Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Συνελήφθη ζευγάρι για δυσφήμιση του "Χαμόγελου του Παιδιού"

Δικογραφία σε βάρος 66χρονου και της 56χρονης συζύγου του, σχηματίστηκε από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του «Χαμόγελου του Παιδιού».
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, πριν από 20 ημέρες, ο πρόεδρος του οργανισμού «Χαμόγελου του Παιδιού» κατήγγειλε ότι από τις αρχές του 2011 και για περίπου ένα χρόνο, δεκάδες αναρτήσεις εξυβριστικών και συκοφαντικών δημοσιευμάτων είχαν πραγματοποιηθεί σε πολλούς ιστότοπους του διαδικτύου, δυσφημίζοντας και υποβαθμίζοντας το έργο συλλόγου και του προέδρου του.
Μετά από ψηφιακή έρευνα, εντοπίστηκαν τα ίχνη των δραστών και σήμερα το πρωί αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία εισαγγελέα, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του ζευγαριού, στην Αθήνα.
Στο σπίτι βρέθηκε μεγάλος αριθμός από τα αναρτηθέντα εξυβριστικά κείμενα, τόσο σε έντυπη όσο και ηλεκτρονική μορφή. Επίσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω διερεύνηση.
Οι δύο κατηγορούμενοι δεν συνελήφθησαν λόγω έλλειψης των όρων της αυτόφωρης διαδικασίας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου