Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015

Τα κόλπα των Γερμανών για να μην πληρώσουν τις αποζημιώσεις Α΄ και Β' παγκόσμιου πολέμου.

Ακολουθούν δύο δημοσιεύματα που δείχνουν πώς οι Γερμανοί με κόλπα προσπάθησαν  να μην πληρώσουν όλες τις πολεμικές αποζημιώσεις των δύο παγκοσμίων πολέμων.

Το πρώτο από την εφημ. ΑΘΗΝΑΙΚΗ (2/1/1922) και το δεύτερο ...πρόσφατο από το Spiegel:


1) (1922) H Γερμανία οργανώνει χρεωκοπία για τον περιορισμό των αποζημιώσεων.

 
 
 
 
2) Spiegel: Έτσι κατάφερε ο Χέλμουτ Κολ να μην καταβληθούν οι πολεμικές αποζημιώσεις.
(από το Πρώτο θέμα)


 Την τακτική του πρώην Καγκελαρίου της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ προκειμένου η Γερμανία να αποφύγει την καταβολή πολεμικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες αποκαλύπτει το περιοδικό Spiegel.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το 1990 κατά τις διαπραγματεύσεις για την ενοποίηση της Ανατολικής και της Δυτικής Γερμανίας χώρες ο Κολ ζήτησε από τους διαπραγματευτές να αποφύγουν τον όρο «Ειρηνευτική Συνθήκη», ο οποίος θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιθανό αίτημα από την ελληνική πλευρά για πολεμικές αποζημιώσεις.

Αντί γι' αυτό υπεγράφη η «Συνθήκη Δύο συν Τέσσερις» από την Ανατολική και τη Δυτική Γερμανία και τις τέσσερις δυνάμεις που κατέλαβαν τη Γερμανία μετά το πέρας του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, τη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Σοβιετική Ένωση και τις ΗΠΑ.

Τώρα, το Βερολίνο ισχυρίζεται πως οι Έλληνες θα έπρεπε να είχαν υποβάλει το αίτημά τους για πολεμικές αποζημιώσεις το 1990.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου