Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Συνελήφθησαν εθελοντές στη Λέσβο για κλοπή 335 σωσιβίων!

Νέα παρατράγουδα για τη δράση ορισμένων ΜΚΟ
Τις ανησυχίες για τη δράση αμφιβόλου προέλευσης και σκοπών ΜΚΟ, οι οποίες δραστηριοποιούνται στη Λέσβο με πρόσχημα την παροχή βοήθειας σε πρόσφυγες που καθημερινά φτάνουν στο νησί, έρχονται να επιβεβαιώσουν οι συλλήψεις επτά αλλοδαπών «εθελοντών» στη Μήθυμνα.



Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι επτά συλληφθέντες (τρεις υπήκοοι Ηνωμένου Βασιλείου, δύο υπήκοοι ΗΠΑ, ένας υπήκοος Ολλανδίας και ένας υπήκοος Κύπρου), ηλικίας από 27 έως 53 ετών, φέρεται ότι έκλεβαν σωσίβια από τις δημοτικές αποθήκες με σκοπό στη συνέχεια να τα πουλήσουν σε άγνωστους μέχρι στιγμής αγοραστές.
Οπως προέκυψε από την έρευνα των Αρχών, οι δράστες απέσπασαν συνολικά 335 (!) σωσίβια-γιλέκα από χώρο ιδιοκτησίας του Δήμου Λέσβου στην περιοχή της Μήθυμνας. Κατά τη σύλληψή τους, οι δράστες «εθελοντές» υποστήριξαν πως θα χρησιμοποιούσαν τα σωσίβια για τη δημιουργία αυτοσχέδιων υποστρωμάτων, τα οποία θα μοίραζαν στους μετανάστες που βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο του Κέντρου Πιστοποίησης και Καταγραφής στη Μόρια. Ωστόσο, οι ισχυρισμοί τους δεν έπεισαν τους αστυνομικούς, καθώς συνελήφθησαν να φορτώνουν τα σωσίβια σε αυτοκίνητα ιδιοκτησίας τους. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, τα σωσίβια κατασχέθηκαν, ενώ διενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Μήθυμνας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανεξέλεγκτη δράση των ΜΚΟ στο νησί του βόρειου Αιγαίου έχει από καιρό προκαλέσει την αντίδραση φορέων και ντόπιων εθελοντών. Οπως είχε καταγγείλει τον περασμένο Νοέμβριο στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου Παναγιώτης Προβέτζας, τα μέλη των ΜΚΟ που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο νησί έχουν χωρίσει σε «τσιφλίκια» τις παραλίες, απαγορεύοντας μάλιστα την πρόσβαση ακόμα και σε νοσοκομειακούς γιατρούς.
Αγγ. Σκορδάς
http://www.dimokratianews.gr/content/57748/synelifthisan-ethelontes-sti-lesvo-gia-klopi-335-sosivion

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου