Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Έκλεισαν 2 ιστοσελίδες για "παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διαχειρίζονταν ιστοσελίδες και διέθεταν, κινηματογραφικές ταινίες, για κατέβασμα ή άμεση προβολή.
Συνελήφθησαν, την 05.11.2011, σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις που έγιναν στις πόλεις των Χανίων και της Λαμίας, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 21 και 28 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατέβαζαν σε Ιστοσελίδες που είχαν δημιουργήσει κινηματογραφικές ταινίες. Οι ταινίες αυτές ήταν πλέον προσβάσιμες σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο χρήστη του διαδικτύου, είτε για μεταφόρτωση είτε για απευθείας προβολή.

Σχόλιο :(πρόκειται για  τις ιστοσελίδες www.mpaxalo.com και www.kontra-cinema.blogspot.com )
..........................................................................................................

update: στο clopyandpaste.blogspot.com/ είδα και το παρακάτω

Ο διαχειριστής του blog Kontra-Cinema.blogspot.com μας έστειλε το παρακάτω e-mail, το οποίο και αναδημοσιεύουμε:

Η ανάρτηση "Έκλεισε σήμερα το kontra-cinema.blogspot.com..." έχει αρκετά ψέμματα, τα οποία προκαλούν πρόβλημα τόσο σε εμένα προσωπικά όσο και στην οικογένειά μου. Υπάρχουν ασάφειες και ψέμματα. 

Λέει ότι το site λειτουργούσε ως streaming site κάτι το οποίο δεν ισχύει. Πρόκειται περί Portal, δηλαδή ένα site το οποίο απλά ΕΔΕΙΧΝΕ τον τρόπο για να δει ο κόσμος ταινίες. Εγώ προσωπικά ΔΕΝ ανέβαζα κάτι στο ίντερνετ, ΔΕΝ διατηρούσα κάποιο server για να τραβάνε τις ταινίες από μένα και ΠΟΤΕ δεν ασχολήθηκα με κάτι τέτοιο. Οι ταινίες που υπήρχαν στο site προέρχονταν από ΕΛΕΥΘΕΡΗ αναζήτηση με διάφορες μηχανές όπως google, yahoo κ.τ.λ. ή από προσφορές χρηστών που μας έστελναν τα links με email. Ο διαχειριστής ΔΕΝ ανέβασε κάτι στο διαδίκτυο, ΔΕΝ διατηρούσε κάποιο server, ΔΕΝ φυλακίστηκε ΠΟΤΕ. Απλά η ασφάλεια ακολούθησε τις ΝΟΜΙΜΕΣ διαδικασίες για να κλείσει το site.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου