Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Η επιστολή του Τσίπρα με την οποία ζητάει την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου.

Ο Αλέξης Τσίπρας και η Αλέκα Παπαρήγα με επιστολές τους στον πρόεδρο της Βουλής ζήτησαν την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου των βουλευτών. Στην επιστολή του ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ υπενθυμίζει τη θέση του κόμματος για διαχωρισμό Εκκλησίας - κράτους και

 "την απόσυρση νόμων και πρακτικών που εμποδίζουν τη θεμελιώδη διάταξη του Συντάγματος περί ανεξιθρησκίας. Θεωρούμε ότι ο τύπος του όρκου που έχει καθιερωθεί παραβιάζει το συνταγματικό πρόσταγμα της ανεξιθρησκίας που κατοχυρώνεται από το άρθρο 13 του Συντάγματος καθώς και το άρθρο 9 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών, που κατοχυρώνει το δικαίωμα των ανθρώπων στην ελευθερία των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων. Εμείς, ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού, θεωρούμε ότι εκπροσωπούμε Έλληνες πολίτες όλων των θρησκειών και δογμάτων, πολίτες που δεν είναι θρησκευόμενοι αλλά και πολίτες που δεν επιθυμούν να δηλώσουν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις".
Με αυτό το σκεπτικό δηλώνουν την πρόθεσή τους να πάρουν τον ακόλουθο όρκο:

"Ορκίζομαι στην τιμή και τη συνείδησή μου να είμαι πιστός στην πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου".
(απόσπασμα από avgi.gr)

Ο θρησκευτικός όρκος είναι το πρόσχημα.
 Οι περισσότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ απλά είναι άθεοι.Απόδειξη , αν δει κανείς το βίντεο με τον αγιασμό της βουλής, ότι δεν κάνουν τον σταυρό τους.

Αλλά μια και ο κ.Τσίπρας επικαλείται το Σύνταγμα , στο οποίο "ορκίζεται στην τιμή και την συνείδησή του " ότι "υπακούει", στο άρθρο 59 αναφέρει:

1. Οι βουλευτές πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους δίνουν στο Βουλευτήριο και σε δημόσια συνεδρίαση τον ακόλουθο όρκο:

 "Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να είμαι πιστός στην Πατρίδα και στο Δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου".

Δηλαδή με την επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής στην ουσία ζητάει να αλλάξει ένα άρθρο του Συντάγματος...

1 σχόλιο:

  1. Οσοι ψηφισουν ΣΥΡΙΖΑ ειναι συνειδητα προδοτες, ολα τα αλλα ειναι να 'χαμε να λεγαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή