Κυριακή 8 Απριλίου 2018

H Μόσχα καταγγέλλει την φερόμενη «χημική επίθεση» στην Ντούμα ως «fake news»


Η Μόσχα χαρακτηρίζει την «χημική επίθεση» στην Ντούμα «ψευδείς ειδήσεις» και προειδοποιεί για παρέμβαση κατά της Συρίας.

Οι αναφορές για φερόμενη επίθεση χημικών στη συριακή πόλη Ντούμα είναι «ψευδείς ειδήσεις» που αποσκοπούν στη δικαιολόγηση πιθανών επιθέσεων κατά της Συρίας,
 ανέφερε η Μόσχα. Προειδοποίησε για «κακές συνέπειες» σε περίπτωση οποιασδήποτε στρατιωτικής παρέμβασης.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών καταγγέλλει τις τελευταίες αναφορές για μια χημική επίθεση που φέρεται να επηρέασε δεκάδες πολίτες στην  πόλη Ντούμα. Είπε ότι τα δημοσιεύματα ήταν ένα ακόμα παράδειγμα μιας "συνεχούς σειράς ψεύτικων ειδήσεων σχετικά με τη χρήση χλωρίου και άλλων χημικών παραγόντων από τις κυβερνητικές δυνάμεις".

Το υπουργείο τόνισε ότι η πηγή των δημοσιευμάτων ήταν η διαβόητη ομάδα "πολιτικής άμυνας", τα λευκά κράνη, τα οποία κατηγορούνται επανειλημμένα ότι έχουν δεσμούς με τρομοκράτες, καθώς και άλλες ομάδες με έδρα τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει για την προετοιμασία μιας false-flag επίθεσης χημικών (ψευδούς σημαίας, είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για κατασκευασμένο γεγονός) τους τελευταίους μήνες, ανέφερε το υπουργείο.

Όσοι δεν ενδιαφέρονται για μια πραγματική πολιτική διευθέτηση της συριακής κρίσης επιδιώκουν να περιπλέξουν την κατάσταση, πρόσθεσε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κατηγορούν τη Δαμασκό για false-flag χημικές επιθέσεις στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης. Η Μόσχα είχε προειδοποιήσει ότι οι ανεπιβεβαίωτες αναφορές για τις φρικαλεότητες και οι false-flag χημικές επιθέσεις ήταν πιθανό να εμφανιστούν σε μια εποχή που αγωνιστικές φατρίες χάνουν έδαφος στη Συρία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου