Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

Στην Ελλάδα του 2013 , καθηγητής ...διαψεύδει σατιρικό κείμενο...


Όταν υπάρχουν άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν ότι ένα κείμενο έχει γραφτεί με χιουμοριστική διάθεση …αρχίζω και ανησυχώ…


 Όταν υπάρχει καθηγητής πανεπιστημίου (και πρώην υπουργός) που νοιώθει την ανάγκη να …διαψεύσει τον φανταστικό διάλογο αυτού του κειμένου και φτάνει στο σημείο να διερωτάται αν πρέπει να κινηθεί…νομικά εναντίον του δημιουργού του κειμένου ….αρχίζω να φοβάμαι…

Αναφέρομαι στον «συνέντευξη Μπαμπινιώτη- Τσίμα» (αν δεν την έχετε διαβάσει μπορείτε να την δείτε εδώ)

 και στην αντίδραση Μπαμπινιώτη (ακολουθεί)
(οι επισημάνσεις με έντονα γράμματα δικές μου)

[Κάποιο άγνωστος, μάλλον διαταραγμένο μυαλό με σύνδρομο γλωσσολόγου, κατασκεύασε δήθεν συνέντευξή μου στον δημοσιογράφο κ. Παύλο Τσίμα για τη Βίλα Αμαλία και άλλα θέματα !... Αν λέγεται κατάληψη και ανακατάληψη, πώς είναι η γενική τής λέξης βίλα και πλήθος σχετικών και ασχέτων δήθεν γλωσσικών αλλά και άλλων θεμάτων ατάκτως ερριμμένων!... Προφανώς —από όλο το περιεχόμενο τής δήθεν συνέντευξης—πρόκειται για χοντρή κακόγουστη πλάκα, αφού με τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, όπως μπορεί να διαβεβαιώσει κι ο ίδιος, έχω χρόνια να μιλήσω.
Τελικά, αυτό το πολύτιμο εργαλείο που λέγεται Διαδίκτυο χρησιμοποιείται συχνά από πλακατζήδες για παρανοϊκές συλλήψεις. Έτσι κάποιοι μπορούν ατιμωρητί να διασπείρουν φήμες, να θίγουν πρόσωπα και να επινοούν διάφορα εις βάρος ανύποπτων ανθρώπων. Προσωπικά έχω ήδη υποφέρει πολλά από παρόμοιες καταστάσεις.
Αξίζει άραγε να αναζητήσει κανείς με νόμιμο τρόπο τον δράστη τής ψευτοσυνέντευξης για τα περαιτέρω ;]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου