Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Ακόμη και τώρα βολεύουν τους δικούς τους!

 Οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να βολέψουν για πάντα αυτούς ακριβώς τους δημόσιους υπαλλήλους που αναμφισβήτητα είναι ο ορισμός του κηφήνα – δημόσιου υπάλληλου, αιτία του διασυρμού ενός ολόκληρου κλάδου.

Πώς; Αρκεί κανείς να διαβάσει έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, του οποίου προΐσταται ο Δημ. Ρέππας, με θέμα «Εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου ένατου, παρ. 18 του ν.4057/12 (ΦΕΚ 54/Τ.Α’/ 14-3-12) για την μετάταξη αποσπασμένων τακτικών υπαλλήλων δημοσίων υπηρεσιών, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού».
Η επίμαχη φράση του εγγράφου, που φέρει την υπογραφή του υφυπουργού Ντίνου Ρόβλια, είναι η εξής:

«Τακτικοί υπάλληλοι δημοσίων υπηρεσιών, ΝΠΔΔ, και ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, οι οποίοι κατά τη δημοσίευση του ν. 4024/2011 (Α’ 226) ήταν αποσπασμένοι, με γενικές ή ειδικές διατάξεις, σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού ή ανεξάρτητες αρχές και εξακολουθούν να είναι αποσπασμένοι κατά την δημοσίευση του παρόντος νόμου, μπορούν με την αίτησή τους να μεταταγούν στην υπηρεσία που είναι αποσπασμένοι με την ίδια σχέση εργασίας και ταυτόχρονη μεταφορά της θέσης που κατέχουν… Η μετάταξη γίνεται με κοινή απόφαση του υπουργού διοικητικής μεταρρύθμισης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και των οικείων υπουργών».

Αναμφισβήτητα πρόκειται όχι μόνο για ντροπή αλλά και για την πιο τρανή απόδειξη του ότι υπουργοί και κόμματα που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία, είναι παντελώς ακατάλληλοι να διορθώσουν την κατάσταση. Όσο δε συνεχίζουν να έχουν το δικαίωμα υπογραφής υπουργικών αποφάσεων το μόνο που τους νοιάζει είναι «να φτιάχνουν» την εκλογική τους πελατεία! Όνειδος…

από http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2012-03-28-21-57-25-2012032856952/

upd 3/4: Στο παρά ένα αποσύρθηκε από το σχέδιο νόμου για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων διάταξη με την οποία οι αποσπασμένοι θα μπορούσαν με μια απλή τους δήλωση να επιλέξουν τη θέση όπου είχαν αποσπαστεί για να συνεχίσουν. Με απλά λόγια, να μετατρέψουν με διαδικασία - εξπρές την απόσπαση σε μετάταξη. Τι άλλο προέβλεπε η τροπολογία; Να μπορεί ο υπουργός - μετά τα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ - να τα τροποποιεί και να είναι αυτός που θα ορίζει τον φορέα στον οποίο θα πηγαίνει ο υπάλληλος! Ο Προκόπης Παυλόπουλος την κατήγγειλε με το επιχείρημα ότι το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να βολέψει τα «δικά του παιδιά» και όσους είχαν αποσπαστεί με υπουργικές αποφάσεις «πράσινων» υπουργών.
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=136027&catID=1

Σχόλιο: Αποσύρθηκε η τροπολογία αλλά το μήνυμα προς τα "δικά μας παιδιά-ψηφοφόρους" εστάλη :
μείνετε στο κόμμα, βοηθήστε, ψηφίστε και κάποια στιγμή θα σας "βολέψουμε"...

Ανοίγει ο δρόμος και για τις απολύσεις εκπαιδευτικών...(Κατατέθηκε νύχτα η τροπολογία για την οποία πίεζε η Τρόικα)

Την συμμετοχή στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και των εκπαιδευτικών, φέρνει με τροπολογία που κατέθεσε αργά το απόγευμα στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Η απόφαση ήταν ειλημμένη εδώ και αρκετούς μήνες, όμως αναβαλλόταν συνεχώς μπροστά στις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών. Η αξιολόγηση πρόκειται να ολοκληρωθεί το 2013 και βάση αυτής από το 2014 θα ορίζονται οι προϊστάμενοι των διάφορων υπηρεσιών και διευθύνσεων.

Σε περίπτωση που κριθεί από την Τρόικα και την ελληνική κυβέρνηση ότι χρειάζονται περικοπές εκπαιδευτικών η αξιολόγηση θα καθορίσει ποιοι θα είναι αυτοί που θα απομακρυνθούν από τα σχολεία.

Τα κριτήρια αξιολόγησης, η διαδικασία και τα όργανα που θα την αναλάβουν θα καθορίζονται μετά από προεδρικό διάταγμα ύστερα από πρόταση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας. Το προεδρικό διάταγμα θα καθορίζει και την «βαρύτητα των επί μέρους κριτηρίων για την προαγωγική διαδικασία και την αξιολόγηση της θητείας των εκπαιδευτικών σε θέσεις ευθύνης».

Το προεδρικό διάταγμα αναμένεται να εκδοθεί μέσα σε τέσσερις μήνες από την στιγμή δημοσίευσης του νόμου.


www.protothema.gr

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

H απάντηση Καμμένου στον Λιάτσο.

«Οι συγκυβερνώντες ΠΑΣΟΚ - ΣΑΜΑΡΑΣ άνοιξαν τις μαύρες σακούλες της siemens για να αντιμετωπίσουν με λάσπη το τσουνάμι των Ελλήνων που θα σαρώσει τους υπηρέτες του μνημονίου και θα ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ τους υπεύθυνους της ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ των ΕΛΛΗΝΩΝ.

1.Για όλες τις υποθέσεις που αναφέρουν υπάρχουν ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΕΣ ΑΘΩΩΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ.

2.Για τα ίδια δημοσιεύματα ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ Ο ΔΟΛ από το εφετείο Αθηνών για ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ για 300.000 ευρώ.
Μετά την έγγραφη συγνώμη δεν πήρα τα χρήματα.

3. Ο Αιμίλιος Λιάτσος μετά την συνάντηση στα Κιούρκα με την εταιρεία επικοινωνίας του ΔΝΤ που εργολαβικά πήρε την επιχείρηση λάσπης εναντίον μου έλαβε γραπτό μήνυμα μου για όλα τα παραπάνω που αγνόησε.

4.Με τον Αντρίκο, τον Τσουκάτο και τους οικονομικούς δολοφόνους θα συναντηθούμε στα δικαστήρια.

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΜΑΣΤΕ
ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ
ΘΑ ΜΑΣ ΝΙΩΣΕΤΕ».

Πρόστιμο 5.000 στον ιδιοκτήτη φούρνου που μοίρασε ΔΩΡΕΑΝ πατάτες !!!

Πριν δύο εβδομάδες , φούρνος στην Ομόνοια έδινε δωρεάν μια σακούλα πατάτες στους πελάτες του καταστήματος.
Φαίνεται όμως ότι αυτό δεν άρεσε σε κάποιους και οι ελεγκτικές υπηρεσίες του κράτους του επέβαλαν ΠΡΟΣΤΙΜΟ 5.000 για: παραπλάνηση καταναλωτή, παράνομη κατάληψη πεζοδρομίου και διάθεση προϊόντων χωρίς να έχει την απαραίτητη άδεια...

Ο Χρυσοχοίδης το 2009 δεν ήθελε να ακούσει για στρατόπεδα λαθρομεταναστών και το 2012 τα εξαγγέλει (video)

Τον Ιούλιο του '09 ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης βγάζει σπυράκια στο δελτίο του Mega και μόνο στο άκουσμα των στρατοπέδων για λαθρομετανάστες. Βγάζει πύρινους λόγους για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους σωστούς τρόπους αντιμετώπισης στον τότε Υπουργό της Ν.Δ κ. Μαρκογιαννάκη.

Τρία χρόνια μετά, εκ των οποίων τα δύο ως Υπουργός Δημόσιας τάξης, η πραγματικότητα τον έχει ποδοπατήσει.
Τόσο που ο Υπουργός του ΠΑΣΟΚ αναγκάζεται να τα γυρίσει όλα...
δείτε το βίντεο:





http://himaira.blogspot.com/2012/03/2009-2012-video.html

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Πακιστανός δάγκωσε κι έκοψε δάχτυλο αστυνομικού!

Πακιστανός, σε κατάσταση αμόκ, επιτέθηκε σε αστυνομικό της Ασφάλειας που πήγε να τον ελέγξει, τον δάγκωσε και του έκοψε ένα δάκτυλο! Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στις οκτώ και μισή το βράδυ της Πέμπτης στη συμβολή των οδών Ασκληπιού και Κορυτσάς στον Πειραιά. Αστυνομικοί της Ασφάλειας Καμινίων έκαναν ελέγχους για παράνομους μετανάστες στην περιοχή όταν εντόπισαν έναν περίεργο Πακιστανό και τον πλησίασαν για να ελέγξουν τα χαρτιά του.

Ο αλλοδαπός αρνήθηκε και όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον προσαγάγουν στο Τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων εκείνος, σε κατάσταση αμόκ, επιτέθηκε στον έναν από αυτούς, του άρπαξε το χέρι και δαγκώνοντάς τον με μανία του έκοψε το δάκτυλο.

Αιμόφυρτος, ο αστυνομικός μετεφέρθη στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ ο αλλοδαπός συνελήφθη.

protothema.gr

Πήραν πίσω τις ευνοϊκές αλλαγές στο νόμο Κατσέλη!

Μια ευνοϊκή διάταξη είχε το πολυνομοσχέδιο – σκούπα του υπουργείου Εργασίας αλλά ο υπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης την αποσύρει επικαλούμενος παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας!

Πρόκειται για το άρθρο 49 που τροποποιούσε -προς θετική για τους οφειλέτες κατεύθυνση- το νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα. Ειδικότερα, ο κ. Κουτρουμάνης μιλώντας στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής εξήγησε ότι αποσύρει την ρύθμιση διότι «εξελίσσεται διάλογος για το συγκεκριμένο θέμα με την ΕΚΤ».

Πώς η κυβέρνηση υπεξαίρεσε τα λεφτά των πανεπιστημίων και των νοσοκομείων

Μέγα ζήτημα έχει προκαλέσει μέσα κι έξω από τη χώρα το κούρεμα με … οσμή σκανδάλου των ρευστών διαθέσιμων νοσοκομείων, πανεπιστημιακών και τεχνολογικών ιδρυμάτων και άλλων Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, που με νόμο του 1997 υποχρεούνταν να διατηρούν τα μετρητά τους σε έντοκους λογαριασμούς στην Τράπεζα της Ελλάδα και η τελευταία αποφάσισε να τα ‘κουρέψει’… Και λέμε με οσμή σκανδάλου διότι όπως έχει προκύψει από τις καταγγελίες τουλάχιστον δύο ιδρυμάτων, του Νοσοκομείου Αγίων Αναργύρων και του ΤΕΙ Αθήνας, η Τράπεζα της Ελλάδας δεν επένδυσε απλά τα χρήματα των δημόσιων οργανισμών σε ΟΕΔ κάποια στιγμή μέσα στο 2009, στο 2010 ή στο 2011, όπως είχε κατά το νόμο το δικαίωμα να κάνει – και με την επιδείνωση της ποιότητας του ελληνικού χρέους, ε τι να κάνουμε; αυτά κουρεύτηκαν… Αλλά αποφάσισε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, δηλαδή στις 9 Μαρτίου, πάνω στη λήξη του PSI να ρίξει τα λεφτά των ιδρυμάτων σε ΟΕΔ ώστε να κουρευτούν…
Αλλά το θέμα δεν τελειώνει καν εδώ καθώς υπάρχουν δύο πολύ σοβαρά ερωτήματα που ζητούν απάντηση…

Πρώτον: Πώς γίνεται και η Τράπεζα της Ελλάδας κούρεψε τα ρευστά διαθέσιμα των ιδρυμάτων κατά 70% στις 9 Μαρτίου μετατρέποντάς σε ΟΕΔ αφού την πρώτη βδομάδα του Μαρτίου τα ΟΕΔ διαπραγματεύονταν στη δευτερογενή αγορά στο 30% της αξίας τους; Αν όντως δηλαδή η ΤτΕ είχε αγοράσει ΟΕΔ από τη δευτερογενή αγορά εκείνη την εβδομάδα, τα ιδρύματα απλά δεν θα έγραφαν ζημιές;

Δεύτερον: Από πού αγόρασε η Τράπεζα της Ελλάδας ΟΕΔ στις 9 Μαρτίου, αφού σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, τα ΟΕΔ είχαν σχεδόν πάψει να κυκλοφορούν στις αγορές μετά τις 5 Μαρτίου;

Το «δωρεάν πλήρες πρωινό» στα σχολεία, έγινε... τοστ

Ενα πλήρες πρωινό γεύμα με γάλα, δημητριακά, μπισκότα, σάντουιτς, φρούτα, περίμεναν μαθητές, δάσκαλοι και γονείς να διανεμηθεί στα 18 σχολεία της Αττικής, όπως είχε προαναγγείλει από τα τέλη Ιανουρίου το υπουργείο Παιδείας με στόχο να βοηθηθούν τα παιδιά οικογενειών με σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Τελικά αυτό που μοιράζεται στα παιδιά εδώ και δύο εβδομάδες είναι κάτι πιο «λάιτ»: ένα... τοστ (με μαύρο ψωμί) βραστή γαλοπούλα και τυρί γκούντα. Το διανέμει εταιρεία έπειτα από διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε. Το κολατσιό μάλιστα δεν θα διανέμεται σε 18 δημοτικά και νηπιαγωγεία των Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ), όπως είχε προβλεφθεί αρχικά, αλλά σε 10, αυτά που δεν είχαν κυλικεία. Η αλλαγή σχεδίων του υπουργείου ξάφνιασε όσους είχαν εμπλακεί στις συνεννοήσεις το προηγούμενο διάστημα: κυλικειάρχες, διευθυντές σχολείων, γονείς αλλά και δήμους.
Πηγές του υπουργείου Παιδείας τονίζουν ότι αποφασίστηκε τελικώς να γίνει η διανομή του τοστ αντί για το πρωινό γεύμα, επειδή αρκετά από τα σχολεία που είχαν επιλεγεί δεν διέθεταν κυλικεία και ψυγεία. «Θα υπήρχε ο κίνδυνος να αλλοιωθούν τρόφιμα όπως φρούτα, γιαούρτι, γάλα που είχε σχεδιαστεί να προσφέρονται στους μαθητές». Ετσι, το υπουργείο αποφάσισε να προχωρήσει φέτος έως τον Ιούνιο πιλοτικά στα σχολεία ΖΕΠ η διανομή τοστ και από την επόμενη χρονιά να επανεξεταστεί η στήριξη με άλλη μορφή.
 
tanea.gr

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Κανονικά θα πληρωθούν οι "μαϊμού" - ανάπηροι!

Κανονικά θα πληρωθούν οι μέχρι τώρα δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων τόσο οι γνήσιοι όσο και οι δικαιούχοι "μαϊμού" λόγω γραφειοκρατίας.

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό αφού όπως είπε ο υπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης τα επιδόματα θα καταβληθούν βάσει όσων ίσχυαν ως σήμερα καθώς δεν έχουν ενημερωθεί οι σχετικοί κατάλογοι των δήμων.
Έτσι λοιπόν, τα περίπου 37.000 άτομα που έπαιρνα προνοιακά επιδόματα και δεν προσήλθαν να απογραφούν θα πληρωθούν κανονικά στο τέλος του μήνα.
protothema.gr

ΒΟΜΒΑ. !!!! Παραμύθι τα 130 δις του Μνημονίου. Ανατριχιαστικές και αλλεπάλληλες οι αποκαλύψεις απο την Γερμανία.


Γράφει ο  Amynias. 
Στην Ελληνική  Κρατική Τηλεόραση  σήμερα το πρωί 28/03/2012  αποκαλύφθηκε η σκευωρία ενάντια της Ελλάδος από τα Γερμανικά Στρατεύματα κατοχής .

 Εικοσιτέσσερις ώρες  μετά τις αποκαλύψεις  της Ανγκελα Μέρκαλ και του κκ Σοϊμπλε οτι δεν διανοήθηκε ποτέ ή Ευρωπαϊκή Ένωση να μας επιτρέψει να αποχωρήσουμε από το Ευρώ, διότι αυτό θα σήμαινε αφενός ενδεχόμενη σωτηρία της Ελλάδος αλλά αφετέρου και μια οικονομική καταστροφή της Ευρωζώνης με αρχικές ζημιές για την Ευρωπαική  Κεντρική Τράπεζα 1τρίς  ( δηλαδή ότι τα περί αποχωρήσης απο το Ευρώ ήταν συνεννοημένος φθηνός εκβιασμός σε βάρος των πολιτών από τους πολιτικούς του) .

 Τώρα  έρχονται τα Ρεπορτάζ της Γερμανικής κρατικής Τηλεόρασης να μας ανακοινώσουν οτι εκχωρήσαμε την Δημόσια περιουσία της  χώρας , τα κυριαρχικά μας δικαιώματα όχι για 130 δις όπως αναφέρουν αλλά … για 15,2 δις. Τα υπόλοιπα αφορούν Εγγυήσεις και μόνο,αυτό είναι και το Νόημα της δημιουργίας του Ειδικού Λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος για την κατάθεση των σχετικών ποσών.


Δείτε το σχετικό Βίντεο και απολαύστε την χαρά των Γερμανών με το όνομα Ελλάδα, την οποία τους χάρισαν οι προδότες της  χώρας μας.



Μπάχαλο στην κυβέρνηση αλλά ο Πάγκαλος στην θέση του ...

Σύμφωνα με δήλωσή του, η ευθύνη του αντισυνταγματικά διορισμένου αντιπροέδρου κ.Πάγκαλου είναι να συντονίζει και να αξιολογεί το κυβερνητικό έργο.
Τις τελευταίες ημέρες:
-Υπουργοί τσακώνονται για το νομοσχέδιο με τα ταξί
-Για πρώτη φορά αποσύρεται από την βουλή ολόκληρο νομοσχέδιο
-Επικρατεί φορολογικό "αλαλούμ" για τα ακίνητα
-Αποσύρονται τροπολογίες γιατί πότε διαφωνεί το ένα και πότε το άλλο κόμμα

αλλά ο αντιπρόεδρος παραμένει αμετακίνητος στην θέση του ( και ο Παπαδήμος παρατηρητής...)

μήπως τελικά
 και το κυβερνητικό μπάχαλο μαζί το κάναμε;...

Συλβάνα Ράπτη (ΠΑΣΟΚ και άνθρωπος του Βενιζέλου) :"Η ίδια λάθος 'συνταγή' σε όλους τους οικονομικά ασθενείς". !!!!!

Από δελτίο τύπου της Ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Συλβάνας Ράπτη.

"Η ίδια λάθος 'συνταγή' σε όλους τους οικονομικά ασθενείς"
Την εκβιαστική σκληρότητα στην αναγκαστική επιβολή των μέτρων εξόδου από την κρίση για την Ελλάδα, τόνισε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Συλβάνα Ράπτη, σήμερα 27 Μαρτίου, στη συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικής Πολιτικής και Απασχόλησης με τους εκπροσώπους της Τρόικας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, συμμετέχοντας σε συζήτηση για την οικονομική και κοινωνική κρίση στην Ελλάδα..

Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, επεσήμανε τις επιπτώσεις που έχουν στην ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα στους νέους, τα μέτρα λιτότητας και περικοπών τα οποία απαιτεί η Τρόικα να εφαρμοστούν στην Ελλάδα, ως τη μόνη ικανή συνταγή εξόδου από την κρίση. Θυμίζοντας τις επιπτώσεις στην αύξηση της ανεργίας από τα εφαρμοζόμενα μέτρα, η κα Ράπτη ρώτησε τους εκπροσώπους της Τρόικας ποια συγκεκριμένα μέτρα σκοπεύουν να πάρουν ώστε να ανασταλεί αυτή την κατάσταση.

'Μιλήσατε για ασθενή', είπε η κα Ράπτη αναφερόμενη στα λεγόμενα της Τρόικας για την Ελλάδα και συνέχισε χαρακτηριστικά: 'Στον ασθενή έρχεστε ως γιατρός και δίνετε ένα πακέτο λιτότητας, όπως άλλοι δίνουν ένα πακέτο ασπιρίνη.

Δεν σας απασχολεί το γεγονός ότι δίνετε το ίδιο πακέτο φαρμάκου, τη λιτότητα, και στην Πορτογαλία και στην Ισπανία και όλοι οι ασθενείς, με το που αρχίζουν να παίρνουν τα χαπάκια της λιτότητας, αντί να βελτιώνονται, χειροτερεύουν;'


[Η κυρία Σ. Ράπτη  βρίσκεται πολύ κοντά στον εθνοσωτήρα  κ.Βενιζέλο και, σύμφωνα με δημοσιεύματα, "αναμένεται να έχει διακριτό ρόλο στο ΠΑΣΟΚ της επόμενης ημέρας."]

Τρέλα....

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

3.000.000 ευρώ τον χρόνο στα κόμματα για ...έρευνα και ...επιμόρφωση !!!

Εκτός από την τακτική κρατική οικονομική ενίσχυση, τα κόμματα παίρνουν και περίπου 3 εκ. ευρώ για ...έρευνα και επιμόρφωση.
Δείτε την κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση και του υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη με την οποία τα κόμματα μοιράζονται, για το α΄τρίμηνο ,
7.000.000 για τακτική χρηματοδότηση
 και 700.000 για να ...ερευνήσουν και να ...επιμορφωθούν.


Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Παράνομα η ΔΕΗ εισπράττει το Υ.Κ.Ω από λογαριασμούς με χαμηλές καταναλώσεις. Η υπουργική απόφαση.

Έχει αποδειχθεί (εδώ) ότι η ΔΕΗ κακώς εισπράττει στους λογαριασμούς το ποσό για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας.

Δείτε τώρα πώς η ΔΕΗ κάνει παρανομία πάνω στην ...παρανομία.

Στο ΦΕΚ Β 1321/3-7-2009 υπάρχει  υπουργική απόφαση με την οποία απαλλάσσονται από την χρέωση Υ.Κ.Ω οι πολύτεκνοι και όσοι έχουν κατανάλωση έως 800 kWh.





Η ΔΕΗ όμως δεν εφαρμόζει την υπουργική απόφαση.

Δείτε λογαριασμό οικιακής χρέωσης με κατανάλωση μικρότερη από 800 kwh που περιλαμβάνει το Υ.Κ.Ω.





Μαθητές με δάκρυα στα μάτια ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο - VIDEO

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΛΗΣΤΕΨΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ!

Από Α.Ρ.Σ.Ι. – Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών 24-3-12

Από την περασμένη Τετάρτη πάρα πολλοί διοικητές νοσοκομείων, πρυτάνεις ΑΕΙ και υπεύθυνοι αρκετών άλλων οργανισμών του δημοσίου άρχισαν να ανακαλύπτουν ΑΝΑΥΔΟΙ (κυριολεκτικά …) πως έχει ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ το 70% των χρημάτων ΕΝΤΟΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ που διατηρούσαν στην Τράπεζα της Ελλάδος ! Οι λογαριασμοί αυτοί ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΜΕ ΟΜΟΛΟΓΑ – ήταν έντοκοι τραπεζικοί λογαριασμοί στους οποίους «έμπαιναν» επιχορηγήσεις και «έβγαιναν» αναλήψεις για τα έξοδα των οργανισμών. Η ληστεία αυτή έγινε ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΑ, και μάλιστα καμία ενημέρωση δεν έγινε ΟΥΤΕ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ !

Την μέρα που «έκλεινε» το PSI και μάλλον λίγο πριν τα μεσάνυχτα, κυβέρνηση και διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΟΜΟΛΟΓΑ ΑΠΟ ΚΑΤΟΧΟΥΣ με αυτά τα χρήματα, χωρίς να ρωτήσουν τους καταθέτες των έντοκων λογαριασμών ! Οι «ομολογιούχοι» αυτοί έτσι ΓΛΙΤΩΣΑΝ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ, ενώ ταυτόχρονα ΛΗΣΤΕΥΘΗΚΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ από νοσοκομεία, πανεπιστήμια και άλλους οργανισμούς τελείως απαραίτητα για την στοιχειώδη διατήρηση της λειτουργίας τους !

1) Τώρα τι θα γίνει με τα νοσοκομεία και τα πανεπιστήμια κκ Προβόπουλε, Βενιζέλο, Σαχινίδη, Παπαδήμο, Σαμαρά κλπ «γκάνγκστερς» ; Τι θα γίνει με τους καρκινοπαθείς στο Ογκολογικό «Αγ. Ανάργυροι» ; Τι θα γίνει με τους ασθενείς στο Κρατικό Νίκαιας ; Τι θα γίνει στο ΕΜΠ και στο Πάντειο ; Γιατί κ. Προβόπουλε δεν αγοράσατε ομόλογα «στο παρά πέντε» ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΙΣΘΟ των 5 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο (!!!), που τον μειώσατε … «εθελοντικά» στα 4 εκατομμύρια (!!!) - για τέτοιο δούλεμα μιλάμε … και που συνεχίζετε να τον τσεπώνετε ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ από το υστέρημα του ελληνικού λαού ;

2) Αυτή ήταν η … «εθελοντική συμμετοχή» στο PSI ; Να ληστευτούν τελευταία στιγμή νοσοκομεία, ΑΕΙ κλπ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΡΩΤΗΘΟΥΝ για να αγοραστούν ομόλογα ; Και μετά βγαίνατε χωρίς ντροπή ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΑΤΕ ΚΙΟΛΑΣ για 90% συμμετοχή ; Από ποιούς ;

3) Αφού εν πάση περιπτώσει το «μάρμαρο» το πλήρωσε ΟΛΟΚΛΗΡΟ (όπως αποδεικνύεται πλέον περίτρανα) ο ελληνικός λαός, γιατί συνεχίζεται το ΠΑΡΑΜΥΘΙ πως «τι να κάνουμε, τα αντιλαϊκά μέτρα τα απαιτούν οι δανειστές μας, ενώ εμείς δεν τα θέλουμε». Ποιοι δανειστές σας ; Τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια, το Τεχνικό Επιμελητήριο και ο … Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας ; Όλοι οι δημόσιοι οργανισμοί που ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΨΑΤΕ μέσα στη νύχτα (κυριολεκτικά) ;
4) Για να’ χουμε καλό ρώτημα, να μας εξηγήσετε ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΑΤΕ ΟΜΟΛΟΓΑ εκείνο το μοιραίο βράδυ και τους γλιτώσατε από το «κούρεμα» με τα πολύτιμα χρήματα των νοσοκομείων … Ήταν ξένες τράπεζες ; ήταν ελληνικές τράπεζες ; Ποιοι ήταν αυτοί στους οποίους ΧΑΡΙΣΤΗΚΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ την τελευταία στιγμή ; Με τι κριτήρια επιλέχθηκαν ; ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ;

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ, ΜΕ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ) ΕΥΘΥΝΕΣ … ΟΣΟΙ ΣΙΩΠΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ !

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Συγχαρητήρια κ.Μπαμπινιώτη (για την κίνησή του να μην έχει στην πλάτη του τον Άγνωστο Στρατιώτη)

Μπορεί κατά καιρούς να τον έχουμε "κράξει" αλλά η αλήθεια να λέγεται.Η κίνησή του να σταθεί στην εξέδρα των επίσημων γυρισμένος στο πλάι ,για να μην έχει στην πλάτη του το μνημείο του άγνωστη στρατιώτη είναι άξια συγχαρητηρίων.Να δούμε εαν θα το κάνουν και οι πολιτικοί αλλά και οι στρατιωτικοί αύριο.
http://planet-greece.blogspot.com

Νόµιµη µίζα 4% και 432.000 ευρώ υπέρ υπαλλήλων της Βουλής!

Απίστευτο κι όµως ελληνικό. Αυτό όµως είναι µόνο ένα µέρος της κρατικής επιχορήγησης που έχει θεσµοθετηθεί εδώ και χρόνια για το Ταµείο των προνοµιούχων υπαλλήλων της Βουλής.
ΕΤΕ: 26.000 ευρώ
τον µήνα
Εντός του κτιρίου της Βουλής στο Σύνταγµα λειτουργεί εδώ και 28 χρόνια ένα υποκατάστηµα της Εθνικής Τράπεζας. Πρόκειται για έναν χώρο περίπου 30 τ.µ., όπου µε το ζόρι χωράνε 5-6 γραφεία, στα οποία εργάζονται τραπεζικοί για την εξυπηρέτηση των βουλευτών, των συνεργατών τους και των υπαλλήλων της Βουλής.
Η Εθνική Τράπεζα βρίσκεται στο περιστύλιο του Κοινοβουλίου, ανάµεσα στην κύρια είσοδο (πάνω από το Μνηµείο του Αγνώστου Στρατιώτη) και την κεντρική επιβλητική πόρτα που οδηγεί στο αµφιθέατρο της Ολοµέλειας. Εξω από την τράπεζα έχουν τοποθετηθεί δυο µηχανήµατα αυτόµατης ανάληψης (ATM). Από το 2008 η Εθνική καταβάλλει µίσθωµα για να χρησιµοποιεί αυτό τον χώρο εντός της Βουλής, στον οποίο οι εθνοπατέρες και όσοι εργάζονται στο κτίριο κάνουν τις συναλλαγές τους γρήγορα, χωρίς να συνωστίζονται σε ουρές και κυρίως µε εχεµύθεια.
Πόσο είναι το ενοίκιο που πληρώνει η Εθνική Τράπεζα; Είκοσι έξι χιλιάδες ευρώ τον µήνα ή, αλλιώς, 312.000 ευρώ τον χρόνο! Το συµπέρασµα είναι ότι η ακριβότερη περιοχή της χώρας δεν είναι η εµπορική οδός Ερµού, αλλά το κτίριο της Βουλής, αφού για πολύ λίγα τετραγωνικά η Εθνική δέχεται να καταβάλλει µίσθωµα 26.000 ευρώ µηνιαίως. Θα περίµενε ωστόσο κανείς ότι αυτές οι 312.000 ευρώ χρησιµοποιούνται για την κάλυψη εξόδων της Βουλής. Ή έστω, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τους Ελληνες, ότι τα χρήµατα αυτά κατευθύνονται στον ειδικό λογαριασµό που έχει δηµιουργηθεί µε πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου για την αποπληρωµή του ελληνικού χρέους. Η πραγµατικότητα όµως είναι ότι τα ενοίκια που καταβάλλει η Εθνική Τράπεζα για τη λειτουργία του µικρού υποκαταστήµατος εντός του ιστορικού κτιρίου κατευθύνονται και αυτά στο Ταµείο Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής!
Με ποια διαδικασία, ποια λογική και για ποιον λόγο οι υπάλληλοι καρπώνονται τα χρήµατα που καταβάλλει µια τράπεζα στη Βουλή είναι άγνωστο και σίγουρα χρειάζεται να δοθούν εξηγήσεις από τους αρµοδίους που ανέχονται αυτή την κατάσταση και εκείνους που επωφελούνται από την παγκόσµια πρωτοτυπία.
«Ολα τα µισθώµατα»
Συνδικαλιστής των εργαζοµένων της Βουλής µε τον οποίο συνοµίλησε το «ΘΕΜΑ» παραδέχεται ότι «τα µισθώµατα από όλους τους χώρους που ενοικιάζει η Βουλή των Ελλήνων, τόσο στο Μέγαρο όσο και στα περιφερειακά κτίρια, πηγαίνουν στο Ταµείο Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής».
Λιγότερα χρήµατα -και συγκεκριµένα περί τις 24.000 ευρώ- ετησίως πληρώνει ο µισθωτής του εστιατορίου και κυλικείου της Βουλής. Το κυλικείο-µπαρ βρίσκεται στο ισόγειο, ενώ ο καθηµερινός του τζίρος -ιδιαίτερα τις µέρες ψηφοφορίας- ενδεχοµένως να ξεπερνά και το µηνιαίο µίσθωµα. Το γεγονός αυτό µάλιστα έχει προκαλέσει πολλά ερωτήµατα για τους υπαλλήλους της Βουλής που αναλαµβάνουν κάθε φορά να βρουν µισθωτή για τη συγκεκριµένη «επιχείρηση».
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο εσπρέσο κοστίζει σχεδόν 2 ευρώ και το απλό ποτό 4,5 ευρώ. Αν υποθέσει κανείς ότι σε καθηµερινή βάση «εργάζονται» περί τα 700 άτοµα (υπάλληλοι, βουλευτές, δηµοσιογράφοι), µπορεί κανείς εύκολα να κάνει τους υπολογισµούς. Το εστιατόριο βρίσκεται στον ηµιώροφο µεταξύ πρώτου και δευτέρου επιπέδου και το κόστος για ένα απλό γεύµα ανέρχεται σε κάτι λιγότερο από 10 ευρώ το άτοµο.
ΕΛ.ΤΑ. και Ολυµπιακή
Το υποκατάστηµα των Ελληνικών Ταχυδροµείων βρίσκεται δεξιά του µεγάλου χολ, το οποίο διασχίζει κανείς εάν εισέλθει από την είσοδο που βρίσκεται απέναντι από τον Εθνικό Κήπο. Πρόκειται για την πολυσύχναστη είσοδο στο εξωτερικό µέρος της Βουλής, όπου βρίσκονται οι κάµερες των τηλεοπτικών συνεργείων και γίνονται οι δηλώσεις των πολιτικών. Σύµφωνα µε πληροφορίες, το µηνιαίο µίσθωµα ανέρχεται σε 4.000 ευρώ.
Το γραφείο της Ολυµπιακής Αεροπορίας βρισκόταν στο ισόγειο του Μεγάρου της Βουλής, πρόσφατα όµως µετακόµισε σε κτίριο επί της οδού Σέκερη. Το µίσθωµα ανέρχεται επίσης σε 4.000 ευρώ, ενώ για όσους αναρωτιούνται για τη χρησιµότητα του γραφείου η απάντηση είναι απλή: εξυπηρετούνται οι βουλευτές της επαρχίας που δικαιούνται δωρεάν εισιτήρια.
Και δεύτερο εφάπαξ
Το «κοµπόδεµα» απ’ όλες αυτές τις «εθελοντικές» εισφορές χρησιµοποιείται για να λαµβάνουν οι υπάλληλοι ένα δεύτερο εφάπαξ κατά τη συνταξιοδότησή τους. Δηλαδή, πέραν αυτού που παίρνουν από το ασφαλιστικό τους ταµείο, λαµβάνουν και δεύτερο «ειδικό βοήθηµα» από το ΤΑΥΒ, το οποίο µε τη σειρά του συγκεντρώνει τα χρήµατα από τα ενοίκια που εντελώς αυθαίρετα και προκλητικά τού έχουν παραχωρηθεί αν και ανήκουν στη Βουλή των Ελλήνων και θα έπρεπε να διατίθενται σε όσους τα έχουν ανάγκη. Το ύψος του ειδικού βοηθήµατος που λαµβάνουν από το Ταµείο τους οι υπάλληλοι µόνο µικρό δεν θα το έλεγε κάποιος. Για κάθε έτος ασφάλισης παίρνουν δύο µισθούς, δηλαδή µε 28 έτη λαµβάνουν 56 µισθούς ή κατά προσέγγιση 200.000 ευρώ.
Ξεχωριστό εφάπαξ εισπράττουν από το Ταµείο Πρόνοιας των Δηµοσίων Υπαλλήλων, ενώ δεν υπολογίζεται και το µέρισµα που τους διανέµεται από το Μετοχικό Ταµείο Πολιτικών Υπαλλήλων...
Κι όλα αυτά εκτός από τους 16 µισθούς που λάµβαναν µέχρι πρόσφατα. Παρ’ όλα αυτά, οι συνδικαλιστές του ΤΑΥΒ διαµαρτυρήθηκαν προσφάτως επειδή µέρος των χρηµάτων που συγκεντρώνουν στο Ταµείο τους έγιναν µε απόφαση της Τραπέζης της Ελλάδος οµόλογα του Ελληνικού Δηµοσίου και «κουρεύτηκαν» και αυτά κατά 53% στο πλαίσιο του PSI.

Αυξάνουν την περικοπή μισθού των ημερών απεργίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΟΕ :

Mε εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών (αρ. πρωτ. Οικ. 2/78400/0022/14.11.2011) προβλέπεται πως σε κάθε περίπτωση περικοπής αποδοχών του υπαλλήλου, συμπεριλαμβανομένων και των επιδομάτων εορτών και αδείας, λόγω αποχής από τα καθήκοντα του ή απεργίας, η περικοπή υπολογίζεται στο 1/25 των μεικτών μηνιαίων αποδοχών για κάθε ημέρα απουσίας, αντί για το 1/30 που ίσχυε μέχρι σήμερα συμπεριλαμβανομένης όμως, επιπλέον, και της εργοδοτικής εισφοράς.
Η επίθεση στον Έλληνα εκπαιδευτικό και τους εργαζόμενους συνεχίζεται με τον πιο άγριο τρόπο αφού ενώ οι μισθοί περικόπτονται, οι εκπαιδευτικοί εξαθλιώνονται οικονομικά, η περικοπή μισθού σε περίπτωση απεργίας αυξάνεται!!

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε απαιτεί από τον Υπουργό οικονομικών και την Κυβέρνηση να πάρουν πίσω την εγκύκλιο.
Καλεί την ΑΔΕΔΥ, να πιέσει για να αποσυρθεί η εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών.

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

O νόμος που καταργεί ένα χαράτσι στον λογαριασμό και το ...κρυφτούλι της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με το άρθρο 29 του νόμου 2773/1999 η ΔΕΗ χρεώνει κάθε λογαριασμό με ένα ποσό για «υπηρεσίες κοινής ωφέλειας» Υ.Κ.Ω ,(μειωμένη τιμή ρεύματος σε νησιά , πολύτεκνους κλπ)
(θα το δείτε δεξιά στον λογαριασμό).
Αυτό το ποσό διαμορφώνεται ανάλογα με το ύψος του λογαριασμού, δηλαδή την κατανάλωση του ρεύματος και μπορεί να φτάσει μέχρι και εκατοντάδες ευρώ...

Τον Αύγουστο του 2011 ψηφίστηκε ο ν.4001 όπου στο άρθρο 195 καταργείται αυτή η επιβάρυνση.



Η ΔΕΗ όμως ,στηριζόμενη σε ένα ασαφές άρθρο , το 196, του ίδιου νόμου εξακολουθεί να εισπράττει αυτό το ποσό.


Το συμπέρασμα , εν τέλει, είναι ότι :
είτε με ευθύνη της ΔΕΗ είτε επειδή κάποιοι καθυστέρησαν να εκδόσουν τις κατάλληλες διατάξεις , εμείς οι καταναλωτές εξακολουθούμε να πληρώνουμε κάτι που έχει καταργηθεί με νόμο εδώ και 7 μήνες...

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Παρέλαση με …διαπιστεύσεις.

Στα δημοσιογραφικά γραφεία κατέφτασε νωρίτερα ένα δελτίο Τύπου από την Αστυνομία το οποίο αφορούσε στην κάλυψη της επικείμενης παρέλασης της 25ης Μαρτίου.
Σε αυτό ζητείται από τα Μέσα η αποστολή στοιχείων όσων δημοσιογράφων και τεχνικού προσωπικού θα καλύψουν τη στρατιωτική παρέλαση από το χώρο των επισήμων.

Είναι η πρώτη φορά που η παρέλαση θα καλυφθεί με ….διαπίστευση και φυσικά αυτό ίσως εντάσσεται στα δρακόντεια μέτρα προστασίας.

Δείτε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

«Παρακαλούμε, όπως μας αποστείλετε τα στοιχεία του δημοσιογραφικού και τεχνικού προσωπικού σας που θα καλύψει, από το χώρο των Επισήμων, τη στρατιωτική παρέλαση της Κυριακής 25 Μαρτίου.

Τα στοιχεία (ονοματεπώνυμο, Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, ιδιότητα (δημοσιογράφος/τεχνικός) και Αριθμός Αστυνομικής Ταυτότητας) θα πρέπει να σταλούν στο e-mail του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Αττικής, (…) μέχρι την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012 και ώρα 15:00.
Τη διαπίστευσή σας μπορείτε να την παραλάβετε (…)».

Ανάλογο δελτίο Τύπο για διαπίστευση έχει εκδοθεί και από το Δήμο Αθηναίων για την κάλυψη της μαθητικής παρέλασης το Σάββατο 24 Μαρτίου.
newsbomb.gr


Πετάνε στο δρόμο 170 τυφλά και ανάπηρα παιδιά

Η Οικονομική ύφεση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, φαίνεται πως δεν κάνει διακρίσεις, με την πολιτεία, μάλλον, να έχει χάσει ή έχει κρύψει για τα καλά το κοινωνικό της πρόσωπο.

Κραυγές αγωνίας από δεκάδες τυφλά παιδιά τα οποία πάσχουν και από πρόσθετες βαριές αναπηρίες, καθώς, χρειάστηκαν μόνο μερικές αράδες λέξεων, σε μια επιστολή στην οποία τους γνωστοποίησαν ότι θα βρεθούν εκτός στέγης.

Ο λόγος γίνεται για το φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, «Αμυμώνη», το οποίο στεγάζει συνολικά 170 παιδιά με ειδικές ανάγκες καθώς παρουσιάζουν ολική τύφλωση ενώ μερικά από αυτά πάσχουν και από πρόσθετες βαριές αναπηρίες.

Το εν λόγω ίδρυμα στεγάζεται στην παλιά βάση του ΝΑΤΟ, στο «Ελληνικό», σε μικρό κομμάτι εδαφικής έκτασης που έχει υπολογιστεί προς εκποίηση.

περισσότερα στο dealnews

Η ΔΕΗ εισπράττει χαράτσι που έχει καταργηθεί με νόμο!

Tην ώρα που οι φορολογικές επιβαρύνσεις και τα χαράτσια στα ακίνητα αυξάνονται διαρκώς, η ΔΕΗ συνεχίζει να εισπράττει από τους ανυποψιάστους πολίτες φόρους που έχουν καταργηθεί.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στη σημερινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και του Γιώργου Παπαδάκη, η ΔΕΗ εισπράττει εδώ και πολλούς μήνες καταργημένο τέλος, το οποίο μάλιστα δεν είναι προκαθορισμένο αλλά διαμορφώνεται ανάλογα με το ύψος του λογαριασμού, δηλαδή την κατανάλωση του ρεύματος.

Επικαλούμενη το άρθρο 29 του νόμου 2773 του 1999, η Επιχείρηση Ηλεκτρισμού χρεώνει κάθε λογαριασμό με ένα ποσό για «υπηρεσίες κοινής ωφέλειας». Ωστόσο, όπως προκύπτει, από το άρθρο 195 με τις καταργούμενες διατάξεις του νόμου 4001 ο οποίος δημοσιεύτηκε 22 Αυγούστου του 2011, το άρθρο στο οποίο βασίζεται η χρέωση της ΔΕΗ έχει καταργηθεί!

Αυτό σημαίνει με λίγα λόγια ότι εισπράττεται κατά παράβαση της νομοθεσίας, δηλαδή παράνομα, εδώ και πάνω από έξι μήνες! 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_1262.html

Είπαν-ξείπαν για το πλαφόν στα καύσιμα.

 Πρόταση αυτόματης επιβολής πλαφόν διατύπωσε δημόσια χθές ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Στ. Κομνηνός ο οποίος είπε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης έχει αποστείλει εισήγηση προς το υπουργείο Οικονομικών η οποία προβλέπει την πρόβλεψη ενός ανώτατου ορίου φόρου στην τιμή των καυσίμων.
  Οι φόροι δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν το όριο αυτό, όταν αυξάνονται οι διεθνείς τιμές των καυσίμων με αποτέλεσμα να απορροφάται μέρος των επιβαρύνσεων για τους καταναλωτές όταν αυξάνονται οι διεθνείς τιμές.
Το υπουργείο Οικονομικών όμως απέρριψε την πρόταση αυτή γιατί θεωρεί ότι στη σημερινή δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία για τη χώρα, η εφαρμογή της πρότασης αυτής θα ισοδυναμούσε με απώλειες εσόδων τις οποίες δεν μπορεί να αντέξει ο κρατικός προυπολογισμός.

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Εμπρός, για μια πολυεθνική, πολυπολιτισμική και πολυθρησκευτική Ευρώπη !!!

O Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες António Guterres, σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες δήλωσε:

"Η Ευρώπη δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς μετανάστευση […] δεν έχουμε επιλογή. Η Ευρώπη αναπόφευκτα, θα γίνει μια
πολυεθνική, πολυπολιτισμική και πολυθρησκευτική κοινωνία. "

(o António Guterres ,εντελώς συμπτωματικά, είναι και αυτός μέλος της γνωστής λέσχης..)


Τι έλεγε ο Βενιζέλος για το ασφαλιστικό.

Για να μην ξεχνάμε...
Αφιερωμένο σε όλους τους συνταξιούχους που έτρεξαν την Κυριακή στις "κάλπες" για να τον βγάλουν νικητή στην μεγάλη μάχη του με τα λευκά.

ΠΡΟΣΟΧΗ. Το βίντεο είναι για όσους διαθέτουν γερά νεύρα .Στο τέλος βέβαια (όπως σε κάθε καλή ταινία)υπάρχει η "λύτρωση"...


Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Οι δεξιώσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών καλά κρατούν...

140.000 (μέχρι τώρα) και συνεχίζουμε, με στόχο εκεί γύρω στο μισό εκατομμύριο ετησίως...


7 δισ ευρώ σε αχρησιμοποίητα συστήματα πληροφορικής στο δημόσιο

Σύμφωνα με τον υφυπουργό ηλεκτρονικής διακυβέρνησης Παντελή Τζωρτζάκη από το 1996 έως σήμερα 
δαπανήθηκαν 7 δισ ευρώ  για συστήματα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών στο δημόσιο, εκ των οποίων τα περισσότερα
είτε δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ, είτε είναι πλέον ξεπερασμένα .

Και (φυσικά) πάλι μίλησε για την ανάγκη ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ο Παπανδρέου.

Το έχουμε ξαναγράψει.
Δεν υπάρχει περίπτωση να μιλήσει στο εξωτερικό ο Γ.Παπανδρέου είτε σε εκδήλωση είτε σε συνέντευξη και να μην μιλήσει για την ΑΝΑΓΚΗ δημιουργίας
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
Αυτή την φορά το είπε στην πρόσφατη συνέντευξη στο BBC (αφού πρώτα μας αποκάλυψε το σχέδιό του για την δημιουργία ...σχολής πολιτικών ηγετών...)

(δείτε από το 2:30 - 2:50)

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Τρεις φορές ψήφισε στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ δημοσιογράφος με κάμερα

Τρεις φορές κατάφερε να ψηφίσει ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ στις χθεσινές εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα έχοντας μαζί του την κάμερα.
Σε πολλά από τα εκλογικά κέντρα δεν υπήρχαν ούτε παραβάν, ούτε φάκελοι, ενώ όποιος ήθελε μπορούσε να ψηφίσει όσες φορές το επιθυμούσε.
Το συγκεκριμένο περιστατικό, μαζί και με άλλες επώνυμες καταγγελίες, εγείρουν από μόνα τους ερωτήματα για την διαβλητότητα της διαδικασίας που ακολουθήθηκε, ενώ το τελικό νούμερο των 200.000 ψηφοφόρων τίθεται υπό σοβαρή αμφισβήτηση..

Συνελήφθη και άλλη σπείρα αλλοδαπών που έκλεβαν από αυτοκίνητα που περίμεναν στο φανάρι.

ΠΡΟΣΟΧΗ. Όχι τσάντες, κινητά και άλλα πολύτιμα αντικείμενα στην θέση του συνοδηγού και οι πόρτες του αυτοκινήτου πάντα ασφαλισμένες (και ο Θεός βοηθός...)

Χθες (18-3-2012) το πρωί συνελήφθησαν στη περιοχή του Ν. Κόσμου, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, τέσσερις (4) αλλοδαποί γιατί λίγο πριν είχαν ανοίξει την ανασφάλιστη πόρτα του συνοδηγού Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, που οδηγούσε 38χρονη ημεδαπή και το οποίο ήταν προσωρινά ακινητοποιημένο σε ερυθρό σηματοδότη στην οδό Καλλιρόης στο Ν. Κόσμο. Οι συλληφθέντες αφαίρεσαν από το αυτοκίνητο την τσάντα της οδηγού.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών εξακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει σπείρα που παραμόνευε σε δρόμους στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, άνοιγε αιφνιδιαστικά τις πόρτες των αυτοκινήτων που ήταν προσωρινά ακινητοποιημένα σε φωτεινούς σηματοδότες και αφαιρούσε διάφορα αντικείμενα από το εσωτερικό τους. Η ίδια σπείρα επίσης σπάζοντας τα τζάμια σταθμευμένων οχημάτων αφαιρούσε χρήματα, συσκευές ήχου και πλοήγησης, κινητά τηλέφωνα, προσωπικά έγγραφα και άλλα αντικείμενα.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχει εξακριβωθεί ότι η παραπάνω σπείρα έχει διαπράξει κατά το τελευταίο τρίμηνο :
  • Δεκαέξι (16) κλοπές από σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα .
  • Τρείς (3) κλοπές από προσωρινά ακινητοποιημένα σε φωτεινούς σηματοδότες Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε διαμέρισμα που διατηρούσαν στο Κουκάκι βρέθηκε πλήθος κλοπιμαίων όπως κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, συσκευές ήχου και πλοήγησης, φωτογραφικές μηχανές, γυαλιά ηλίου, ρολόγια καθώς και άλλα αντικείμενα.

Ανάπηροι «μαϊμού»…

Ο κόσμος τό΄χε τούμπανο και το κράτος κρυφό καμάρι...

"Έπεσαν από τα σύννεφα" με το γεγονός ότι περίπου 40.000 "δικαιούχοι ανάπηροι" δεν συμμετείχαν στην διαδικασία απογραφής...

Πάρτι εκατομμυρίων είχε στηθεί από ανάπηρους-«μαϊμού» κυρίως στο Ηράκλειο, όπου το
2009 εισέπρατταν επίδομα βαριάς αναπηρίας 1.873 άτομα,
το 2010        2.054,
το 2011       2.168
και πήγαν να απογραφούν μόνο οι 1.972.

Δεύτερη χαρακτηριστική περίπτωση η Θεσσαλονίκη.
Εκεί, το 2009 λάμβαναν επίδομα κίνησης 972 άτομα,
το 2010          1.057
και το 2011     1.104,
ενώ μόνο οι 848 απεγράφησαν.

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Εξοργιστικό παιδικό βιβλίο του Σκάι για την Ελληνική Επανάσταση.

Πριν περίπου ένα χρόνο ο Σκάι παρουσίασε μια σειρά ντοκυμαντέρ με τον τίτλο "1821. H γέννηση ενός Έθνους".
(μετά από διαμαρτυρίες, κυρίως στο διαδίκτυο, ο τίτλος άλλαξε )

Στα πλαίσια αυτής της σειράς κυκλοφόρησαν και βιβλία με το ίδιο θέμα.

 Ένα από τα βιβλία απευθύνεται  σε παιδιά και έχει  τον τίτλο : "Γεννήθηκα το 1821".
Είναι η ιστορία ενός παιδιού που μπλέκει στα δεινά του "μεγάλου πολέμου" (έτσι αναφέρεται η Επανάσταση).
Το χωριό του καίγεται (ίσως και από Έλληνες...) και μετά από το Μεσολόγγι καταλήγει στα βουνά από όπου σώζεται με την βοήθεια ενός φιλέλληνα.

Χαρακτηριστικό κομμάτι του βιβλίου όταν η μητέρα αναφέρεται στο κάψιμο του χωριού:
"Τούρκοι και Έλληνες είναι το ίδιο πράγμα. Έχουν κάνει πολλά κακά ο ένας στον άλλον."



Φοβερή :)) καταγγελία Καρατζαφέρη για Π.Καμμένο.

Στην προσπάθειά του να καταδείξει στον Ελληνικό λαό τα άγρια έως εγκληματικά ένστικτα του ιδρυτή των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" Π.Καμμένου , ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γ.Καρατζαφέρης αναγκάστηκε να προβεί σε μια φοβερή καταγγελία.

Βρισκόμαστε στο 1989. Μια ταραγμένη πολιτική περίοδος , με πολλά επεισόδια, εμπρησμούς σε αντίπαλα κομματικά γραφεία κλπ.
Στο κόμμα της ΝΔ φτάνει μια καταγγελία που υπερβαίνει όλα όσα έχουν γίνει, τους αναστατώνει ,και  τα στελέχη αποφασίζουν να σταματήσουν το μεγάλο κακό που γίνεται.

Η σπουδαιότητα της καταγγελίας δεν επιδέχεται καθυστερήσεις.

"Ένας νεαρός πυροβολεί με αεροβόλο τυφέκιον του Κ.Μητσοτάκη τις ΑΦΙΣΕΣ."

Τα στελέχη της ΝΔ, αναμεσά τους και ο Καρατζαφέρης ,φυσικά, αναστατώνονται και σπεύδουν αμέσως επιτόπου όπου αναγνωρίσουν ως δράστη της εγκληματικής αυτής επίθεσης τον γνωστό πιστολέρο ...Πάνο Καμμένο.



κ. Καρατζαφέρη, ο πανικός είναι κακός σύμβουλος...Σταμάτα τις μ@@@@@@ς

Wikileaks: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ «κάρφωσε» τον Παπανδρέου για το διογκωμένο έλλειμμα!

Για σκόπιμη διόγκωση του ελλείμματος από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο Έλληνας πληροφοριοδότης της αμερικάνικης ιδιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών Stratfor.
Οπως αναφέρεται στο ηλεκτρονικό μήνυμα που αποκτήθηκε από το Wikileaks και παρουσιάζουν «Τα Νέα», η συγκεκριμένη πηγή ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να ξεκαθαρίζεται αν έθεσε υποψηφιότητα στις τελευταίες εκλογές ή παλαιότερα.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του πληροφοριοδότη με κωδικό GR101, «η ελληνική κυβέρνηση σκόπιμα επιδείνωσε το πρόβλημα του ελλείμματος το 2009 (με στόχο να επιρρίψει όλα τα οικονομικά προβλήματα στην προηγούμενη κυβέρνηση και πιθανότατα για να λάβει μεγαλύτερη βοήθεια από διεθνείς οργανισμούς) πληρώνοντας κάποιους λογαριασμούς νωρίτερα.

Για παράδειγμα, πληρωμές που θα μπορούσαν να γίνουν τον Ιανουάριο του 2010, καταβλήθηκαν νωρίς τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο του 2009 ώστε σκόπιμα να αυξήσουν τις δαπάνες της κυβέρνησης».

Στο ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλε στις 16 Ιανουαρίου 2010 ο υπάλληλος της Stratfor που χειρίζεται τη συγκεκριμένη πηγή επισημαίνεται επίσης ότι ο πληροφοριοδότης GR101 είναι δικηγόρος στις Βρυξέλλες. Περιγράφεται δε ως πολύ αξιόπιστος και με πολύ καλές επαφές στην ελληνική κυβέρνηση. Ωστόσο, οι πληροφορίες αυτές που έδωσε χαρακτηρίστηκαν από τον χειριστή ως «φήμες».

Σημειώνεται ότι μία εβδομάδα πριν από την αποστολή του εν λόγω μηνύματος είχε εκδοθεί από τη Eurostat η έκθεση - κόλαφος για τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία του 2008.

ΠΗΓΗ: tanea.gr

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

'Αρχισαν οι περικοπές δαπανών :) Μόνο 250.000 η διαφήμιση του Ε.Δ.Ε.Τ ...

Τρόικα για μειώσεις μισθών: Βρισκόμαστε ακόμα στην μέση του δρόμου !!!

Ο επικεφαλής του κλιμακίου της Κομισιόν στην Αθήνα, Ματίας Μορς κατά την παρουσίαση της έκθεσης για το δεύτερο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας στις Βρυξέλλες ανέφερε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση από τη μείωση του κόστους εργασίας.

«Σε ο,τι αφορά τη μείωση του μισθολογικού κόστους θα έλεγα ότι έχουμε διανύσει το μισό δρόμο. Εξαρτάται από τη σύγκριση. Συγκρίνουμε με άλλα κράτη – μέλη της Ευρωζώνης ή με όλους τους εμπορικούς εταίρους της Ελλάδας; Θα έλεγα όμως ότι είμαστε στα μισά»

H Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜ.ΑΡ) εναντίον Γερμανικού αριστερού κόμματος που ...καταψήφισε το μνημόνιο !!



Ενώ η Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜ.ΑΡ.) του Φώτη Κουβέλη καταψήφισε τη Νέα Δανειακή Σύμβαση-PSI, καταγγέλοντάς την ως αναποτελεσματική και εθνικά ζημιογόνα, εντούτοις καταδίκασε το αριστερό κόμμα του Γερμανικού Κοινοβουλίου Die Linke επειδή έπραξε ακριβώς το ίδιο!

Η ανακοίνωση της 28ης Φεβρουαρίου 2011 του υπεύθυνου του Τομέα Εξωτερικής και Ευρωπαϊκής Πολιτικής της ΔΗΜ.ΑΡ., κ. Γεράσιμου Γεωργάτου, ανέφερε χαρακτηριστικά: 'Τουλάχιστον απογοήτευση προκάλεσε η καταψήφιση του πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα από το κόμμα "Aριστερά" (Die Linke), κατά τη σημερινή ψηφοφορία στη γερμανική βουλή. Αυτές τις κρίσιμες και δύσκολες ώρες η Ελλάδα και οι έλληνες πολίτες χρειάζονται την άμεση και έμπρακτη αλληλεγγύη αντί για τον επαναστατικό δρόμο του συμβιβασμού με το λαϊκισμό. Ευτυχώς, άλλες προοδευτικές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις - SPD και Πράσινοι -, δεν ακολούθησαν τον ίδιο ολισθηρό δρόμο στο γερμανικό κοινοβούλιο.'


Σημειώνεται πως το Die Linke αιτιολόγησε την καταψήφιση του Μνημονίου 2, αναφερόμενο στα μέτρα σκληρής λιτότητας που θα επιφέρουν την εξαθλίωση του ελληνικού λαού και (ως εκ τούτου) πρέπει να αντικατασταθούν από πιο δίκαιες οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Μόλις έγινε αντιληπτό το 'φιάσκο', η ΔΗΜ.ΑΡ. έσπευσε να εξαφανίσει τη δήλωση από τον επίσημο ιστότοπο του κόμματος (http://www.dimokratikiaristera.gr/home/press) και, εν συνεχεία, ανήρτησε 'διευκρινιστική δήλωση' του κ. Γεράσιμου Γεωργάτου βάσει της οποίας:
'Για την αποκατάσταση της πραγματικότητας θέλω να διευκρινίσω ότι η επικριτική ανακοίνωσή μου για την ψήφο της Αριστεράς στο Γερμανικό Κοινοβούλιο, η οποία από λάθος συνοδεύτηκε με την ιδιότητά μου ως υπεύθυνου του Τομέα Εξωτερικής και Ευρωπαϊκής Πολιτικής του κόμματος, απηχεί αυστηρά προσωπικές μου απόψεις και όχι την επίσημη θέση της ΔΗΜ.ΑΡ.'
Ουδείς περίμενε σοβαρότητα από το καιροσκοπικό κόμμα του Φώτη Κουβέλη, ο οποίος με αοριστολογίες και συνονθύλευμα ιδεολογιών προσπαθεί να παραστήσει τον 'ηγέτη' και να διασφαλίσει το μελλοντικό του εισόδημα ως βουλευτής. Απλά δεν αναμέναμε να το επιβεβαιώνει τόσο συχνά.
 

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Kατοχή επί 17,5 χρόνια χωρίς ασυλία (πλέον) της κρατικής περιουσίας

Κατοχή για τουλάχιστον μέχρι το 2030 και καμία ασυλία για οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο του κράτους θελήσουν οι δανειστές να κατάσχουν, αν κάτι δεν πάει καλά, φέρνει η νέα δανειακή σύμβαση.
Το δίκαιο που διέπει τη σύμβαση είναι το αγγλικό και η όποια διαφορά θα πρέπει να διευθετηθεί στα δικαστήρια του Λουξεμβούργου.


Ειδική αναφορά γίνεται στο θέμα της ασυλίας της περιουσίας, για την οποία αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Το δικαιούχο κράτος-μέλος, το ΤΧΣ και η Τράπεζα της Ελλάδος παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τα ίδια και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι νομικών διαδικασιών σχετικά με την παρούσα συνθήκη και καθένα από τα παραρτήματα και τα προσαρτήματά της [...], συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά της ασυλίας έναντι άσκησης αγωγής, έκδοσης δικαστικής απόφασης ή άλλης διαταγής κατάσχεσης, εκτέλεσης ή ασφαλιστικού μέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης και αναγκαστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων στο μέτρο που δεν απαγορεύεται αυτό με αναγκαστικό νόμο».

Ρητά αναφέρεται ότι η η Ελλάδα δεν θα εισπράξει σε καμία περίπτωση πάνω από 109,1 δισ. ευρώ (σ.σ.: το υπόλοιπο της βοήθειας θα προέλθει από τα 28 δισ. του ΔΝΤ). Η μέση διάρκεια της χρηματοδοτικής ενίσχυσης είναι περίπου 17,5 χρόνια.


Αναφέρει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώνει τις δόσεις εγκαίρως. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε η Ελλάδα θα κληθεί να καταβάλει επιπλέον τόκο για τα καθυστερούμενα χρήματα. Σημειώνεται ότι η Ελλάδα στην περίπτωση αυτή οφείλει να καταβάλλει επιπλέον τόκο υπερημερίας στο EFSF από την ημέρα λήξης της υποχρέωσης μέχρι την ημέρα πλήρους καταβολής. Ο τόκος υπολογίζεται σε 200 μονάδες βάσης (2%) υψηλότερα από το επιτόκιο Euribor εκείνης της περιόδου.

από την εφημ. Δημοκρατία

Αύξηση πορνείας 1500% στην Αθήνα!

Τρομακτικές διαστάσεις έχει πάρει η πορνεία στην Αθήνα καθώς έχει αυξηθεί 1500% ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μόνο ένας οίκος ανοχής λειτουργεί νόμιμα...!

Τα παραπάνω στοιχεία παρουσιάστηκαν σε ημερίδα που διοργανώθηκε από το Τμήμα Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, του ΕΚΚΕ και του Συνηγόρου του Πολίτη.

Το παραεμπόριο προβάλλει ως πρόβλημα για το 65% των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της πόλης, οι ληστείες έχουν διπλασιαστεί και οι κλοπές και οι διαρρήξεις έχουν αυξηθεί κατά 50% σε διάστημα μίας δεκαετίας (2000-2009).

Είναι χαρακτηριστικό πως η Αθήνα από το 2005 και μετά κρατά τα πρωτεία της πλέον ανασφαλούς πρωτεύουσας στην Ευρώπη.
dealnews.gr

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Με ΨΕΜΑ ο Παπακωνσταντίνου προσπαθεί να απαλλαγεί από την περίφημη δήλωση περί "Τιτανικού" (βίντεο)

Στις 15/2/2010 στις Βρυξέλλες (πριν το πρώτο μνημόνιο) ο τότε υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνουσε συνέντευξη τύπου δηλώνει:
«Προσπαθούμε να αλλάξουμε την πορεία του Τιτανικού. Αυτό δεν μπορεί να γίνει σε μια μέρα».

ΟΛΑ τα Μ.Μ.Ε , Ελληνικά και ξένα, συμφωνούν ότι αυτή ήταν η δήλωση.


Δείτε τώρα πώς , δύο χρόνια μετά, ο πρώην υπουργός προσπαθεί με ψέμα (και με αστείο τρόπο...) να αλλάξει την δήλωσή του:





(Η χώρα ήταν σαν τον Τιτανικό, με έναν καπετάνιο να κοιμάται και να μην βλέπει πού πάει και ευτυχώς άλλαξε η κυβέρνηση και προλάβαμε να στρίψουμε το τιμόνι).

Πράγματι: Ας είμαστε σοβαροί κ.Παπακωνσταντίνου...

O ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται την ... "Τουρκική" Ένωση Ξάνθης

Όσο καλόπιστος και να είναι κάποιος, με λύπη διαπιστώνει κάποια πράγματα ΔΕΝ αλλάζουν.
Έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει βαθιά εμποτισμένος με ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.
Διαβάστε
την ανακοίνωση που εξέδωσε η "Επιτροπή δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ" σχολιάζοντας την απόφαση του Αρείου Πάγου να επιμείνει στην απαγόρευση σύστασης της "Τουρκικής" Ένωσης Ξάνθης (ΤΕΞ).


Ενημερώνουμε τους "φωστήρες" του ΣΥΡΙΖΑ ότι σε ΚΑΜΙΑ διεθνή συνθήκη δεν αναφέρεται ύπαρξη εθνικών μειονοτήτων στην Ελλάδα. Υπάρχει μόνον θρησκευτική μειονότητα (μουσουλμανική) και τίποτε άλλο.
Σε αντίθεση με τις επίσημα-με διεθνείς συνθήκες- αναγνωρισμένες Ελληνικές εθνικές μειονότητες σε Κων/πολη, Ίμβρο, Τένεδο και στη Β.Ήπειρο.

Μήπως -πέρα από την στήριξη στους Τουρκόφιλους της παράνομης ΤΕΞ- με την ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί κλίμα τρομοκρατίας προς τους δικαστές;
Εκτός από "ανυπακοή" σε νόμους έχουμε τώρα και "ανυπακοή" στον Άρειο Πάγο;
Που θα σταματήσει  η κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ;


Κι ένα τελευταίο σχόλιο:
Δεν είδαμε ποτέ ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που να καταγγέλλει τον βίαιο "εκτουρκισμό" που υφίστανται στην Ελληνική μας Θράκη οι ΠΟΜΑΚΟΙ από τους ανθρώπους του Προξενείου.
Για το θέμα αυτό ΣΙΩΠΗ από την "Επιτροπή δικαιωμάτων" του ΣΥΡΙΖΑ.
Μην δυσαρεστήσουν τους φίλους τους...

http://antiparakmi.blogspot.com/2012/03/blog-post_14.html

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Έσβησε (κυριολεκτικά) τον "ήλιο του ΠΑΣΟΚ" ο Χάρης...

ΧΘΕΣ


ΣΗΜΕΡΑ

31/8/2011 "Παπαριές" Παπανδρέου - Προβόπουλου για την συγχώνευση Alpha - Eurobank!

31/8/2011






14/3/2012

Ποίημα για τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη.


14 Μαρτίου 1957. Ο Κύπριος μαθητής Eυαγόρας Παλληκαρίδης στα 19 του μόλις χρόνια, παιδί ακόμα, ξεψύχισε στην αγχόνη που έστησαν οι Εγγλέζοι κατακτητές...

(Ο Δωδεκανήσιος Φώτης Βαρέλης έγραψε το ποίημα αυτό το 1957 για εκείνον τον Κύπριο μαθητή της Ε΄ γυμνασίου που κρεμάστηκε από τους Άγγλους για την εθνική του δράση. Ο ραδιοσταθμός της Λευκωσίας το μετέδωσε τότε ως δημοτικό κυπριακό τραγούδι.)

Εψές πουρνό μεσάνυχτα στης φυλακής τη μάντρα
μες στης κρεμάλας τη θελιά σπαρτάραγε ο Βαγόρας.
Σπαρτάρησε, ξεψύχησε, δεν τ' άκουσε κανένας.
Η μάνα του ήταν μακριά, ο κύρης του δεμένος,
οι νιοί συμμαθητάδες του μαύρο όνειρο δεν είδαν,
η νια που τον ορμήνευε δεν είχε νυχτοπούλι.

Εψές πουρνό μεσάνυχτα θάψαν τον Ευαγόρα.
Σήμερα Σάββατο ταχιά όλη η ζωή σαν πρώτα.
Ετούτος πάει στο μαγαζί, εκείνος πάει στον κάμπο,
ψηλώνει ο χτίστης εκκλησιά, πανί απλώνει ο ναύτης,
και στο σκολειόν ο μαθητής συλλογισμένος πάει.
Χτυπά κουδούνι, μπαίνουνε στην τάξη του ο καθένας.

Μπαίνει κι η πρώτη η άταχτη κι η τρίτη που διαβάζει,
μπαίνει κι η πέμπτη αμίλητη, η τάξη του Ευαγόρα.
- Παρόντες όλοι;
- Κύριε, ο Ευαγόρας λείπει.
- Παρόντες, λέει ο δάσκαλος. Και με φωνή που τρέμει:
- Σήκω, Ευαγόρα, να μας πεις ελληνική ιστορία.
Ο δίπλα, ο πίσω, ο μπροστά, βουβοί και δακρυσμένοι,
αναρωτιούνται στην αρχή, ώσπου η σιωπή τους κάμνει
να πέσουν μ' αναφιλητά ετούτοι κι όλη η τάξη.

- Παλληκαρίδη, άριστα, Βαγόρα, πάντα πρώτος,
στους πρώτους πρώτος, άγγελε πατρίδας δοξασμένης,
συ μέχρι χθες της μάνας σου ελπίδα κι αποκούμπι,
και του σχολειού μας σήμερα Δευτέρα Παρουσία.
Τα 'πε κι απλώθηκε σιωπή πα' στα κλαμένα νιάτα,
που μπρούμυτα γεμίζανε της τάξης τα θρανία,
έξω απ' εκείνο τ' αδειανό, παντοτινά γεμάτο.

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Πάλι λέει ψέματα ο Βενιζέλος. Αυτή την φορά για τους ομολογιούχους.

Στις 24/2 ο κ. Βενιζέλος στην Βουλή είχε δηλώσει ότι τα φυσικά πρόσωπα που κατέχουν Ελληνικά Ομόλογα θα αποζημιωθούν:
«θα βρεθεί τρόπος ώστε να αποζημιωθούν οι Έλληνες αποταμιευτές για τις απώλειες που θα έχουν οι τοποθετήσεις τους σε ελληνικά ομόλογα που θα κουρευτούν».

Διαβάστε τώρα σημερινές δηλώσεις του Γιούνκερ και του Βενιζέλου για να καταλάβετε πώς ο υπουργός κοροϊδεύει 11.000 ανθρώπους που έχασαν ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας τους ...

Γιούνκερ:
Στο πλαίσιο αυτό λάβαμε διαβεβαιώσεις από την Ελληνική κυβέρνηση , δηλαδή απ΄τον υπουργό Οικονομικών που είναι μέλος της, ότι δεν θα αποζημιωθεί άμεσα ή έμμεσα κανένα φυσικό πρόσωπο.

Bενιζέλος:
Για τα φυσικά πρόσωπα δεν έχω να προσθέσω τώρα τίποτα. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνουμε τέτοια συζήτηση. Ο κ.Γιούνκερ είπε την άποψη του Eurogroup.

ΛΑ.ΟΣ : Αναξιόπιστες οι δημοσκοπήσεις.

Από δελτίο τύπου του ΛΑ.ΟΣ

Ως αναξιόπιστες χαρακτήρισε τις δημοσκοπήσεις ο Πανεπιστημιακός και Πρόεδρος της Ελεγκτικής Δημοσκοπήσεων κ. Ηλίας Νικολακόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή Επικρατείας ΛΑΟΣ κ. Ι. Κοραντή, κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Συγκεκριμένα, ο κ. Νικολακόπουλος, απαντώντας στην ερώτηση του κ. Κοραντή για το εάν και κατά πόσον οι δημοσκοπήσεις αποτελούν ένα αξιόπιστο "εργαλείο" καταγραφής και αποτύπωσης της τάσης της κοινής γνώμης, απάντησε ότι δεν αποτελούν, ενώ ο ίδιος, ήδη από το 2000 αρθρογραφεί και βάλλει κατά της αξιοπιστίας των όποιων δημοσκοπικών ευρημάτων.
(Σχόλιο: Όταν οι δημοσκοπήσεις δίνουν στο ΛΑ.ΟΣ χαμηλά ποσοστά, τόσο το χειρότερο για τις δημοσκοπήσεις...)

Πως γινόταν η απάτη εκατομμυρίων στο ΙΚΑ.

Από κατάθεση για την υπόθεση με την μεγάλη κομπίνα στο ΙΚΑ Καλλιθέας όπως δημοσιεύτηκε στο Vima.gr

«αν θυμάμαι καλά, τέλη του 2003 με αρχές του 2004 μου πρότεινε, δεδομένης της πολύ κακής οικονομικής μου κατάστασης, να φροντίσει για την έκδοση κάποιων παροχών στο όνομα μου, με την συμφωνία να μου απέδιδε ένα μικρό μέρος από το σύνολο. Την ρώτησα αν αυτό ήταν νόμιμο και αν υπήρχε κάποιος κίνδυνος για εμένα και με καθησύχασε κατηγορηματικά λέγοντας μου ότι όλα θα γίνουν με νόμιμο τρόπο και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.
Με καθησύχασε επιπρόσθετα, λέγοντάς μου ότι με τον ίδιο νόμιμο τρόπο έχει χορηγήσει χρήματα και σε άλλους γνωστούς και φίλους της, χωρίς να έχει υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα. Τώρα που το σκέφτομαι ήταν λάθος μου που δέχτηκα αλλά δεν είχα και πολλές επιλογές γιατί την εποχή εκείνη είχα δύο μικρά παιδιά, πέντε και ενός έτους αντίστοιχα και η οικονομική μου κατάσταση, όπως προείπα, ήταν τραγική.

Από τις αρχές του 2004, αν θυμάμαι καλά, ξεκίνησε να μου εκδίδει κάποια εντάλματα πληρωμής. Με έπαιρνε τηλέφωνο, με ενημέρωνε να περάσω από το ΙΚΑ Καλλιθέας όπου εργαζόταν και αφού μου έδινε κάποια έντυπα πήγαινα και εισέπραττα τα ποσά χωρίς να συμπληρώσω κανένα χαρτί ιδιοχείρως και χωρίς να προσκομίζω κανένα δικαιολογητικό. Εγώ κρατούσα ένα μικρό ποσό και τα υπόλοιπα τα έδινα στην υπάλληλο μέσα σε ένα φάκελο, έξω από το ΙΚΑ Καλλιθέας όπου συναντιόμαστε. Με τον ίδιο τρόπο είχαν λάβει παροχές η σύζυγος μου κι η πεθερά μου
».