Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Μας δουλεύουν οι Σύριοι. Τους ΔΙΝΕΙ διαβατήρια ο Κικίλιας αλλά αυτοί θέλουν πιο γρήγορα ...

Ενδιαφέροντα στοιχεία βγήκαν από την ανακοίνωση του "απεργού πείνας" (που πετάγεται και στην καφετέρια για καφεδάκι....) Γ. Μιχελογιαννάκη.

1) Ο Κικίλιας τους παρέχει στέγαση αλλά ...δεν αρέσει το κτήριο στο  "συντονιστικό" των Σύριων.2) Τους δίνονται διαβατήρια για να φύγουν (5 την ημέρα) αλλά αυτοί θέλουν πιο γρήγορα (έχουν κλείσει κάτι επείγουσες δουλειές στην Ευρώπη και δεν προλαβαίνουν...)

3) Ο καταδικασθείς για ένοπλη ληστεία Ρωμανός είναι ...πολιτικός κρατούμενος.


Η γραπτή δήλωση του βουλευτή αναφέρει τα εξής:
«Βρίσκομαι στην τρίτη ημέρα απεργία πείνας σύμφωνα με τα όσα είχα αναφέρει στο κείμενό μου και θέλω να ξεκαθαρίσω ορισμένα θέματα.

Όσον αφορά τους Σύριους, εχθές το βράδυ όπου παραβρέθηκα στη Βουλή στην ψήφιση του προϋπολογισμού, είχα συνάντηση με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος με ενημέρωσε ότι θα τους εξασφαλίσει τα πολυπόθητα διαβατήρια καθώς και ότι τους είχε εξασφαλίσει στέγη. Όσον αφορά για τη στέγη, είχα συζήτηση με το συντονιστικό των απεργών, οι οποίοι μου απάντησαν ότι είναι κοροϊδία η εξασφάλιση της στέγης καθώς το κτίριο που πρόσφεραν ήταν κλειστό και ανεπαρκές και δεν μπορούσε να καλύψει καν στοιχειώδες ανάγκες. Επίσης, από το συντονιστικό με ενημέρωσαν ότι ο ρυθμός διαβατηρίων δεν ξεπερνάει τα 5 την ημέρα, άρα με απλά μαθηματικά, χρειάζονται περίπου 60 ημέρες για να βγουν διαβατήρια.

Ερωτώ, μετά τους δύο θανάτους που είχαμε, πόσοι θα ακολουθήσουν στις επόμενες ημέρες, με τις συνθήκες που αναγκάζονται να διαβιούν οι Σύριοι; Ο κ. Κικίλιας μετά τις αφόρητες πιέσεις μου δεσμεύτηκε ότι αυτό θα το κοιτάξει. Θέλω να δηλώσω ότι αυτή την απεργία πείνας δεν την κάνω μόνο για τους πολιτικούς πρόσφυγες, την κάνω και για την ευθυνοφοβία των υπουργείων να δώσει λύση, με κίνδυνο τον επικείμενο θάνατο ενός πολιτικού κρατουμένου.

Την κάνω για την περιβόητη δήθεν διαθεσιμότητα, που κατά την κυβέρνηση δεν σημαίνει απόλυση, η οποία όμως είχε ως αποτέλεσμα απόλυση μεγάλου αριθμού καθαριστριών. Τέλος, την κάνω για να δώσω έναν συμβολισμό στους Έλληνες ώστε να σπάσουν τον καναπέ και να παλέψουν για την ανατροπή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου