Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Έριξαν δηλητήρια για να σώσουν τους φοίνικες και εξαφάνισαν τις μέλισσες από την Αττική!!!

Σε έναν αφιλόξενο τόπο για τις μέλισσες έχει μετατραπεί ο νομός Αττικής. Νευροτοξικές χημικές ουσίες από ραντίσματα και ψεκασμούς στους άρρωστους φοίνικες και στη γεωργική παραγωγή, τις εκδίωξαν οριστικά από τον ουρανό της πρωτεύουσας.Το 90% των κυψελών, δηλαδή περίπου 6.000 μελίσσια σε όλη την Αττική, έχουν αχρηστευθεί, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τον άνθρωπο αλλά και για το περιβάλλον.
Πλέον, οι μελισσοκόμοι εγκαταλείπουν εσπευσμένα τον Αττικό ουρανό και επιλέγουν περιοχές της Εύβοιας και της Βοιωτίας, προκειμένου να μετριάσουν κάπως τις ζημιές στη μελισσοκομική παραγωγή.

Οι καταστροφές των δήμωνΤο πρόβλημα είχε ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια. Οι μελισσοκόμοι παρατηρούσαν να συρρικνώνεται ανεξήγητα ο πληθυσμός των εντόμων, τις κυψέλες να παρουσιάζουν μειωμένη παραγωγή μελισσοκομικών προϊόντων και άρχισαν να ψάχνουν την αιτία. Ηταν η εποχή που το φονικό σκαθάρι νέκρωνε τους φοίνικες. Με έκπληξη διαπίστωσαν ότι οι δήμοι και οι ιδιώτες χρησιμοποιούν εκτενώς μη εγκεκριμένα χημικά σκευάσματα για τους ψεκασμούς του κόκκινου σκαθαριού, όπως τα νικοτινοειδή, τα οποία δολοφονούν τις μέλισσες.


απόσπασμα από http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=105165&catID=5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου