Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Μουσεία "Κοινωνικού φύλου" και "Οθωμανικού πολιτισμού" σχεδιάζει η Νοτοπούλου.

Στις προτάσεις της υποψήφιας δημάρχου του ΣΥΡΙΖΑ, περιλαμβάνονται: 

-Σχεδιάζουμε «Αρχείο Πολιτισμικής Ιστορίας» της Θεσσαλονίκης, με έμφαση στον 19ο και 20ο αιώνα, σε συνεργασία και διασύνδεση με τα υφιστάμενα θεματικά μουσεία. Αναδεικνύουμε την ιστορία χωρίς να είμαστε φοβικοί και φωτίζουμε πολιτισμικές πτυχές που είχαν αποσιωπηθεί γιατί δεν ταίριαζαν στο κυρίαρχο αφήγημα.


-Στηρίζουμε το σχεδιαζόμενο «Μουσείο Ολοκαυτώματος» και συμβάλλουμε στη συλλογή των ταφικών επιγραφών του καταστραφέντος Ισραηλιτικού Νεκροταφείου.

-Προγραμματίζουμε «Μουσείο – Κέντρο διαλόγου για τον Οθωμανικό και Ισλαμικό Πολιτισμό». Προωθούμε τη γνωριμία του κοινού της πόλης με τα εικαστικά, αρχιτεκτονικά και μουσικά γνωρίσματα της περιόδου.

-Ιδρύουμε «Μουσείο – Κέντρο διαλόγου ερωτικού προσανατολισμού και κοινωνικού φύλου», σε συνεργασία με τις σχετικές συλλογικότητες της πόλης.

-Δημιουργούμε «Αρχείο Γυναικείων Κινημάτων» για τους αγώνες των γυναικών για ισότητα και δημοκρατία.

-Σχεδιάζουμε «Μουσείο Εθνικής και Αντιδικτατορικής Αντίστασης» σε κτίριο ιστορικών συμβολισμών (π.χ. στην οδό Φιλίππου - Χριστόπουλου – Δελμούζου).

-Προωθούμε την ίδρυση «Μουσείου Βιομηχανικής Κληρονομιάς» (κλωστοϋφαντουργίας, κατεργασίας δέρματος, αργυροχρυσοχοΐας, δομικών και μηχανολογικών κατασκευών).

-Καθιερώνουμε τη μηνιαία «Ημέρα Μουσείου», με τη συμμετοχή επιστημόνων και καλλιτεχνών της πόλης.

1 σχόλιο:

  1. Όλα τα κόμματα αριστερά και δεξιά που συμβαδίζουν με την Παγκοσμιοποίηση, με εξαίρεση τα πατριωτικά κόμματα, στοχεύουν στην αλλοίωση και αλλαγή της ιστορίας.
    Παράδειγμα:
    Ο Κολοκοτρώνης που έκανε την Επανάσταση του 1821 μας λέει ότι την Επανάσταση την έκανε για την απελευθέρωση των Ελλήνων από τους Τούρκους, ενώ οι οπαδοί της Παγκοσμιοποίησης, που φυσικά δεν μετείχαν σε εκείνον τον ηρωικό αγώνα, μας λένε ότι η Επανάσταση ήταν ταξική, δηλαδή ότι οι φτωχοί ξεσηκώθηκαν εναντίον των πλουσίων !!!

    Ας μην αναφέρουμε εκείνα τα περί ''συνωστισμού'' που βγάζουν από τα ρούχα του κάθε πατριώτη ή γνώστη της αλήθειας, την οποία δεν αμφισβητούν ούτε οι Τούρκοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή