Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Σουδάν: «Όχι», δεν απελευθερώνεται η χριστιανή θανατοποινίτισσα

Σε διάψευση των δημοσιευμάτων σύμφωνα με τα οποία η 27χρονη χριστιανή που έχει καταδικαστεί σε θάνατο δια απαγχονισμού πρόκειται να αποφυλακιστεί σύντομα προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών του Σουδάν.

Τα δημοσιεύματα είχαν ως πηγή υψηλόβαθμο αξιωματούχο του σουδανικού ΥΠΕΞ, ο οποίος το Σάββατο δήλωσε πως η 27χρονη «θα απελευθερωθεί εντός ημερών, σύμφωνα με τη νομική διαδικασία που θα ακολουθηθεί από τη δικαστική εξουσία και το υπουργείο Δικαιοσύνης».

Σε διευκρινιστική ανακοίνωσή του όμως, το ΥΠΕΞ σημείωσε πως η απελευθέρωση της γυναίκας θα εξαρτηθεί από το αν το δικαστήριο θα δεχθεί την έφεση που έχουν καταθέσει οι δικηγόροι της.

Προσέθεσε δε πως τα εν λόγω δημοσιεύματα χρησιμοποίησαν τις δηλώσεις του αξιωματούχου «εκτός πλαισίου», «αλλάζοντας το νόημα των όσων είπε».

Η 27χρονη καταδικάστηκε για αποστασία, δηλαδή την άρνηση του Ισλάμ, πράξη που τιμωρείται με την εσχάτη των ποινών βάσει της ισλαμικής νομοθεσίας που εφαρμόζεται στο Σουδάν.

Η ίδια ισχυρίζεται πως ανατράφηκε ως χριστιανή από την μητέρα της, αφότου ο μουσουλμάνος πατέρας της εγκατέλειψε την οικογένειά της κατά την παιδική της ηλικία. Ωστόσο, το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς της και τη δίκασε ως μουσουλμάνα.

Μάλιστα, πέραν της θανατικής ποινής, το δικαστήριο έκρινε άκυρο το γάμο της 27χρονης με τον χριστιανό σύζυγό της, καθότι γάμοι μεταξύ μουσουλμάνων και μη μουσουλμάνων δεν επιτρέπονται, και συνεπώς την καταδίκασε σε 100 βουρδουλιές για εξωσυζυγική σχέση.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/259206/soudan-ohi-den-apeleutheronetai-i-hristiani-thanatopoinitissa/#ixzz33PZyvy9f

Σχόλιο kolot: Ολοφάνερα φασιστικός , ρατσιστικός νόμος και απάνθρωπη συμπεριφορά. Είδατε κάποια αντίδραση, μια ανακοίνωση από αριστερό, "προοδευτικό" θολοκουλτουριάρη;;;;

O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός εξωτερικών για την δολοφονική επίθεση στο Βέλγιο είχε βγάλει ανακοίνωση που - χωρίς κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα- "καταδίκαζε" τον φανατισμό και την μισαλλοδοξία. (προέκυψε βέβαια φανατικός ισλαμιστής και όχι ακροδεξιός όπως περίμεναν...)

Για το συγκεκριμένο θέμα , που θα είχε και νόημα να διαμαρτυρηθούμε ως χώρα , μήπως και σωθεί η κοπέλα. ΜΟΥΓΓΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου