Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Μάνα Μυρτούς για Πακιστανό:Έχουν δικαιώματα μόνο οι θύτες, όχι τα θύματα

Στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Σύρου οδηγήθηκε ο «δράκος» της Πάρου που βίασε και κακοποίησε άγρια την 16χρονη Μυρτώ πριν από τρία χρόνια.
Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο ενώ η άτυχη κοπέλα βρίσκεται ακόμα σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα.


Η δίκη του Πακιστανού, αναβλήθηκε για τις 9 Μαΐου του 2017 λόγω της απεργίας των δικηγόρων. Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια συν 25 χρόνια για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Τραγική φιγούρα η μητέρα της Μυρτούς που βρέθηκε τετ α τετ με τον δράστη και μίλησε στην εκπομπή "Αλήθειες με την Ζήνα", για τον Γολγοθά  που ανεβαίνει τα τελευταία χρόνια.
«Πήρε αναβολή όπως ήταν και αναμενόμενο. Τίποτα ουσιαστικό δεν έγινε. Πήρε αναβολή για τις 9 Μαΐου 2017. Τα είπαμε πρόσωπο με πρόσωπο, μια χαρά τον είδα, φρέσκο, φρέσκο» σημείωσε η Μαίρη Κοτρώτσου.
Σε ερώτηση για το αν ο δράστης ζήτησε συγγνώμη ανέφερε «Όχι σας είπα πως δεν μίλησε. Αλλά και να μιλούσε το θεωρώ κοροϊδία, το παιδί μου είναι στην κατάσταση που είναι, το έχει καταδικάσει εφ΄όρου ζωής να ζήσει σε ένα κρεβάτι χωρίς να μιλάει. Και να ζητήσει συγγνώμη για τι πράγμα; Άμα κάνουμε κάτι ελάχιστο ζητάμε μια συγγνώμη.
Συγγνώμη που την βίασε ή συγγνώμη που της έλιωσε το κεφάλι; Δεν ήταν εξ αμελείας, δεν οδηγούσε ένα αμάξι και χτύπησε. Εκεί ακόμα και αν είναι βαριά η περίπτωση μπορεί να πει κάποιος “δεν το ήθελα”. Αυτός το ήθελε και το παραήθελε. Συγγνώμη δεν υπάρχει γι’ αυτό. Ο Θεός μπορεί να συγχωράει, οι άνθρωποι δεν ξέρω»
Στην συνέχεια πρόσθεσε ότι «Κακώς εννοούμε την έννοια της δικαιοσύνης, εγώ από ότι ήξερα από το σχολείο ήταν τυφλή εμείς την έχουμε να κάνει, τυφλή και κουφή δικαιοσύνη. Έχουν δικαιώματα μόνο οι θύτες, όχι τα θύματα».
Τέλος τόνισε: «Σε τι εφετείο θα πάει η Μυρτώ για να βγει από αυτό που ζει; Υπάρχει; Δε νομίζω. Γιατί εκείνος έχει δικαιώματα; Εννοείται και το κράτος έχει το μερίδιο της ευθύνης του. Θα το φωνάζω πάντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου