Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Δεν άρεσε στον Τσίπρα αποτέλεσμα ψηφοφορίας και τους έβαλαν να ξαναψηφίσουν...

Εκρηκτική ήταν η ατμόσφαιρα στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το βράδυ του Σαββάτου (15/10/2016), όταν ξέσπασαν έντονες αψιμαχίες εξαιτίας του αποτελέσματος μιας κρίσιμης ψηφοφορίας, που δεν άρεσε στην ηγετική ομάδα. Με παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, η ψηφοφορία επαναλήφθηκε και τελικά το αποτέλεσμα άλλαξε!


Ο Αλέξης Τσίπρας, φανερά ενοχλημένος, ανέβηκε στο βήμα του συνεδρίου. «Ψηφίσατε ενάντια στην εισήγησή μου! Πάσο, αλλά να καταλαβαίνετε τι ψηφίζετε» είπε, μεταξύ άλλων, και ζήτησε να υπάρξει ένας ακόμη γύρος επιχειρηματολογίας και επανάληψη της ψηφοφορίας. Με τη διαδικασία να έχει γίνει ήδη «λάστιχο», τα ευτράπελα συνεχίστηκαν.
Παίρνοντας το λόγο, ο Δημήτρης Βίτσας υποστήριξε ότι το παρόν συνεδριακό σώμα δεν έχει την αρμοδιότητα να αλλάξει ένα τέτοιο άρθρο του καταστατικού. Καταλόγισε ευθύνες στο προεδρείο ότι ήταν λάθος να μπει εξ αρχής σε ψηφοφορία ένα τέτοιο θέμα, και ως εκ τούτου θεώρησε την ψηφοφορία ως μη γενόμενη. Το προεδρείο δέχτηκε, αρχικώς, την άποψη του κ. Βίτσα. Ήδη, όμως, στην αίθουσα τα «αίματα» είχαν ανάψει και αρκετοί σύνεδροι απειλούσαν με αποχώρηση. Αντιλαμβανόμενος ο Αλέξης Τσίπρας την προβληματική αυτή εξέλιξη, πήρε ξανά το λόγο, επιμένοντας σε νέα ψηφοφορία. «Σωστή η επιχειρηματολογία του Δημήτρη Βίτσα, εντούτοις το συνέδριο είναι κυρίαρχο σώμα και έχει δικαίωμα και λάθη να κάνει. Εγώ δεν ζήτησα από το προεδρείο να παρθεί η απόφαση πίσω γιατί έχω άλλη άποψη, αλλά να επαναληφθεί η διαδικασία. Ένα λάθος δεν διορθώνεται με δεύτερο λάθος» τόνισε. Αφού το σώμα δέχτηκε να ξανασυζητηθεί το θέμα, ξεκίνησε ο νέος γύρος τοποθετήσεων.
Και εκεί που όλοι νόμιζαν, ότι η συζήτηση γίνεται για το αν στο 25% θα συμπεριλαμβάνονται και οι βουλευτές ή όχι, ο Νίκος Παππάς, η Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο Δημήτρης Παπαδημούλης, έκαναν «ντρίμπλα» προτείνοντας όλα τα καταστατικής υφής θέματα του συνεδρίου –και αυτά που είχαν ήδη ψηφιστεί- να παραπεμφθούν στο καταστατικό συνέδριο!
Με την υπομονή των συνέδρων να έχει εξαντληθεί και την ώρα να έχει δείξει μεσάνυχτα, το προεδρείο τελικά έβαλε σε ψηφοφορία αυτό που είχε ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας. Έτσι, με τη δεύτερη, υπερψηφίστηκε η πρόταση του προέδρου να μην περιλαμβάνονται στην ποσόστωση του 25% οι βουλευτές.


 http://www.newsbomb.gr/politikh/political-parties/story/736917/xamos-sto-synedrio-toy-syriza-pos-o-tsipras-katafere-na-allaxei-apotelesma-psifoforias#ixzz4NH1clHim

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου