Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Από τους 57 "Αυστραλούς" τζιχαντιστές , οι 55 έπαιρναν κοινωνικά επιδόματα...

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει περιορισμούς στη μετανάστευση και την παροχή κοινωνικών επιδομάτων σε μια έκθεση για την εθνική ασφάλεια που αναμένεται να δημοσιευθεί τη Δευτέρα. ...



Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ προανήγγειλε ότι η χώρα θα επιβάλει πιο αυστηρούς ελέγχους στους μετανάστες.

Το νομικό σύστημα «απογοήτευσε τη χώρα», είπε ο Άμποτ σχεδόν δέκα εβδομάδες αφού ο Ιρανός μετανάστης Μαν Χαρόν Μονίς εισέβαλε σε ένα καφέ στο Σύδνεϊ και κράτησε ομήρους 18 ανθρώπους επί 17 ώρες. 


«Πολύ απλά, αυτό το τέρας δεν θα έπρεπε να είναι στην κοινωνία μας», σχολίασε ο Αυστραλός πρωθυπουργός.

«Δεν θα έπρεπε να του έχει επιτραπεί η είσοδος στη χώρα. Δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εκτός φυλακής με εγγύηση. Δεν θα έπρεπε να έχει στην κατοχή του όπλο και δεν θα έπρεπε να έχει ριζοσπαστικοποιηθεί», υπογράμμισε.

Ο Μονίς ζήτησε άσυλο στην Αυστραλία ένα μήνα αφού έφτασε στη χώρα με επαγγελματική βίζα το 1996, αργότερα έλαβε και την αυστραλιανή υπηκοότητα. 
Όταν κράτησε ομήρους τους 18 πολίτες στο καφέ, ο αυτοαποκαλούμενος σεΐχης που είχε προσπαθήσει να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος, βρισκόταν ελεύθερος αφού είχε καταβάλει εγγύηση καθώς κατηγορούνταν για τον φόνο της πρώην συζύγου του. 
Ο Μονίς είχε καταδικαστεί το 2012 επειδή είχε στείλει απειλητικές επιστολές στις οικογένειες των Αυστραλών στρατιωτών που είχαν σκοτωθεί στο Αφγανιστάν και ήταν γνωστός στην αστυνομία και τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Επίσης το όνομά του είχε αναφερθεί αρκετές φορές από το 2008 ως το 2014 σε συζητήσεις της αντιτρομοκρατικής, σύμφωνα με την έκθεση, ενώ πολίτες είχαν τηλεφωνήσει 18 φορές μία εβδομάδα πριν την ομηρία σε μια εθνική γραμμή καταγγελιών διαμαρτυρόμενοι για τις αναρτήσεις του στο Facebook.

Οι αρχές που ασχολήθηκαν με την υπόθεση του Μονίς μετά τα τηλεφωνήματα αυτά εκτίμησαν ότι δεν αποτελεί άμεση απειλή.

Η έκθεση δείχνει ότι η ισορροπία μεταξύ της προσωπικής ελευθερίας και της προστασίας της κοινότητας πρέπει να επανεξεταστεί, σχολίασε ο Άμποτ.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει περιορισμούς στη μετανάστευση και την παροχή κοινωνικών επιδομάτων σε μια έκθεση για την εθνική ασφάλεια που αναμένεται να δημοσιευθεί τη Δευτέρα.

Από τους 57 Αυστραλούς που ταξίδεψαν πέρυσι στη Μέση Ανατολή για να πολεμήσουν στο πλευρό των ανταρτών του Ισλαμικού Κράτους οι 55 λάμβαναν κοινωνικά επιδόματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου