Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Ο Ρέππας (του 2009) απαντά στον Ρέππα (του 2011) για το θέμα των πρόωρων εκλογών.

Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, απλώς διαφέρει η καρέκλα .Τότε ήταν  γραμματέας της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ  , τώρα είναι υπουργός.
(τα αποσπάσματα είναι από τις συνεντεύξεις
α) στην Κ.Ελευθεροτυπία  8/2/2009
β) στον Κόσμο του Επενδυτή 16/7/2011 )



ΡΕΠΠΑΣ (2011): Από πολλούς τίθεται θέμα εκλογών.

 Για να πετύχουμε τί που δεν υπάρχει τώρα; Μήπως ισχυρότερη μονοκομματική Κυβέρνηση; Το αποκλείω.
.

ΡΕΠΠΑΣ (2009) : Δεν παραγνωρίζω την αξία των δημοσκοπήσεων, που είναι όμως σχετική. Είμαι βέβαιος πως μόλις προκηρυχθούν εκλογές, σε σχετικό ερώτημα η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών θα απαντήσει πως η εξέλιξη είναι θετική.

ΡΕΠΠΑΣ (2011) : Μήπως (για να πετύχουμε με τις εκλογές) Κυβέρνηση συνεργασίας;
ΡΕΠΠΑΣ (2009) : Σας είπα, δεν υφίσταται τέτοιο θέμα. Ο λαός ενδιαφέρεται για λύσεις κι αυτό προϋποθέτει μια καθαρή κυβερνητική κατεύθυνση.
ΡΕΠΠΑΣ (2011) :Μα χρειάζονται εκλογές γι’ αυτό;(για την συνεργασία)

ΡΕΠΠΑΣ (2009) : Η λύση μπορεί να προέλθει από μια άλλη πολιτική, στον αντίποδα αυτής που ασκείται σήμερα. Μη σας διαφεύγει ότι υβριδικά σχήματα, που γεννούν την εντύπωση κυβερνητικής παντοδυναμίας λόγω αριθμητικού όγκου, είναι τα πλέον αδύναμα και αναποτελεσματικά, όταν στην ουσία θεσμοποιούν έναν ανεπιθύμητο συμβιβασμό στον κατώτερο μέσο όρο, ώστε τελικώς να επικρατεί η... κυβερνώσα ακυβερνησία.
ΡΕΠΠΑΣ (2011) :Εκτός αν κάποιοι περιορίζουν το ενδιαφέρον τους στους κομματικούς αριθμούς, αδιαφορώντας για την επιζήμια εθνική αρρυθμία που μπορεί να επιταθεί, λόγω και της ανάγκης επαναλαμβανόμενων εκλογών.
ΡΕΠΠΑΣ (2009):Πιστεύω ότι οι πρόωρες εκλογές είναι μονόδρομος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου