Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Ακόμη και τώρα βολεύουν τους δικούς τους!

 Οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να βολέψουν για πάντα αυτούς ακριβώς τους δημόσιους υπαλλήλους που αναμφισβήτητα είναι ο ορισμός του κηφήνα – δημόσιου υπάλληλου, αιτία του διασυρμού ενός ολόκληρου κλάδου.

Πώς; Αρκεί κανείς να διαβάσει έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, του οποίου προΐσταται ο Δημ. Ρέππας, με θέμα «Εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου ένατου, παρ. 18 του ν.4057/12 (ΦΕΚ 54/Τ.Α’/ 14-3-12) για την μετάταξη αποσπασμένων τακτικών υπαλλήλων δημοσίων υπηρεσιών, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού».
Η επίμαχη φράση του εγγράφου, που φέρει την υπογραφή του υφυπουργού Ντίνου Ρόβλια, είναι η εξής:

«Τακτικοί υπάλληλοι δημοσίων υπηρεσιών, ΝΠΔΔ, και ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, οι οποίοι κατά τη δημοσίευση του ν. 4024/2011 (Α’ 226) ήταν αποσπασμένοι, με γενικές ή ειδικές διατάξεις, σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού ή ανεξάρτητες αρχές και εξακολουθούν να είναι αποσπασμένοι κατά την δημοσίευση του παρόντος νόμου, μπορούν με την αίτησή τους να μεταταγούν στην υπηρεσία που είναι αποσπασμένοι με την ίδια σχέση εργασίας και ταυτόχρονη μεταφορά της θέσης που κατέχουν… Η μετάταξη γίνεται με κοινή απόφαση του υπουργού διοικητικής μεταρρύθμισης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και των οικείων υπουργών».

Αναμφισβήτητα πρόκειται όχι μόνο για ντροπή αλλά και για την πιο τρανή απόδειξη του ότι υπουργοί και κόμματα που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία, είναι παντελώς ακατάλληλοι να διορθώσουν την κατάσταση. Όσο δε συνεχίζουν να έχουν το δικαίωμα υπογραφής υπουργικών αποφάσεων το μόνο που τους νοιάζει είναι «να φτιάχνουν» την εκλογική τους πελατεία! Όνειδος…

από http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2012-03-28-21-57-25-2012032856952/

upd 3/4: Στο παρά ένα αποσύρθηκε από το σχέδιο νόμου για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων διάταξη με την οποία οι αποσπασμένοι θα μπορούσαν με μια απλή τους δήλωση να επιλέξουν τη θέση όπου είχαν αποσπαστεί για να συνεχίσουν. Με απλά λόγια, να μετατρέψουν με διαδικασία - εξπρές την απόσπαση σε μετάταξη. Τι άλλο προέβλεπε η τροπολογία; Να μπορεί ο υπουργός - μετά τα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ - να τα τροποποιεί και να είναι αυτός που θα ορίζει τον φορέα στον οποίο θα πηγαίνει ο υπάλληλος! Ο Προκόπης Παυλόπουλος την κατήγγειλε με το επιχείρημα ότι το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να βολέψει τα «δικά του παιδιά» και όσους είχαν αποσπαστεί με υπουργικές αποφάσεις «πράσινων» υπουργών.
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=136027&catID=1

Σχόλιο: Αποσύρθηκε η τροπολογία αλλά το μήνυμα προς τα "δικά μας παιδιά-ψηφοφόρους" εστάλη :
μείνετε στο κόμμα, βοηθήστε, ψηφίστε και κάποια στιγμή θα σας "βολέψουμε"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου