Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014

Το δούλεμα με την φορολόγηση των καταθέσεων στην Ελβετία συνεχίζεται.

Η ιστορία με τις καταθέσεις στην Ελβετία  πηγαίνει χρονικά πολύ πίσω. Έχω μαζέψει τις δηλώσεις των τελευταίων ετών.


29/1/2011 Ο Γ.Παπανδρέου ζητάει από την πρωθυπουργό της Ελβετίας τις λίστες με τις καταθέσεις.
 
 


============================================================================================23/5/2011 Ο Πάγκαλος ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πηγαίνει στην Ελβετία για "εντοπισμό καταθέσεων" και "πιθανόν υπογραφή συμφωνίας" (έγραφε ο Ν. Χασαπόπουλος...)

 
============================================================================================
 
28/6/2011 Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος  είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Ελβετή ομόλογό του, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της φορολόγησης χρημάτων, που έχουν βγει στο εξωτερικό.

============================================================================================

 31/10/2011 «ΤΑ ΝΕΑ»: «Το υπουργείο Οικονομικών φιλοδοξεί έως το τέλος του έτους (2011) να έχει υπογραφεί προσύμφωνο με την Ελβετία, το οποίο θα βασίζεται στο πλαίσιο των συμφωνιών που έχουν ήδη υπογραφεί μεταξύ Ελβετίας - Βρετανίας και Ελβετίας – Γερμανίας.

============================================================================================
 

 29/11/2011  Ο Υπουργός Οικονομικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Βενιζέλος, δήλωσε ότι: "Η Ελλάδα έχει συμφωνήσει με την Ελβετία να υπογράψει σύμβαση, κατά τα πρότυπα των συμβάσεων που έχουν ήδη υπογράψει η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο"
 
============================================================================================

 24/2/2012 Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής δήλωσε: « Συμφωνία ανάλογη με αυτήν που έχουν συνάψει και η Γερμανία και  το Ηνωμένο Βασίλειο ελπίζουμε ότι θα πετύχουμε τις επόμενες εβδομάδες.»

=============================================================
4/4/2012 Υπουργός Οικονομικών Σαχινίδης : O γενικός γραμματέας του υπουργείου Ηλίας Πλασκοβίτης επικοινώνησε με τις ελβετικές αρχές την Δευτέρα (2-4-12) και ενημέρωσε τον υπουργό ότι οι συζητήσεις μπορούν να ξεκινήσουν μετά το Πάσχα. Ο υπουργός Οικονομικών  μάλιστα εκτίμησε ότι η συμφωνία με την Ελβετία ίσως κλείσει και πριν τις επερχόμενες εκλογές.


=========================================================================(η συμφωνία δεν έκλεισε "πριν τις εκλογές" για αυτό ο Ε. Βενιζέλος 1,5 χρόνο μετά ζητάει "επιτάχυνση"...)

26/9/2013  To "BHMA" : Επιτάχυνση των απαραίτητων διαδικασιών για τη συμφωνία ανταλλαγής πληροφοριών και φορολόγησης ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία, κατά τα πρότυπα των αντίστοιχων Συμβάσεων της Ελβετίας με το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστρία και τη Γερμανία, ζήτησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συνάντησή του, την Τετάρτη, με τον ελβετό ομόλογό του, Ντίντερ Μπούρκχαλτερ.===========================================================================================
26/1/2014  Οι συζητήσεις (και το δούλεμα) συνεχίζονται κανονικά ...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου