Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Πόσοι Διοικητές Νοσοκομείων Υπηρετούν Παράνομα, Χωρίς να Έχουν Πτυχίο;

Δελτίο τύπου της Ελληνικής εταιρείας management υπηρεσιών υγείας.

Εξαπατήθηκε ή ψεύδεται ο Υπουργός Υγείας;
 
Με πρόσφατη υπουργική απόφαση (ΦΕΚ/ΥΟΔΔ/192/8-4-2014) απολύθηκε μία κυρία, που είχε διορισθεί στις 13-12-2013, ως Αναπληρώτρια Διοικήτρια στο Γ.Ν. «Έλενα Βενιζέλου – Αλεξάνδρα», επειδή το ΔΟΑΤΑΠ πιστοποίησε ότι είχε υποβάλει στο Υπουργείο Υγείας πλαστό Τίτλο Σπουδών («οικονομολόγου» από το Πανεπιστήμιο Βελιγραδίου) και πλαστή βεβαίωση ισοτιμίας και αναγνώρισης πτυχίου από το ΔΙΚΑΤΣΑ.

Η ίδια κυρία είχε θητεύσει στην ίδια θέση και από το 2007, επί υπουργίας Δ. Αβραμόπουλου (συνολική υπηρεσία 3 ετών), όπως αποκαλύπτουν έγκυρα δημοσιεύματα.

Ο πρόσφατος διορισμός της κυρίας Μ.Φ. (λέγεται ότι) είχε γίνει «με εισήγηση» της περιβόητης «Επιτροπής Αξιολόγησης», για την «αξιοπιστία» και την «αντικειμενικότητα» της οποίας έχουν δημοσιευθεί ευάριθμα και αποκαλυπτικά άρθρα.

Η ευθύνη ωστόσο βαρύνει προσωπικά τον Υπουργό Υγείας κ. Αδ. Γεωργιάδη ο οποίος, στις 11-10-2013, ενώπιον εκατοντάδων συμμετεχόντων στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Management Υπηρεσιών Υγείας της ΕΕΜΥΥ, ρωτήθηκε συγκεκριμένα και απάντησε κατηγορηματικά ότι
 «τα πτυχία όλων των υπό διορισμό έχουν ελεγχθεί» !
 
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ανακύπτουν τα εξής ζητήματα:
__M1. Ο κ. Αδ. Γεωργιάδης οφείλει να διευκρινίσει αν εξαπατήθηκε από τους πολιτευτές-μέλη της «Επιτροπής» ή αν γνώριζε την αναλήθεια της δημόσιας διαβεβαίωσης που διατύπωσε στις 11-10-2013.
 
__M2. Ο ίδιος κ. Υπουργός Υγείας οφείλει να διευκρινίσει αν παρέπεμψε την κ. Μ.Φ. στην Εισαγγελία για τα βαρύτατα ποινικά της αδικήματα. Ενδεχόμενη απραξία του, αποτελεί ποινικό αδίκημα.
 
__M3. Ομοίως ο Υπουργός κ. Αδ. Γεωργιάδης οφείλει να δηλώσει αν αναζήτησε τα αχρεωστήτως καταβληθέντα στην κ. Μ.Φ. υπό μορφή μισθών, όχι μόνο τώρα, αλλά και από το 2007. Ενδεχόμενη απραξία του, ισοδυναμεί με συνενοχή.

ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΘΕΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ
Στο διαδίκτυο διατυπώνονται ισχυρισμοί ότι ένας πρόχειρος γενικός έλεγχος θα κατέληγε στην απόδειξη πως υπηρετούν σήμερα σε Νοσοκομεία του ΕΣΥ «τουλάχιστον 5-6» Διοικητές χωρίς πτυχίο! Θα γίνει έλεγχος;
Άλλη έγκυρη πληροφορία αφορά συγκεκριμένο Νοσοκομείο της Αττικής (1η ΥΠΕ), στο οποίο υπηρετεί Διοικητής που ουδέποτε εμφάνισε το πτυχίο, που ισχυρίζεται προφορικά ότι κατέχει! Είναι αλήθεια; Αν ναι, ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;
ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ
Η συνεχιζόμενη επί δεκαετίες -ανεξαρτήτως κυβερνήσεων- χρησιμοποίηση των Διοικητικών θέσεων του ΕΣΥ για τον ρουσφετολογικό διορισμό κομματικών νεολαίων ή συνταξιούχων, υπουργικών συγγενών και αδίστακτων σφετεριστών του δημοσίου χρήματος ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ! Τα δημόσια νοσοκομεία καλούνται να λειτουργήσουν -και να προστατέψουν την υγεία του πληθυσμού- με συρρικνωμένους και κυριολεκτικά οριακούς προϋπολογισμούς, γεγονός που προϋποθέτει τουλάχιστον μία σχετική διαχειριστική ικανότητα και εντιμότητα. Η χώρα διαθέτει εκατοντάδες εξειδικευμένων επιστημόνων που παραμένουν ανεκμετάλλευτοι, αλλά και δεκάδες μόνιμα, ικανά και έντιμα νοσοκομειακά στελέχη που έχουν παροπλισθεί, απλά και μόνο «για να κάνουν τη δουλειά τους» ανενόχλητοι οι κομματικοί χρυσοθήρες και ψηφοθήρες.  Για αρκετές περιπτώσεις εκκρεμούν δύσοσμοι φάκελοι στο ΣΕΥΥΠ και στις Εισαγγελίες. Πού οφείλεται η πολύχρονη καθυστέρηση έκδοσης Πορισμάτων και Κλητηρίων Θεσπισμάτων;
Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειασθεί να επανέλθουμε.
Αθήνα, 16-4-2014.
Το Γραφείο Τύπου της ΕΕΜΥΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου