Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Ο Πούτιν αναγνώρισε τον διωγμό των Ελλήνων της Κριμαίας

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα το διάταγμα για την αποκατάσταση των, Ελλήνων, Τατάρων, Γερμανών και Αρμενίων κατοίκων της Κριμαίας που υπέστησαν διώξεις από το σταλινικό καθεστώς.

Περίπου 250.000 Έλληνες απελάθηκαν , «εν ονόματι του λαού», από το σταλινικό καθεστώς στο Καζακιστάν και στη Σιβηρία αμέσως μετά τη λήξη του παγκοσμίου πολέμου και ως το 1949, είτε ως ύποπτοι για συνεργασία με τους ΝΑΖΙ είτε ως «ύποπτοι αντισοβιετικών ενεργειών» μετά την επικράτηση των εθνικών δυνάμεων στον εμφύλιο.


 "Έχω υπογράψει ένα διάταγμα για να αποκατασταθεί ο ταταρικός πληθυσμός της Κριμαίας, ο αρμενικός πληθυσμός, οι Γερμανοί, οι Έλληνες – όλοι εκείνοι που υπέφεραν (στην Κριμαία) στη διάρκεια των διώξεων του Στάλιν", δήλωσε ο Πούτιν σε μια συνεδρία του Κρατικού Συμβουλίου που μεταδόθηκε απευθείας από την κρατική τηλεόραση.

Το διάταγμα, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου, αναφέρει πως έχει σκοπό "να αποκαταστήσει την ιστορική δικαιοσύνη και να απομακρύνει τις συνέπειες του παράνομου εκτοπισμού (των μειονοτικών ομάδων) και της παραβίασης των δικαιωμάτων τους".

http://www.protothema.gr//http://deltio11.blogspot.gr/,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου