Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Παραμύθιασε και τον Πολωνό πρωθυπουργό ,ο Γιωργάκης, για τον ...ήρωα παππού Μινέικο.

Χθες 7/4 ο Γ.Παπανδρέου επισκέφτηκε την Πολωνία. Ο Πολωνός πρωθυπουργός DONALD TUSK τόνισε την πολωνική καταγωγή του πρωθυπουργού μας. (για όσους δεν το γνωρίζουν ο προπάππους του ήταν ο  Ζίγκμουντ Μινέικο).
Ο Παπανδρέου δήλωσε περήφανος για τις πολωνικές του ρίζες αλλά και για τον ...ήρωα παππού του που ...πολέμησε στο πλευρό των Ελλήνων εναντίων των Οθωμανών,συνεχίζοντας την επαναστατική του δράση.



Η αλήθεια είναι ότι ο παππούς του, εργάστηκε στο πλευρό του τουρκικού στρατού , ως συνεργάτης του Γερμανού αρχιμηχανικού Φον ντερ Γκολτς.
Ήταν από τους βασικούς συντελεστές των περίφημων οχυρωματικών έργων του Μπιζανίου που σκοπό είχαν την... προστασία της τουρκικής κατοχής στα Γιάννενα από τον Ελληνικό Στρατό.
Αργότερα σε ηλικία 72 ετών παρέδωσε τα μυστικά των οχυρών στους Έλληνες.
     
 (το απόσπασμα που ακολουθεί είναι από το βιβλίο "O Ανδρέας της Ιστορίας" εκδόσεις    "TA NEA")


Αυτή είναι η αλήθεια για την ...επαναστατική δράση του παππού Μινέικο εναντίον των Οθωμανών.

5 σχόλια:

  1. Ε ναι... Έδωσε τα σχέδια του οχυρού και έπεσε ένα απο τα ισχυρότερα οχυρά της Ευρώπης την εποχή εκείνη. Που είναι το κακό; Αν το χε κάνει κανας δεξιός θα είχαμε δει καμιά 10ριά εκπομπές σε κάτι Κόντρα, Τηλεάστυ και ένα σωρό δεξιοκάναλα του κώλου και 150,000 αναφορές σε μπλογκς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες πουθενά γραμμένο ότι ήταν κακό που παρέδωσε τα σχέδια του οχυρού ;(το οποίο ο ίδιος κατασκεύασε)
      Το θέμα είναι την εποχή που υποτίθεται ότι "πάλευε για την απελευθέρωση της Ηπείρου από την Οθωμανική αυτοκρατορία" αυτός
      ΔΟΥΛΕΥΕ για τον σουλτάνο...

      Διαγραφή
    2. Οι Βελισσαρίου και Ιατρίδης πήραν τα Γιάννενα......http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%99%CF%89%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82_%CE%92%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%83%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85

      Διαγραφή
  2. Χώρια που δεν ήταν Πολωνός όπως ισχυρίζεται. Ήταν Εβραίος που είχε γεννηθεί στην Πολωνία. ¨οσο για την αγάπη των Εβραίων για τους χριστιανούς Πολωνούς την έδειξαν πολλές φορές, όπως με την κατάληψη της Πολωνίας από την ΕΣΣΔ σε συνεργασία με τον Χίτλερ και στην συνέχεια με το Κατύν όπου οι Εβραίοι της NKVD εκτέλεσαν με μια σφαίρα στο κεφάλι τον ανθό την Πολωνίας κι ας βγαίνουν κάτι εγκάθετοι στον Ριζοσπάστη να λένε ότι το Κατύν ήταν Γερμανική δουλειά. Τα αρχεία του Ερυθρού Σταυρού τους διαψεύδουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΣΙΑΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΠΟΒΟ -ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ [ ΝΥΝ ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ-ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ] Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟΝ ΔΙΑΔΟΧΟ ΚΩΝ/ΝΟ κ.λ.π. ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΤΟΥ ΟΧΥΡΟΥ ΜΠΙΖΑΝΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΑ ΟΔΗΓΗΣΕ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΟΛΥΤΣΙΚΑ ΦΘΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΔΩΔΩΝΗΣ-ΚΟΣΜΗΡΑΣ ΟΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΥΟ ΣΗΜΕΙΑ ΜΠΙΖΑΝΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΣΜΗΡΑ ,ΜΕ ΝΙΚΗΤΗΡΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΛΑΜΠΡΟ ΤΣΙΑΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή