Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ: «Έκαψαν ζωντανούς 150 ανθρώπους »

Για αποτρόπαια εγκλήματα κατηγορεί την Άγκυρα, βουλευτής του φιλοκουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος, υποστηρίζοντας ότι οι τουρκικές δυνάμεις «έκαψαν ζωντανούς» πάνω από 150 ανθρώπους παγιδευμένους στα υπόγεια στα νοτιοανατολικά της χώρας.




«Στην περιοχή Cizre (κοντά στα σύνορα με Συρία), περίπου 150 άνθρωποι παγιδευμένοι σε διαφορετικά κτίρια κάηκαν ζωντανοί από τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις. Μερικά πτώματα βρέθηκαν αποκεφαλισμένα. Κάποια ήταν απανθρακωμένα, οπότε η νεκροψία καθίσταται αδύνατη» δήλωσε ο Feleknas Uca στο Sputnik, σημειώνοντας ότι οι περισσότεροι που σφαγιάστηκαν ήταν Κούρδοι.

Οι δηλώσεις του βουλευτή δεν ήταν δυνατόν να διασταυρωθούν άμεσα, ωστόσο ο ίδιος προειδοποιεί ότι ακόμη περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούσαν να έχουν την ίδια τραγική κατάληξη, αφού πάνω από 200 άτομα παραμένουν παγιδευμένα εντός κτιρίων στην ευρύτερη περιοχή.

«Η κατάσταση στο Ντιγιάρμπακιρ είναι τρομακτική. Η περιοχή Sur διανύει την 79η ημέρα απαγόρευσης κυκλοφορίας. Διακόσιοι άνθρωποι είναι παγιδευμένοι σε υπόγεια και οι τουρκικές δυνάμεις δεν πρόκειται να τους σώσουν» λέει ο Feleknas Uca.
Το πρακτορείο ANHA λίγες ημέρες πριν, μετέδωσε την είδηση για εντοπισμό 115 πτωμάτων, καμένα σε τέτοιο βαθμό που μόλις 10 θύματα αναγνωρίστηκαν.

Από τον περασμένο Ιούλιο, όταν κατέρρευσε η συμφωνηθείσα διετής εκεχειρία, ο τουρκικός στρατός διεξάγει «επιχειρήσεις εκκαθάρισης» σε νοτιοανατολικές πόλεις όπου δρουν μέλη του κουρδικού ΡΚΚ.
πηγή: RT
http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου