Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Προκλητική η αμερικάνικη πρεσβεία : "Mακεδονία" τα Σκόπια σε επίσημο δελτίο τύπου.

Αθήνα - Στις 10 Μαρτίου, η Υφυπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α. για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, κα. Βικτόρια Νούλαντ και η Βοηθός Υφυπουργός για το Γραφείο Πληθυσμών, Προσφύγων και Μετανάστευσης κα. Νάνσι Τζάκσον, συναντήθηκαν με μετανάστες, αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς και εκπροσώπους ανθρωπιστικών οργανώσεων από την Ελλάδα και τη Δημοκρατία της Μακεδονίας.


Στο διαμετακομιστικό κέντρο μεταναστών στην Ειδομένη συνάντησαν μετανάστες και αξιωματούχους από την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNCHR), το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (IOM), τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, και την Ελληνική Αστυνομία.
Επισκέφθηκαν επίσης το Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας στα Διαβατά, όπου συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Ελληνικής Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής και του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, και συζήτησαν τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες των μεταναστών.
Μετά τη διέλευση των συνόρων στους Ευζώνους, επισκέφτηκαν ένα κέντρο απογραφής στη Γευγελή της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, όπου συναντήθηκαν με αξιωματούχους του UNCHR, της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού, εκπροσώπους ΜΚΟ, και μέλη της τοπικής αστυνομίας και του στρατού.
Η Υφυπουργός Εξωτερικών κα. Νούλαντ θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 11 Μαρτίου για συναντήσεις με αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης για να συζητήσει το πλήρες φάσμα διμερών και περιφερειακών θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο οι Η.Π.Α. μπορούν να ανταποκριθούν καλύτερα στο αίτημα της Ελλάδας για υποστήριξη στη διαχείρισης της μεταναστευτικής πρόκλησης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου