Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016

Άνθιμος: ''Η απαγόρευση του Μεσογαίας δείχνει ότι άρχισε ο διωγμός''

Ανεπιθύμητος να επισκεφθεί και να μιλήσει σε σχολείο της Θεσσαλονίκης χαρακτηρίστηκε από καθηγητές και με εντολή του Υπουργείου Παιδείας και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος!
Την είδηση επιβεβαίωσε σήμερα ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος μιλώντας για "διωγμό που έχει αρχίσει ανεπίσημα και προχωρεί να επισημοποιηθεί".


"Ενας συμπατριώτης μας, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ.Νικόλαος, ήρθε στην Θεσσαλονίκη για μια ομιλία σε ένα σχολείο, μετά από αίτημα των παιδιών και είπε ευχαρίστως. Τότε ήρθε και μου είπε θα μου επιτρέψετε Παναγιώτατε να κάνω μια ομιλία σε δύο σχολείο που με καλέσανε, και του είπα να κάνετε όσες ομιλίες θέλετε", τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.
Στη συνέχεια ο κ. Άνθιμος ανέφερε: "Πήγε στο σχολείο που τον καλέσανε και οι αρμόδιοι είπαν ότι δεν μπορούμε να σας αφήσουμε να μιλήσετε στα παιδιά, διότι αυτή είναι η εντολή του Υπουργείου όπως μας ενημέρωσαν."" είπε ο Παναγιώτατος.
"Όταν έφτασε εκεί, η διεύθυνση δεν του επέτρεψε να μιλήσει λέγοντάς του πως αυτή είναι η εντολή του Υπουργείου" ανέφερε ο κ. Άνθιμος.
Επίσης ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αναρωτήθηκε: "Είναι δυνατόν στην Ελλάδα των τόσων Μητροπολιτών, πατέρων, κληρικών που θυσιάστηκαν για την πατρίδα, είναι δυνατόν να λέμε σε εκπροσώπους της Εκκλησίας δε μπορείς να μιλήσεις στα παιδιά; Δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα "
"Αυτός είναι ο διωγμός που έχει αρχίσει ανεπίσημα και τώρα προχωρεί να επισημοποιηθεί. Την άλλη εβδομάδα έχουμε σύγκληση της Ιεραρχίας για να δούμε διάφορα θέματα όπως και αυτό που συνέβη με τον Μητροπολίτη Μεσογαίας" πρόσθεσε ο κ. Άνθιμος.
Η εντολή του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη έχει δοθεί σε όλα τα σχολεία, αφού προ ημερών δόθηκε και διευκρινιστική εντολή σε σχολεία: "Κανένας μητροπολίτης δεν θα μιλάει στα παιδιά και να ελέγξετε τι έχουν κάνει όσοι έχουν επισκεφθεί τα σχολεία μέχρι σήμερα. Αν έχουν κάνει ομιλία ή κατήχηση".

Μία παράδοση πολλών δεκαετιών, όπου Μητροπολίτες και κληρικοί κάνουν ομιλίες στα παιδιά, πάντοτε με την συγκατάθεση της διεύθυνσης και του συλλόγου των καθηγητών των σχολείων, σπάει.
Ποιον άραγε ενοχλεί η παρουσία των κληρικών στα σχολεία; Αυτό είναι το "ανοικτό" σχολείο της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και απόψεων που οραματίζεται ο υπουργός;

3 σχόλια:

  1. κατα τ αλλα το παχυδερμο ο Φιλης σκυβει να φιλησει και το χερι του Αρχιεπισκοπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σώπα ρέ τύπος!!!!!!! Πότε ξύπνησες καί είδες ότι ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ? Πού ήσουν ρέ όλα αυτά τά χρόνια ΠΟΥ ΔΈΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, νά μιλήσεις, νά φωνάξεις, νά αφυπνίσεις κοιμισμένες συνειδήσεις? Νά τά κάνεις λίμπα μέσα στήν ''ιερά σύνοδο'' τών μασσώνων? Νά κτυπήσεις τήν γροθιά στό τραπέζι εκεί μέσα στήν εκκλησιαστική φωλιά τών φιδιών, καί νά τούς πείς..........ΦΤΑΝΕΙ ΩΣ ΕΔΩ! Ξανακοιμήσου! Τώρα τίποτα δέν ωφελεί, ή ζημιά έγινε καί είναι ανεπανόρθωτη. Τόν ΗΡΩΑ Παπαφλέσσα δέν θά τόν φτάσεις ούτε στά πιό τρελλά σου όνειρα. Είσαι κι εσύ ένας μισθοφόρος χρυσομπαστουνάς όπως όλοι σας ανάξιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν ήταν ιμάμης θα τον άφηνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή