Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Πόσες είναι οι εκδοχές για το βίντεο των επεισοδίων με τα νερά στα Εξάρχεια;

Τρεις διαφορετικές εκδοχές για το «βίντεο των... νερών» καλούνται να ερευνήσουν οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, στο πλαίσιο της προανάκρισης που ενεργούν, παράλληλα με την κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα που παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ηλίας Ζαγοραίος, δίνοντας εντολή στον εισαγγελέα Σπυρίδωνα Παπά να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση.

Η μία είναι ...



αυτή των νεαρών που καταγγέλλουν κλοπή των νερών και επίθεση από αστυνομικούς των ΜΑΤ, η άλλη των αστυνομικών, που υποστηρίζουν πως δεν τους έδιναν νερά παρότι τα πλήρωσαν, ενώ δέχθηκαν επίθεση κατά την οποία τραυματίστηκε ένας από τους αστυνομικούς, και η τρίτη είναι αυτή των ιδιωτών αυτοπτών μαρτύρων, που επιβεβαίωσαν την πληρωμή των νερών και του ιδιοκτήτη του περιπτέρου που αναφέρει πως έλειπαν κάποια νερά και δεν βρήκε 20 ευρώ.

Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων μπορεί να μην εντοπίζουν προς στιγμήν κλοπή, ωστόσο εξετάζουν όσα προηγήθηκαν ή ακολούθησαν του επεισοδίου προκειμένου να διαπιστώσουν αν έχουν τελεστεί εκ μέρους των αστυνομικών ή των ιδιωτών αυτεπαγγέλτως διωκόμενα ποινικά αδικήματα.

Ο 20χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ, που βρίσκεται ένα μήνα στη συγκεκριμένη υπηρεσία, ο οποίος ήταν και ο ένας από τους δύο αστυνομικούς που πήγαν στο περίπτερο της πλατείας Εξαρχείων, αρνείται την κλοπή εμφιαλωμένου νερού. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, πήγε με τον συνάδελφό του να αγοράσουν νερά για όλα τα μέλη της διμοιρίας και πήγε να δώσει 20 ευρώ στον περιπτερά. Εκείνος όμως, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, του είπε ότι δεν πουλά νερό σε αστυνομικούς και είναι δικαίωμά του να το κάνει, με αποτέλεσμα τα χρήματα να παραμείνουν προσωρινά στο χέρι του αλλά από την ένταση που προκλήθηκε στη συνέχεια τα χρήματα έπεσαν. Αλλος αστυνομικός που άκουσε τη συνομιλία παρενέβη και ζήτησε εξηγήσεις από τον περιπτερά, καλώντας τους συναδέλφους του να τον συλλάβουν στο πλαίσιο Αυτοφώρου, καθώς διαπίστωνε ρατσιστική συμπεριφορά και αδικήματα που εμπίπτουν στον αντιρατσιστικό νόμο.


Δείτε το βίντεο:



Ταυτόχρονα, όμως, οι υπόλοιποι της διμοιρίας που είδαν τη σκηνή, επενέβησαν για ν’ ακολουθήσει η συμπλοκή και το τράβηγμα της μπλούζας του περιπτερά. Oι άλλοι 3 έφυγαν, όμως ο ένας έπεσε πάνω στα μέλη άλλης διμοιρίας που ήταν σε απόσταση 15 μέτρων και συνελήφθη. Μάλιστα συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 που κατηγορήθηκαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Ο επικεφαλής υπαστυνόμος της διμοιρίας από τα επεισόδια που ακολούθησαν υπέστη κάταγμα μετακαρπίου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου ανέφερε στους αστυνομικούς πως τη στιγμή του επεισοδίου δεν βρισκόταν εκεί και ότι είχε αφήσει στη θέση του δύο νεαρούς, θαμώνες της περιοχής και όχι μόνιμους υπαλλήλους, που τον βοηθούν συνήθως. Του είπαν ότι κάποιοι αστυνομικοί πήραν νερά χωρίς να πληρώσουν και τους χτύπησαν, ενώ ο ίδιος δεν διαπίστωσε την απώλεια εμπορευμάτων παρά μόνο ελάχιστα νερά, ενώ δεν βρήκε 20 ευρώ, όπως επικαλούνται οι αστυνομικοί.  Κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες καταθέτουν πως είδαν το νεαρό αστυνομικό να επιχειρεί να δώσει χρήματα στο ταμείο του περιπτέρου, επιβεβαιώνουν την έντονη συνομιλία με το νεαρό που βρισκόταν εκεί και τη συμπλοκή.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

http://www.e-typos.com/ellada/article/106002/poses-einai-oi-ekdohes-gia-to-video-ton-epeisodion-me-ta-nera-sta-exarheia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου