Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018

Χαχα. Πήγαν να συνδέσουν τον Αν.Πάλλη με το «οπλοστάσιο» της Χ.Α και τελικά καταδικάστηκε σε 9μηνη φυλάκιση ο Μιχελάκης της Ν.Δ.

Θυμάστε το 2013 την υπόθεση με τον εφοπλιστή Α.Πάλλη, το μουσειακό υλικό αλλά και τα όπλα που βρέθηκαν; Ήταν η εποχή που ακόμα και αεροβόλο να είχες σπίτι σου, ήσουν Χρυσαυγίτης…
Τότε προσπάθησαν να τα συνδέσουν με το υποτιθέμενο «οπλοστάσιο» της Χ.Α.

Το αποτέλεσμα ήταν:
να βρεθεί γνωστός πολιτικός στο Δ.Σ του ιδρύματος, σχέση του εφοπλιστή με εκδοτικά συμφέροντα, ο ίδιος να διώκεται για  σειρά εγκλημάτων αλλά και ένα λαβράκι:

Στο πλαίσιο της έρευνας του εισαγγελέα στο σπίτι και στο πολεμικό μουσείο του Πάλλη κατασχέθηκε το αρχείο του επιχειρηματία.

και ολόκληρη η προηγούμενη φωτογραφία που επιμελώς είχε κοπεί ...

Σύμφωνα με το Hot Doc σε αυτό συμπεριλαμβάνονταν χειρόγραφες σημειώσεις του, στις οποίες εμφανιζόταν το όνομα του βουλευτή τότε Γιάννη Μιχελάκη και δίπλα το ποσό των 7.000 ευρώ, το οποίο ο υπουργός εμφανιζόταν να έλαβε προκειμένου να καταθέσει ερώτηση υπέρ των συμφερόντων του Πάλλη και κατά εκείνων του Βίκτορα Ρέστη, με τον οποίο ο Πάλλης είχε αντιδικία.
Εντοπίστηκε παράλληλα προσχέδιο ερώτησης, την οποία είχε γράψει ο ίδιος ο Πάλλης, σε χαρτί που φέρει τη σφραγίδα του και το οποίο, όπως φαίνεται, έδωσε ο ίδιος στον Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος με τη σειρά του την κατέθεσε, ελαφρώς αλλαγμένη, στη Βουλή.
Για αυτήν την υπόθεση σε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών με αναστολή καταδικάστηκαν ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης και ο επιχειρηματίας Αναστάσιος Πάλλης. Το δικαστήριο τους έκρινε αμφότερους ένοχους, τον πρώτο για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας και τον δεύτερο γι’ αυτό της ενεργητικής.

Παράλληλα τους επιβλήθηκε ποινή στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων τους για έναν χρόνο, ενώ τους επιβλήθηκε παρεπόμενη χρηματική ποινή ύψους 3.500 ευρώ στον καθένα. Και στους δύο κατηγορούμενους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, πράγμα που είχε ζητήσει και ο εισαγγελέας της έδρας μόνο όμως για τον Γιάννη Μιχελάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου