Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

«Όργιο προσλήψεων» προϊσταμένων στο υπουργείο Παιδείας καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων

Για όργιο ρουσφετιών κάνουν λόγο οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας, οι οποίοι καταγγέλλουν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για «ξεχείλωμα των δομών ώστε να πουληθούν προεκλογικές υποσχέσεις μαζικών προεκλογικών προσλήψεων».


Το νέο οργανόγραμμα του υπουργείου Παιδείας «δημιουργεί» νέες διευθύνσεις και τμήματα σε κεντρικές και περιφερειακές διευθύνσεις με σκοπό να «μοιράσει» επιδόματα από 290 έως και 1.000 ευρώ σε όσους τοποθετεί σε αυτές τις θέσεις με Υπουργική Απόφαση, επιβαρύνοντας τον Προϋπολογισμό του 2018 με  1.492.440 ευρώ.
Ο νέος Οργανισμός του υπουργείου Παιδείας, με τις υπογραφές του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη και της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολγας Γεροβασίλη, πέρα από την επιβάρυνση ύψους περίπου 1,5 εκατ. ευρώ για τα επιδόματα, ορίζει δαπάνη μισθοδοσίας 24.737.041 ευρώ, η οποία προκύπτει από τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων. Αναλυτικά, από τις 1.345 οργανικές θέσεις του προηγούμενου Οργανισμού, ο νέος αυξάνει τις θέσεις στις 1.614 (επιπλέον 269 θέσεις) στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας, ενώ στο σύνολο του προσωπικού περιφερειακών υπηρεσιών ο αριθμός των οργανικών θέσεων αγγίζει τις 5.497.
Τριπλασιάζονται οι τμηματάρχες
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συλλόγου Υπαλλήλων Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας,  στις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης οι θέσεις ευθύνης σε επίπεδο προϊσταμένου τμήματος αυξάνονται από 52 σε 65, ενώ στις 116 Διευθύνσεις Εκπαίδευσης οι σημερινοί 232 τμηματάρχες θα ανέλθουν σε 630.
«Υπάρχει αύξηση θέσεων για τμηματάρχες που θα τοποθετήσει η πολιτική ηγεσία απευθείας, χωρίς κρίσεις, σε θέσεις που συστήνονται με μη ορθολογικά κριτήρια. Συστήνονται εκατοντάδες θέσεις ευθύνης σε υπηρεσίες που πρακτικά δεν θα είναι πια αποκεντρωμένες αλλά διαβιβαστές των υπουργικών αποφάσεων. Υπενθυμίζεται ότι το μηνιαίο επίδομα του τμηματάρχη ανέρχεται σε 290 ευρώ», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος των υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας.
Ισίδωρος Ρούσσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου