Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Τι "καπνό φουμάρει" ο αγαπητός φίλος του ΓΑΠ , Μίλος Τζουκάνοβιτς

ΜΗΝΥΜΑ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ
ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ 6Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ
ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ


Αγαπητοί σύντροφοι, αγαπητέ Milo,
Θα επιθυμούσα να ήμουν σήμερα μαζί σας, στην Ποντγκόριτσα, στο Έκτο Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος των Σοσιαλιστών του Μαυροβουνίου, αλλά δυστυχώς, ανηλειμένες υποχρεώσεις στην Ελλάδα δεν μου το επέτρεψαν.
Το Δημοκρατικό Κόμμα των Σοσιαλιστών έχει διαδραματίσει ρόλο - κλειδί στην διατήρηση της ειρήνης και της αρμονίας στην πολυεθνική κοινωνία του Μαυροβουνίου. Έχει συμβάλλει στην ανεξαρτησία της χώρας, διαφυλάσσοντας παράλληλα την περιφερειακή σταθερότητα.
Το Δημοκρατικό Κόμμα των Σοσιαλιστών προωθεί με επιτυχία την ευρωατλαντική ολοκλήρωση του Μαυροβουνίου. Είναι, πράγματι, μια θετική εξέλιξη το γεγονός ότι, στο τέλος του 2010, η χώρα σας έγινε υποψήφια για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τώρα κάνετε τα απαραίτητα βήματα, προκειμένου να επιτευχθεί η ημερομηνία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
Το Δημοκρατικό Κόμμα των Σοσιαλιστών εργάζεται σκληρά για την επίτευξη σημαντικών οικονομικών και θεσμικών μεταρρυθμίσεων, που θα κάνουν την πραγματική διαφορά στις ζωές των πολιτών του Μαυροβουνίου.
Εμείς, οι προοδευτικοί της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, χρειάζεται να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την εφαρμογή ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης, που θα βασίζεται στην καινοτομία, στις νέες τεχνολογίες και στην αποτελεσματική διακυβέρνηση.
Χρειάζεται να γίνουμε οι αρχιτέκτονες μιας νέου τύπου κοινωνίας, που θα συνδυάζει την ποιότητα ζωής και τις ίσες ευκαιρίες. Πρέπει να αποδείξουμε την αξία της πραγματικής αλληλεγγύης.
Μαζί μπορούμε να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους. Μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την πολιτική του φόβου. Ας γίνουμε εμείς, οι φορείς της ελπίδας.
Εύχομαι κάθε επιτυχία στο Συνέδριό σας.
--------------------------------------------------------------------------------------------
O "αγαπητός Μίλο" είναι ο Μίλο Τζουκάνοβιτς.



Μερικές πληροφορίες για τον "αγαπητό Μίλο"

Στα μέσα του 2005 εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον του Τζουκάνοβιτς στην Ιταλία, καθώς επί χρόνια κατηγορήθηκε για σχέσεις με τη Μαφία. Επίσης, κατηγορήθηκε για λαθρεμπόριο καπνού.

2 σχόλια: