Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

Βούλγαροι έκλεβαν σταυρούς και καντήλια από νεκροταφεία

Σύλληψη δύο υπηκόων Βουλγαρίας στις Σέρρες για αποδοχή
και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Μετέφεραν (950) συσσωρευτές αυτοκινήτων και μεγάλες ποσότητες
χάλκινων καλωδίων, σταυρών και καντηλιών
Συνελήφθησαν την Τετάρτη (11.01.2012) στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Σερρών, δύο υπήκοοι Βουλγαρίας 43 και 42 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ενώ κατείχαν και μετέφεραν μεταχειρισμένους συσσωρευτές αυτοκινήτων.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικο,ί κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντόπισαν στο 44ο χλμ. της Εθνικής Οδού Σερρών – Προμαχώνα, με κατεύθυνση προς Βουλγαρία, δύο φορτηγά οχήματα, με οδηγούς τους δύο συλληφθέντες. Κατά τον έλεγχο των οχημάτων βρέθηκαν στους αποθηκευτικούς χώρους και κατασχέθηκαν συνολικά:
· (950) μεταχειρισμένοι συσσωρευτές αυτοκινήτων τους οποίους μετέφεραν χωρίς να έχουν λάβει την απαιτούμενη άδεια της αρμόδιας αρχής και χωρίς να λάβουν τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος,
· χάλκινες καλωδιώσεις συνολικού βάρους (2.276) κιλών και
· (150) χάλκινοι σταυροί και καντήλια συνολικού βάρους πενήντα (50) κιλών.
Από την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι χάλκινες καλωδιώσεις αφαιρέθηκαν από μετασχηματιστές της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (Δ.Ε.Η.), ενώ οι (150) χάλκινοι σταυροί και καντήλια πιθανολογείται ότι προέρχονται από κλοπές σε νεκροταφεία.
Κατασχέθηκε το ένα φορτηγό αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης αξιόποινης πράξης, ενώ οι χάλκινες καλωδιώσεις αποδόθηκαν σε αρμόδιο υπάλληλο της Δ.Ε.Η.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών, ενώ προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου