Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

15 ισλαμιστές από την ΠΓΔΜ έχασαν τη ζωή τους στους πολέμους στη Συρία και στο Ιράκ

Δεκαπέντε πολίτες της ΠΓΔΜ έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία 2,5 χρόνια στη Συρία και στο Ιράκ πολεμώντας στις τάξεις οργανώσεων ακραίων ισλαμιστών, ...


γνωστοποίησε σήμερα η υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα, μιλώντας στη διάσκεψη υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων που διοργάνωσε στο Βελιγράδι η Ιταλική Προεδρία.
Είναι η πρώτη φορά που οι αρχές της ΠΓΔΜ γνωστοποιούν τον αριθμό των θυμάτων από τη χώρα στους πολέμους στη Συρία και στο Ιράκ.

Τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων αναφέρουν ότι και οι 15 πολίτες της χώρας που έχασαν τη ζωή τους στους πολέμους στη Συρία και στο Ιράκ είναι αλβανικής εθνικής καταγωγής.

Η κυρία Γιανκούλοφσκα αναφέρθηκε στις προσπάθειες της ΠΓΔΜ να αποτρέψει πολίτες της να συμμετάσχουν σε πολέμους σε ξένες χώρες και σημείωσε ότι με τις πρόσφατες τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα της χώρας, η συμμετοχή πολιτών της ΠΓΔΜ σε ξένους πολέμους και όσων στρατολογούν πολίτες της χώρας για να συμμετάσχουν σε τέτοιες δράσεις τιμωρείται με τουλάχιστον πέντε χρόνια φυλάκιση. http://www.skai.gr/news/world/article/271238/15-islamistes-apo-tin-pgdm-ehasan-ti-zoi-tous-stous-polemous-sti-suria-kai-sto-irak/#ixzz3LivdpGeL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου