Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Το Δημόσιο θα πληρώσει για τα ελαττωματικά προθέματα στήθους! (τα οποία έβαλαν, και πληρώθηκαν γι'αυτά, ιδιώτες γιατροί)

Σε κακόγουστους μπελάδες βάζουν το υπουργείο Υγείας οι εμπορικές δραστηριότητες ορισμένων ιδιωτών πλαστικών χειρουργών στη χώρα μας, και μάλιστα σε μία εποχή πολύ ασφυκτικής δημοσιονομικής στενότητας για την Ελλάδα!
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν χθες σε συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Υγείας Μιχ. Τιμοσίδης και ο γενικός γραμματέας Δημοσίας Υγείας Αντ. Δημόπουλος, το υπουργείο Υγείας προτίθεται να εισηγηθεί στο υπουργείο Εργασίας και τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) να καλύπτονται ασφαλιστικά οι χειρουργικές επεμβάσεις σε γυναίκες στις οποίες έχουν εμφυτευθεί από ιδιώτες πλαστικούς χειρουργούς τα εγκληματικώς ελαττωματικά πρoθέματα στήθους της εταιρείας Poly Implant Prothese (PIP) και οι ίδιες επιθυμούν να τα αντικαταστήσουν!
Είναι προφανές ότι η προμήθεια των συγκεκριμένων προθεμάτων από τους ιδιώτες πλαστικούς χειρουργούς αποτελεί εμπορική πράξη, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι οι ίδιοι δεν μπορούσαν να γνωρίζουν το ελαττωματικόν του προϊόντος...
Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι Μιχ. Τιμοσίδης και Αντ. Δημόπουλος, οι ιδιώτες γιατροί αναλαμβάνουν δωρεάν... μόνο την αφαίρεση των ελαττωματικών προθεμάτων, αλλά διευκρίνησαν ότι της όποιας εισήγησης του υπουργείου Υγείας προς το υπουργείο Εργασίας και τον ΕΟΠΥΥ θα προηγηθεί ενδελεχής διερεύνηση του θέματος και των περιστατικών.
Από τη δική του πλευρά, ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) Γ. Τούντας σημείωσε στην ίδια συνέντευξη Τύπου ότι έχουν διατεθεί στη χώρα μας 80 τεμάχια των συγκεκριμένων προθεμάτων, δηλαδή αυτά έχουν εμφυτευθεί σε 40 γυναίκες.
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου