Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Ό,τι θέλει ο Βενιζέλος...Άλλαξε η διάταξη του Καλλικράτη, υποψήφιος κανονικά ο Μπουτάρης...

Η ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ...

Κανονικά θα κατέβει για δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Γιάννης Μπουτάρης, καθώς, με διάταξη που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, ακυρώνεται η προηγούμενη διάταξη του Καλλικράτη που δημιουργούσε πρόβλημα στην υποψηφιότητά του.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπήρξε και πρόεδρος του ΔΣ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου έως τον περασμένο Νοέμβριο και σύμφωνα με ορισμένες διατάξεις του Καλλικράτη θα μπορούσαν να γίνουν ενστάσεις κατά της υποψηφιότητάς του.

Τελικά το θέμα λύθηκε με παρέμβαση Βενιζέλου.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μετέβη στη Βουλή και κάθισε στα υπουργικά έδρανα. Είχε αποφασίσει το ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο, αν δεν κατατίθετο η τροπολογία. Σύμφωνα με πληροφορίες, πλησίασε στα υπουργικά έδρανα τον κ. Μιχελάκη και του είπε: «Γιάννη, πάμε έξω να μιλήσουμε», υπονοώντας ότι το ΠΑΣΟΚ εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.

Όχι μόνο βγήκαν έξω να συζητήσουν, αλλά το προεδρείο της Βουλής διέκοψε αιφνιδιαστικά τη συζήτηση, προκειμένου να συνεχιστεί την Τρίτη. Γρήγορα το θέμα έφυγε από τα χέρια των Μιχελάκη - Γρηγοράκου και έγινε αντικείμενο διαβούλευσης σε επίπεδο κορυφής, οπότε και λύθηκε.

O υπουργός Εσωτερικών ακύρωσε αυτές τις διατάξεις και ο Γιάννης Μπουτάρης θα διεκδικήσει κανονικά τον Δήμο Θεσσαλονίκης.
από .iefimerida.gr και matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου