Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Ξεκίνησε η ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα σε όσους δεν πλήρωσαν το χαράτσι.

Από προχθές Πέμπτη ξεκίνησε από την ΔΕΗ η διαδικασία διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, με βάση την οδηγία που είχε δοθεί για την προθεσμία των 80 ημερών, σε όσους δεν πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

Έτσι λοιπόν, τα πράγματα φαίνεται να πήραν άσχημη τροπή από το πρωί της Πέμπτης καθώς ήδη οι οφειλέτες που δεν πλήρωσαν στην Επιχείρηση Ηλεκτρισμού το ρεύμα, στο οποίο βέβαια εμπεριέχεται και το «παχυλό» χαράτσι και των οποίων η προθεσμία των 80 ημερών έληξε, η διακοπή του ηλεκτρικού ήταν αναπόφευκτη.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην Εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» ο Δ/ντης της ΔΕΗ Πύργου, Γιώργος Θεοδωρόπουλος «Όσοι λογαριασμοί φαίνονταν προς την ΔΕΗ ανεξόφλητοι και αφού έχει παρέλθει η προθεσμία των 80 ημερών, άρχισε σε αυτούς σταδιακά η διαδικασία διακοπής του ρεύματος». Τα κριτήρια με τα οποία η Επιχείρηση Ηλεκτρισμού προχωρά στη συγκεκριμένη ενέργεια αφορούν αρχικά το υψηλό ποσό του χρέους καθώς και τις προνομιακές περιοχές του Πύργου. Δηλαδή, οι διακοπές του ρεύματος που έγιναν προχθές Πέμπτη σε ανεξόφλητους λογαριασμούς είχαν να κάνουν με οφειλέτες οι οποίοι με βάση τους λογαριασμούς ρεύματος φαίνεται πως διαθέτουν μεγάλο εισόδημα παρά σε εκείνους που το ποσό της οφειλής ήταν χαμηλότερο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι και εκεί αν και εφόσον οι λογαριασμοί δεν πληρωθούν, δεν θα γίνει διακοπή του ρεύματος, ωστόσο η ΔΕΗ έχει επιλέξει αρχικά να ξεκινήσει με κοινωνικά κριτήρια τις συγκεκριμένες διακοπές.

«Τα κριτήρια που τηρήσαμε την πρώτη μέρα ήταν κοινωνικά με την έννοια ότι βγάλαμε διακοπές από το σύστημα σε νοικοκυριά που δεν είχαν μεγάλες οφειλές, δεν είχαν υψηλό χαράτσι, και επίσης αποκλείσαμε περιοχές πιο υποβαθμισμένες», τόνισε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Ωστόσο το ζήτημα για όλους είναι ότι οι διακοπές ρεύματος θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα και θα γίνουν και σε εκείνους που έχουν επιλέξει να πληρώσουν μόνο το ποσό του ρεύματος, αφήνοντας απ? έξω το χαράτσι. Όπως διευκρίνισε στην Εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» ο Δ/ντης της ΔΕΗ «Η Επιχείρηση δεν γνωρίζει ποιος έχει εξοφλήσει το ρεύμα και όχι το χαράτσι καθώς από την στιγμή που ο λογαριασμός δεν είναι μηδενικός, θεωρείται ανεξόφλητος».

14 περιπτώσεις διακοπών στον Πύργο
Σύμφωνα με την ΔΕΗ Πύργου, την Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν δεκατέσσερις συνολικά διακοπές ρεύματος σύμφωνα με τα παραπάνω κριτήρια, ωστόσο στις μισές από αυτές έγινε επανασύνδεση καθώς οι οφειλέτες τους αναγκάστηκαν να πληρώσουν το ποσό. Όπως σημείωσε ο Δ/ντης της ΔΕΗ μέχρι χθες Παρασκευή, δεν είχε γίνει γνωστό αν και οι υπόλοιπες εφτά οφειλές εξοφλήθηκαν κάτι το οποίο θα γνωρίζουμε την ερχόμενη Δευτέρα που το κεντρικό σύστημα της Επιχείρησης Ηλεκτρισμού θα λειτουργήσει ξανά. Πάντως, μέχρι και την Πέμπτη το μεσημέρι οι οφειλές φαίνονταν ανεξόφλητες, προς την ΔΕΗ. Επίσης ο κ. Θεοδωρόπουλος, τόνισε ότι από Δευτέρα θα συνεχίσει κανονικά η διαδικασία που ακολουθείται από τη ΔΕΗ μέχρι να πληρωθούν οι οφειλές του ρεύματος.
http://patrisnews.com/news_details.php?id=7546

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου