Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Το Λιμενικό έπιασε πλοίο με οπλισμό από ΤΟΥΡΚΙΑ προς Τζιχαντιστές Λιβύης.



Το πλοίο «Haddad Ι» υπό σημαία Βολιβίας εντοπίστηκε ανοιχτά της Ιεράπετρας και το παράνομο φορτίο -σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- προοριζόταν για τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που δρουν στη Λιβύη.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση ...

του υπουργείου Ναυτιλίας,

«εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή 20 ν.μ. νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας από Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης ΛΣ - ΕΛΑΚΤ, με επιβαίνοντες στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) των Λιμενικών Αρχών της ν. Κρήτης, Φ/Γ πλοίο ξένης σημαίας, με επταμελές πλήρωμα, το οποίο μετέφερε οπλισμό χωρίς να φέρει τα νόμιμα παραστατικά.
Το πλοίο προερχόταν από τον λιμένα Αλεξανδρέττας Τουρκίας με προορισμό λιμένα της Λιβύης.

Η επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταστολή των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και είναι αποτέλεσμα αξιοποίησης πληροφοριών της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής. Το Φ/Γ πλοίο κατευθύνεται στον λιμένα Ηρακλείου Κρήτης, για περαιτέρω έλεγχο, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου