Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Στρατόπεδο 400.000 μεταναστών στην Αθήνα ζήτησαν οι Βρυξέλλες

Θέμα δημιουργίας στρατοπέδου 400.000 μεταναστών στην Αθήνα έθεσε ο βέλγος υπουργός Εσωτερικών στη Σύνοδο για το Μεταναστευτικό της Ολλανδίας την Δευτέρα. Αυτό αποκάλυψε


 σε τηλεοπτικές δηλώσεις του (ΣΚΑΙ) ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος εμφανίστηκε πολύ ανήσυχος για την εξέλιξη της προσφυγικής κρίσης σε ο,τι αφορά την Ελλάδα.

«Ο βέλγος υπουργός έθεσε το ανιστόρητο θέμα για στρατόπεδο 300 – 400.000 μεταναστών στην Αθήνα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας. «Η Συνθήκη Σένγκεν κινδυνεύει ευρωπαϊκά, η Ευρώπη κινδυνεύει, η Ευρώπη φοβάται, ανησυχώ. Η κατάσταση είναι δύσκολη για την χώρα μας...»

Ο κ. Μουζάλας χαρακτήρισε «εξωφρενική» την ιδέα για ανταλλαγή του ελληνικού χρέους με πρόσφυγες, την οποία σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times εξετάζουν αξιωματούχοι της Ε.Ε.

«Είναι εξωφρενικό να γίνουμε η φυλακή και η εξορία της Ευρώπης έναντι αμοιβής» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και ανακοίνωσε ότι τα hotspots θα είναι έτοιμα μέχρι το τέλος Φεβρουάριου και θα είναι σε θέση να λειτουργήσουν στις αρχές Μαΐου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times, ευρωπαίοι αξιωματούχοι συζητούν την δημιουργία ενός απέραντου κέντρου κράτησης προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα, με αντάλλαγμα ένα γενναίο κούρεμα του ελληνικού χρέους.
«Αξιωματούχοι της ΕΕ είναι γνωστό ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο ‘στεγανοποίησης’ μπλοκάροντας τα σύνορα ανάμεσα στην Ελλάδα και τη ΠΓΔΜ, η οποία είναι η κύρια διαδρομή προς το Βορρά» αναφέρεται στο δημοσίευμα. Το σχέδιο «πιστεύεται ότι έχει την υποστήριξη του Βερολίνου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου