Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Κλέβουν ...νεκροταφεία

Με  την τοποθέτηση φύλακα που  περιπολεί από την ανατολή ως τη δύση του ηλίου στο κοιμητήριο του Βόλου, προσπάθησε η δημοτική αρχή να βάλει τέλος στα αλλεπάλληλα κρούσματα κλοπών από τους τάφους. Όμως, όχι μόνο δεν μπήκε φρένο στην δράση των ιερόσυλων, αλλά αντίθετα κλιμακώθηκε αφού εκτός από καντήλια κλέβουν ακόμη και… μάρμαρα!
     
Πίσω  από τις μακάβριες κλοπές κρύβονται  συμμορίες αλλοδαπών, που εδώ και χρόνια και ως πρόσφατα έκλεβαν μεταλλικά βάζα και καντήλια και τα πωλούσαν σε χυτήρια και μάντρες. Τώρα, όμως, έχουν βρει άκρες για να… μεταπωλούν τα κλεμμένα μάρμαρα από τα μνήματα με εξαιρετικά χαμηλές τιμές στους συγγενείς που θάβουν τα προσφιλή τους πρόσωπα, εξασφαλίζοντας γερό μεροκάματο!
       
Η παράνομη –και… αφορολόγητη!- δραστηριότητά τους έπεσε στην  αντίληψη των νόμιμων μαρμαροτεχνιτών που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά και έκαναν τις σχετικές καταγγελίες στον δήμο Βόλου. Έτσι, η δημοτική αρχή τοποθέτησε φύλακες πριν από 20 ημέρες, αλλά όταν οι κλοπές συνεχίστηκαν αναγκάστηκε να ζητήσει πριν από λίγες μέρες την συνδρομή της Ασφάλειας Βόλου, που θα ερευνήσει για να εντοπίσει τους παράνομους τεχνίτες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου