Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Με πρωτοφανή διάταξη ο ΣΥΡΙΖΑ στήνει (νέο) κομματικό κράτος

Νέα βροχή διορισμών ημετέρων σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω διάταξης την οποία είχε εισάγει στο «παράλληλο πρόγραμμα» που ψηφίζεται αύριο από την Βουλή. Ειδικότερα, με το άρθρο 61 η κυβέρνηση θεσπίζει τους «Διαμεσολαβητές Υγείας», οι οποίοι «θα ορίζονται από τον Υπουργό Υγείας».

Όπως αναφέρεται θα πρόκειται για πρόσωπα «εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας που ανήκουν ή προέρχονται από την τοπική κοινωνία ή τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού». Βέβαια, ποια θα είναι τα κριτήρια για την πρόσληψή τους θα καθορίζοντας φυσικά από τον …υπουργό.

«Απίστευτο! Υποκαθιστούν θεσμούς κ διοικήσεις με έμμισθους κομματικούς μηχανισμούς παραεξουσίας σε κάθε νοσοκομείο! Αντί για γιατρούς κ νοσηλευτές διορίζουν έμμισθους μηχανισμούς ημέτερων σε όλα τα νοσοκομεία!», σημείωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης.

Και επειδή, πιθανότατα οι Διαμεσολαβητές Υγείας είναι λίγοι το αρμόδιο Υπουργείο καθιερώνει και τους «Συντονιστές Υπηρεσιών Υγείας»:
«Ως συντονιστές Υπηρεσιών Υγείας ορίζονται από τον Υπουργό Υγείας επαγγελματίες της Υγείας που ασχολούνται με την κοινοτική ή τη δημόσια υγεία και υπηρετούν σε φορείς ή μονάδες του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας, των Νοσοκομείων του ΕΣΥ καθώς και άλλων υπηρεσιών του δημοσίου…».
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι στην έκθεση του Λογιστηρίου του Κράτους επισημαίνεται ότι από την εν λόγω ρύθμιση προκύπτει δαπάνη και επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού η οποία ωστόσο δεν έχει υπολογιστεί από την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου