαλλική και Βουλγάρικη σημαία."
Ολόκληρη η απάντηση:

 «Είδηση θα ήταν η ‘’έπαρση’’ σημαίας των Σκοπίων με την αναγραφή ‘’MACEDONIA’’.

Είδηση δεν είναι να τοποθετήσεις Τούρκικη σημαία δίπλα στην Ελληνική.

Επίσης δίπλα στην Ελληνική υπήρχε (και υπάρχει) Γαλλική και Βουλγάρικη σημαία.

Επίσης όταν γίνονται διεθνείς αγώνες, η οργανωτική επιτροπή είναι υποχρεωμένη να ‘’σηκώνει’’ σημαίες των πρωταγωνιστών της διοργάνωσης (ιστιοπλόοι, κριτές, σκάφη κ.λ.π).
 Επίσης, το ότι η Τούρκικη σημαία ‘’κατέβηκε’’ σημαίνει την απόσυρση του ενδιαφέροντος των Τούρκων από τους αγώνες (Δεν ήρθαν σκάφη τους).

Επίσης γίνεται κατανοητό ότι σημαίες που βρίσκονται στο δημαρχείο δεν είναι ‘’πρόκληση’’, αλλά τόπος αναγνώρισης και ενημέρωσης των εμπλεκομένων. Ένας συγκεκριμένος χώρος του δημαρχείου έχει παραχωρηθεί όπως και πέρσι, για τις ανάγκες των αγώνων.

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας. Φυσικά υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να προσβάλλεις το δήμαρχο, αλλά καλή είναι η διασταύρωση κάποιων στοιχείων και ειδικά από ανθρώπους που χειρίζονται το διαδίκτυο.

Το γραφείο τύπου της ΔΙΕΒΑ 2012

5 σχόλια: