Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Βρήκε σπίτι του $40.000 και τα έδωσε

Όταν ο Josh Ferrin αποφάσισε να αγοράσει την πρώτη ιδιόκτητη κατοικία του δεν σκέφτηκε ποτέ ότι θα βρισκόταν μπροστά στη μεγαλύτερη έκπληξη της ζωής του.
Μόλις πήρε τα κλειδιά του σπιτιού, αποφάσισε να κάνει έναν έλεγχο πριν μεταφέρει τα πράγματα του. ¨ηταν ιδιαιτέρως ενθουσιασμένος γιατί επιτέλους θα είχε ένα σπίτι για τον ίδιο και την οικογένεια του.
Όταν μπήκε στο γκαράζ του σπιτιού είδε ένα κομμάτι άσπρο πανί να εξέχει από την καταπακτή της σοφίτας.
Όταν άνοιξε την καταπακτή διαπίστωσε ότι υπήρχαν μερικά κουτιά από πυρομαχικά του 2ου παγκοσμίου πολέμου.
Ο άνθρωπος έπαθε σοκ όταν διαπίστωσε ότι μέσα στα επτά κουτιά υπήρχαν τυλιγμένα ρολά με χαρτονομίσματα. Τα μετέφερε στο σπίτι των γονιών του και αφού τα μέτρησε διαπίστωσε ότι ήταν περισσότερα από 40.000 δολάρια.
Ο ίδιος λέει πως σκέφτηκε πως με αυτά τα χρήματα θα μπορούσε να καλύψει πολλές ανάγκες του.
«Δεν είμαι τέλειος» δηλώνει «και δεν μπορώ να πω , ότι αμέσως αποφάσισα να επιστρέψω τα χρήματα σε αυτούς που ανήκαν. Ήξερα ότι το σωστό θα ήταν να τα επιστρέψω αλλά σκέφτηκα και το αυτοκίνητο μου που θέλει επιδιόρθωση, κάποιες επισκευές στο σπίτι, ανάγκες των παιδιών μου...»
Ο Josh Ferrin όμως, μαζί με την σύζυγο του αποφάσισαν να επιστρέψουν τα χρήματα θεωρώντας ότι αυτό πρώτα από όλα είναι δίκαιο αλλά και θα αποτελούσε και ένα καλό μάθημα τιμιότητας για τα παιδιά τους.
Το σπίτι άνηκε στον Arnold Bangerter, ο οποίος όταν πέθανε άφησε το σπίτι στα παιδιά του από τα οποία το αγόρασε ο Josh.
O Josh είπε πως σκέφτηκε τον Arnold Bangerter, που εργαζόταν ως βιολόγος θαλάσσιας ζωής στην Πολιτεία της Γιούτα,  να μαζεύει λίγα  - λίγα  αυτά τα χρήματα, να τα δένει με έναν σπάγκο και να ανεβαίνει στη δοφίτα για τα φυλάξει. «Σίγουρα αυτό το έκανε για τα απιδιά του και δεν φύλαγε τα χρήματα για μένα...»
Ο Josh βρήκε τα παιδιά του Bangerter και τα ενημέρωσε για την ανακάλυψη του. Ο ένας από τους γιους του είπε πως ήξερε ότι ο πατέρας του έκρυβε χρήματα αφού μετά τον θάνατο του βρήκαν έναν ποσόν κάτω από κομοδίνο του υπνοδωματίου. Ωστόσο δεν μπορούσε να φανταστεί ότι είχε αποταμιεύσει ένα τόσο μεγάλο ποσόν στην σοφίτα του γκαράζ,
Τα χρήματα μετά την μέτρηση τοποθετήθηκαν σε σακούλες και παραδόθηκαν στα δύο παιδιά του Arnold Bangerter τα οποία θα τα μοιράσουν με τα άλλα 4 αδέλφια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου