Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Ανακαλύφθηκαν μαζικοί τάφοι στην Τουρκία.

Οκτώ ανθρώπινα κρανία βρέθηκαν κοντά σε ένα πρώην κτίριο διοίκησης χωροφυλακής στο νοτιοανατολικό Ντιγιαρμπακίρ. Ο αριθμός μπορεί να ανέβει περισσότερο , δεδομένου ότι ο τόπος ήταν κάποτε για ανακρίσεις .
Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν οκτώ ανθρώπινα κρανία και οστά στην περιοχή του πρώην κτιρίου διοίκησης χωροφυλακής,όπου υπήρχε ακόμα  ένα δικαστήριο και η διαβόητη φυλακή Ντιγιάρμπακιρ.
 "Αυτό ήταν το μέρος όπου JITEM [μια μυστική μονάδα της χωροφυλακής της οποίας την ύπαρξη αρνούνταν οι επίσημες αρχές μέχρι πρόσφατα] που χρησιμοποιούνταν για ανακρίσεις. Ήταν ο τόπος όπου γίνονταν  σφαγές, εξωδικαστικές εκτελέσεις και ανεπίλυτες δολοφονίες., " δήλωσε ο Raci Bilici, ο γραμματέας της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (IHD) του Ντιγιάρμπακιρ  "Υπάρχουν 17.500 άνθρωποι που έχει δηλωθεί από τις οικογένειές τους ότι έχουν εξαφανιστεί," δήλωσε ο Bilici. «Ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί.. Η γη που χρησιμοποιείται JITEM είναι αρκετά μεγάλη.Ως εκ τούτου η έρευνα θα πρέπει να πάει πιο βαθιά ".
Έχουν βρεθεί 26 μαζικοί τάφοι μέχρι τώρα στην Τουρκία,σύμφωνα με τις εκθέσεις από την Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από τον Ιούλιο του 2011. 
Ο Σερντάρ Çelebi, δικηγόρος και μέλος της κεντρικής εκτελεστικής επιτροπής της IHD, δήλωσε ότι το ίδιο το κράτος ήταν υπεύθυνο για τους μαζικούς τάφους και ότι ήρθε η ώρα η Τουρκία να αντιμετωπίζει την αλήθεια. "Θέλουμε το κράτος να μοιραστεί την πολιτική του με το κοινό. Γιατί και με ποιο τρόπο οι άνθρωποι αυτοί έχασαν τη ζωή τους. Στόχος μας είναι να βοηθήσει το κράτος να ανοίξει το δρόμο για να λύσει αυτό το ζήτημα »

μετάφραση από
hurriyetdailynews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου