Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Υπολειτουργούν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ

Μετά πολλών εμποδίων παρέχονται υπηρεσίες υγείας στους Ελληνες πολίτες εντός του ΕΣΥ, καθώς, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), οι σημαντικές ελλείψεις σε υλικά και σε προσωπικό οδηγούν ουσιαστικά τα νοσοκομεία σε υπολειτουργία.

Οπως κατήγγειλε την Πέμπτη, ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κ. Δημήτρης Βαρνάβας, οι καθυστερήσεις στον διορισμό Δ.Σ. στα νοσοκομεία της χώρας έχουν ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, να μην είναι δυνατή η επαρκής προμήθεια των νοσοκομείων.
Στο έλλειμμα των υλικών προστίθεται και το έλλειμμα προσωπικού. Είναι ενδεικτικό έγγραφο της διοίκησης του Νοσοκομείου Χαλκιδικής, το οποίο κοινοποιήθηκε αρμοδίως και αναφέρει ότι στις 17, 20 και 31 Ιανουαρίου δεν θα υπάρχει εφημερεύων αναισθησιολόγος, συνεπώς δεν θα μπορούν να υποβληθούν ασθενείς σε εγχειρήσεις...

Αντίστοιχη εικόνα καταγράφεται και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Βαρνάβας. Αναλυτικά ανέφερε ότι ελλείψεις προσωπικού αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία Σπάρτης, Μολάων, Καστοριάς, Γρεβενών, Φλώρινας, Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Πατησίων, Σισμανόγλειο, Ρεθύμνου, Ρίου, Ξάνθης, Αλεξανδρούπολης, Λευκάδας και το 7ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου